Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Tϊ τα 'χεις τα μάτια ρε ?

Όταν έχεις μια ζωή οξύτητα οφθαλμών 10/10 άμφω και ξυπνάς ένα πρωϊ με θολούρα στο ένα μάτι (χωρίς μάλιστα να έχεις πιεί κάνα xxx large μπάφο ή τον ίδιο το Δνείπερο το προηγούμενο βράδυ), τότε έχει έρθει η ώρα να πας στον οφθαλμίατρο.
Δρόμο παίρνω, δρόμο αφήνω, πάω σ' έναν τέτοιον, να με δει, να μου πεί τί τρέχει με τα αμυγδαλωτά και τσακίρικά μου μάτια, που έχουν έχουν κάνει κομμάτια κι έχουν κάψει πολλές μορφονιές, εδώ και χρόνια κι εξακολουθούν να πυρπολούν ακόμη. Αλήθεια λέω.
"Καθήστε" μου λέει ο δόκτωρ, "θα τα δούμε όλα, μην ανησυχείτε". Οτι θα τα βλέπαμε όλα, ήταν το μόνο βέβαιον. Στην αρχή μου βάζει μια καρτέλα με πέντε νούμερα, μεγάλα σαν αυγά. "5-8-0-3-1", του τα λέω νεράκι. Μου βάζει μικρότερα. "3-0-2-4-7", του τα ξαναλέω νεράκι. Αυτή η δουλειά έγινε τρεις-τέσσερις φορές ακόμη, ώσπου ψιλοτσαντίστηκε ο γιατρός, που προφανώς από το τηλέφωνο είχε καταλάβει ότι θα τον επισκεπτόταν ο Ray Charles. Μου βάζει κάτι ψείρες, που αυτός ούτε με μικροσκόπιο δεν τις έβλεπε. "Τώρα σε γάμησα ρε μαλάκα!", σκέφτεται. Αλλά τελικά τον ξεπάτωσα εγώ : "7-0-9-3-4-Πάρτα!" του λέω.
Τα πήρε, όντως. "Εντάξει", μου λέει, "ας δούμε τώρα το βάθος". Χαίρε βάθος αμέτρητον, τα μάτια μου γαμούν και δέρνουν ΚΑΙ σε βάθος, γνωστό άλλωστε σε όσους έχουν παρατηρήσει το διεισδυτικό μου βλέμμα.
"Να δούμε και την πίεση", φυσάει και ξεφυσάει και μου βάζει ο πούστης, επίτηδες, ένα κολλύριο, για να με στραβώσει, να δικαιολογήσει την επίσκεψη. "Πώς πάμε?", ρωτάει σαρδόνια. "Με τύφλωσες αλμπάνη !", διαμαρτύρομαι. "Μη σε νοιάζει, θα συνέλθεις" και ζυγώνει να μου βγάλει τα μάτια με κάτι κέρατα σαν μπλε φωτεινές βεντούζες. Εκεί τον ζόρισα, διότι κουνιόμουν σαν εκκρεμές. Με τα χίλια βάσανα, μου πήρε και την πίεση, αν και αρχίδια πήρε, διότι δεν υπήρχε καμμία πίεση.
Μετά δοκίμασε με κάτι λαμπιόνια μυστήρια, μπας και με γκαβώσει και αποκτήσει πελάτη, αλλά εγώ σκύλος, έκλεινα τα μάτια και δεν τον άφηνα. "Δεν έχεις τίποτα", μου λέει, "η όρασή σου είναι αρίστη".
"Κάνεις λάθος γιατρέ" του απαντώ. "'Όταν ήρθα σε σένα, είχα μια θολούρα στο αριστερό μάτι. Τώρα, με όλες αυτές τις μαλακίες που μου έκανες, νομίζω ότι η θολούρα μεταφέρθηκε στο δεξί". Δεν θα του έλεγα τίποτα, αλλά έλα που το δεξί είναι το καλό μου μάτι.

20 σχόλια:

  1. "που έχουν έχουν κάνει κομμάτια κι έχουν κάψει πολλές μορφονιές"
    Όντως, υπάρχει πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "και έχουν -κι αν έχουν- κάνει πολλές μορφίνες" ήθελα να γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως, στο πομπάρισμα είμαι άπαιχτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=oodLSpCTccw&feature=related
    αντε, καλη επιστροφη, προσεξε ποσο χαλια το λεει το ατομο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tα πας καλά με τους γιατρούς swear.Xτίζεις σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας.Betty Davis eyes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον swear .
    Το δεξι ματι θολωσε -δεν κραταει πολυ αυτο- . Τα αυτια ομως ,ok .

    http://www.youtube.com/watch?v=BM-vF2XdGqo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε συ Νάντια, δίκιο έχεις, ξεθόλωσε τελείως. Μυστήριο πράγμα το μάτι, ειδικά το κακό μάτι, σαν το δικό μου. Αφού τώρα δα σκέπτομαι να πάω για κυνήγι (όχι με ξώβεργες, με το δίκαννο, τη Beretta μου), να ξεπατώσω όλες τις φάσσες.

    Βρε μπας και είσαι οφθαλμίατρος ? Πάντως, από τον άλλον, τον περίεργο, πιό καλά μου τα λες εσύ. Άλλη φορά θα έρθω σε σένα. Εάν δηλαδή ζεις μέχρι τότε, αφού θα κάνω κάμποσο καιρό να ξαναπάω σε οφθαλμίατρο. Καμμιά πενηνταριά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αλημπαμπαδες.αν ξαναμιλησετε για την αγορα,(η τολμησετε να κρινετε ξανα τα γκουρουδια)θα σας κοψω τα ποδαρια,εσεις δικαιουσθε να γραφετε μονο ωραια κειμενα,αφηστε την αγορα στους διαγραμματακηδες και στους επιστημονες(ουχαχαχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και σας μπαναρισαν κιολας,ουχαχαχαχαχα....
    τελος παντων,επι του θεματος.
    αλλη φορα,αν σε ποναει η σε ενοχλει κατι,ακολουθα την επιστημονικη μεθοδο HAROS η οποια ειναι απλη και αποτελεσματικη..
    1.αγνοησε το επιδεικτικα.οι πιθανοτητες ειναι να περασει απο μονο του,το σωμα μας μπορει να αυτοιαθει αν το αφησουμε στην ησυχια του.
    2.αν εξακολουθησει να σε ποναει για πολυ καιρο,παρε τηλ καμμια θεια σου να σε ξεματιασει,ειναι γνωστο οτι η βασκανια ειναι πηγη πολλων κακων..(ατιμοι γαλανοματηδες..)
    3.αν επιμεινει,μπες στο διαδυκτιο και κανε αυτοδιαγνωση..(αφου πολλοι γιατροι το χρησιμοποιουν,το συμβουλευονται και σου πασαρουν ετοιμη την διαγνωση και σκας και το εκατοπενηνταρι..)
    4.αν ακολουθησεις τα ανωτερω και δεν γινεις καλα,μην ανησυχεις..τρωγε σαν γουρουνι,καπνιζε σαν αραπης και ασε τους γιατρους να κουρευονται.εγω αυτο κανω ,χρονια τωρα και κανεις δεν μου εχει διαγνωσει απολυτως τιποτα(αφου δεν κανω ποτε εξετασεις..)
    5.και στην τελικη,παρε με τηλεφωνο να ΕΡΘΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλά που υπάρχει και ο Χάροντας, γιατί αλλιώς εμείς οι μη χρηματιστηριάκηδες χαμπάρι δε θα πέρναμε από το μελέ,καθότι τι να κάνουμε σε μιτοθάλασσες γεμάτες παραγάδια για χάνους;
    Στο μεταξύ χάλασε και το Capital.Oι μοδερέιτορ εννοώ. Τι θα πει ρε κύριε, μπαν για μία μέρα; Πλάκα κάνουμε;Τι φλωριές είναι αυτές; Ρίχτους στο κεφάλι κανά μήνα, άντε 15μερο.Αυτός ο Usound-για να τα πάρουμε από την αρχή-έβαλε YTube.Δεν είπαμε απαγορεύονται; Αμα είναι να λέμε και να ξελέμε...Κολλησαν και οι μοδερέιτορ την αξιοπιστία των γκουρούδων. Εδώ του swear έχω ξεχάσει πως γράφεται το νικ του. Ρίχτου κάνα μήνα να γυρίσει στο blog.Κάθεται με επιχειρήματα, συλλογισμούς,λογική να κάνει κουβέντα με γκουρούδες.Ετσι γίνεται διάλογος με γκουρου;Καταρχήν αγοράζεις στον γκουρου ορθογραφικό λεξικό. Μετά πας παρακάτω.Βρε εγώ 3μηνο θα σου έριχνα. Ασε,ρε swear, τον γκουρου να ψαρέψει τα θύματά του. Οικολόγος είσαι και θες να προστατέψεις τους υπο εξαφάνιση χάνους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΥΡΙΟΙ,εντος των επομενων ημερων,θα ανακοινωσω την ιδρυση του κομματος της κρυφης ταυροσπηλιας με κεντρικο συνθημα..ανεβα μουλαρι,ανεβα..
    συντασσω ηδη το καταστατικο..οποιος εχει αιτηματα που θελει να του ικανοποιησει η μελλοντικη κυβερνηση(η οποια θα αποκτησει αυτοδυναμια ΜΟΝΟΝ αν συνεργαστει με το κομμα μας),να μου τα στειλει στο politikoipidieste.haros.com..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγνώμη παρεσύρθην δεν θα το επαναλάβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να είμαστε εντάξει κι εμείς. Να μην κατηγορούμεθα ως υποκινητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άπαιχτος είσαι! Α να χαθείς, μ έκανες και γέλασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαχαχα! μολις τωρα το ειδα !
    zara:τα κακαρισματα του τριτου κοσμου.
    forum ( ενα ειναι το forum ) : η κοτα εκανε το αυγο....
    "παιζει" πολυ η κοτα , τελικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πλάκα έχουν και οι άλλες κότες(εκτός από αυτές που δέχονται την υποτίμηση από κόκκορα δ υποστάθμης).Οι κότες-φιλιππινέζες.Με ειδικότητα στο γλύψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή