Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Fora στη φόρα

Είναι εντυπωσιακό το πώς έλκονται οι γκουρούδες από την ιδέα του να επιβάλλουν οι ίδιοι ban σε άλλους χρήστες. Αρκεί να τους δοθεί η δυνατότητα. E, τόσα χρόνια στο Capital, τελικά τους έμεινε το χούϊ. Υπολανθάνουσα αρχομανία γκουρουδοειδούς τύπου, έτσι λέγεται αυτό το πράγμα, στην επιστήμη μου. Μελέτησα τους γκουρούδες για σημαντικό χρονικό διάστημα, χρησιμοποίησα όλες τις κύριες ψυχομετρικές τεχνικές και προβολικές μεθόδους διάγνωσης, όπως Roschach test και Thematic Apperception test, ενώ σε κάποιους απ’ αυτούς προχώρησα και σε βιοχημικές-φυσικοχημικές εξετάσεις, ώστε να καταλάβω τι σκατά κουβαλάνε μέσα στο κεφάλι τους.

Βέβαια, δεν χρειάζεται να είναι κανείς σπουδαγμένος, όπως του λόγου μου, για να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με δαύτους. Ότι πρόκειται κατά βάσιν για πυροβολημένα άτομα, πάσχοντα από πληθώρα νευρωτικών συνδρόμων. Εριστικοί υπερθυμικοί, ασυγκράτητοι και ψευδολόγοι, βαρύθυμοι καταθλιπτικοί τύπου guru-emo, εκρηκτικοί ψυχανώμαλοι, αυτοδιαφημιζόμενοι, επιζητούντες προσωπικό κύρος, εκκεντρικοί, αδρανείς φανατικοί, αλλά και κάμποσοι παρανοειδείς, συνθέτουν το πολύπλοκο τοπίο της πολύπαθης αυτής πληθυσμιακής ομάδας, της γνωστής γκουρουδιάς. Ας μην υπεισέλθουμε τώρα σε επιστημονικές λεπτομέρειες, που άλλωστε δεν θα καταλαβαίνατε, όλοι εσείς οι άσχετοι.

Το ρεζουμέ είναι ότι δεν πάτε καλά, αυτό σας λέω μόνο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα αυτή νέα μόδα, με τα fora “do it yourself”. Ξαφνικά, όλοι παράτησαν τα blogs τους και την είδαν administrators. Tο σύνθημα το έδωσε η Εύη, με τους επικίνδυνους πειραματισμούς της. Σήκωσε εκεί ένα φόρουμ της συμφοράς, έβαλε τον εαυτό της moderator κι επειδή δεν είχε ποιόν να κάνει ban, αυτοbanαρίστηκε η ίδια. Έτσι, καθώς το υπό σύσταση φόρουμ δεν είχε πλέον κανέναν χρήστη, το κατέβασε και ησύχασε.

Μόλις είδε ο Mc ότι η Εύη σήκωσε φόρουμ, ζήλεψε ο άνθρωπος και είπε να σηκώσει κι αυτός ένα δικό του. Ανέβασε λοιπόν εκεί χάμω μια μαλακία και μισή, μ’ έναν Cyber-Παπάρα στο πάνω μέρος της σελίδας και περίμενε μπας και μπει κανένας βλαμμένος στις συζητήσεις. –Ποιές «συζητήσεις», βρε τεμπελχανά ? Τελικά, το μόνο που πέτυχε, ήταν να προσελκύσει δυο-τρείς πιτσιρικάδες, που είδαν το Cyber look του υποτιθέμενου φόρουμ και μπήκαν μέσα να πιάσουν κουβέντα για τα Nintendo τους. Έτσι, το πρώτο (και τελευταίο) θέμα αυτού του φόρουμ, είχε ως επικεφαλίδα «Ο Σούπερ Μάριο και πώς να περάσετε την καταραμένη πέμπτη πίστα με τα μανιτάρια». Δυστυχώς, η κουβέντα κόπηκε απάνω που άναβε, καθώς οι πιτσιρικάδες έπρεπε να πέσουν νωρίς για ύπνο, αφού είχαν σχολείο σήμερα. Έτσι, ίσως να μη μάθουμε ποτέ πώς να περάσουμε την πίστα με τα γαμημένα τα μανιτάρια. Κρίμα.

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ, αφού ο δημιουργικός οίστρος συνεχίστηκε αμείωτος, μέχρι αργά τη νύχτα. Ήταν να μη γίνει η αρχή. Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Negetropist, που ένοιωσε την πρόκληση. Σου λέει «-γιατί δηλαδή ο Mc και όχι εγώ ?». Αμ, δεν έχεις άδικο, φίλε μου. Κι έτσι έφτιαξε κι αυτός το δικό του φόρουμ. Εγώ τώρα νόμιζα, απ’ αυτά που έχω ακούσει δηλαδή, ότι το να στήσεις μια ιστοσελίδα της προκοπής δεν είναι δα και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Θέλει κάμποσα λεφτά, ακόμη περισσότερο χρόνο και κάποιους νοματαίους, απ’ αυτά τα φυτά, τους κομπιουτεράκηδες, να δουλεύουν νυχθημερόν, γράφοντας με το χέρι κώδικες Da Vinci. Θέλει domain names, θέλει πάροχο, θέλει της Παναγιάς τα μάτια.

Ωστόσο, απεδείχθη ότι οι πληροφορίες μου ήταν εσφαλμένες, αφού όπως διαπίστωσα, τα νέα fora ξεπηδούν πλέον σαν τα μανιτάρια του Σούπερ Μάριο, σε χρόνους ρεκόρ. Άρα, μαλακίες μου έλεγαν αυτά τα άχρηστα κορμιά της πληροφορικής, με τους οποίους συνεργάζομαι. Απολύονται όλοι τους. Ουστ από δω χάμω, κοπρόσκυλα. Θα βρω άλλους, ικανότερους.

Έλεγα λοιπόν ότι ο Negen σήκωσε κι αυτός το δικό του φόρουμ. Ορίστε :

http://negen.freeforums.org/index.php?sid=22a7da8521c7849cfeca18bd9ddd7826

Αρχικά, φάνηκε τυχερός, καθώς οι πιτσιρικάδες με τα Nintendo είχαν ήδη πάει για ύπνο, ειδάλλως θα έβλεπε για πρώτο θέμα «Επίλυση προβλημάτων της κονσόλας Wii». Ωστόσο, στη συνέχεια, αποκαλύφθηκαν τα εγγενή τεχνικά προβλήματα : Στο τρίτο μόλις σχόλιο μπούκωσε το φόρουμ κι έπεσε ανάσκελα ο server. Και πάλι καλά να λες, που δεν πρόλαβε να μπει μέσα αυτό το κανγκουρώ, ο ΒΩΒΟ-γκουρού από την Αυστραλία, δηλαδή ο (can)guru, που τα ελληνικά τα μιλάει σπαστά και τα γράφει κωλοσπασμένα. Εκεί να δεις πώς θα έπεφτε ο server. Σαν πέτρα. Εκεί να σε δω βρε Negen, που θα έπρεπε να προσλάβεις μεταφράστρια από τον ΟΗΕ, για να βγαίνει νόημα. Πάρε ένα ελάχιστο δείγμα :

«όλα τα συνάρια πεζουντε αλλα το πιο πιθανό σεινάριο είναι να γκινη μια ανακοίνοση. Απέχεις πόλη από το έργο και σε πίστεψα και πούλησα. Έχη ένα στημένο τουφλο στα 5,05. -Ποιος τα θέλει να τα αγοράσει μιποσ είναι ο δήμαρχος ;»

Θα σε γελάσω, φίλε μου. Ίσως να ‘ναι κι ο Νομάρχης, ποιός μπορεί να ξέρει ποιός κερατάς στήνει τα τούφλα ; Όπως παραδέχτηκες, όλα τα συνάρια πέζουντε.

Και τώρα που είπα τούφλο, ορίστε τούφλο που ψάρεψα από του Αναλυτάκη. Το έχει ποστάρει μια θαυμάστρια (λέμε τώρα), η elena2165 (λέμε τώρα):

«Ti na poume...otan milaei o kyrios kalogyrou oloi oi alloi apla... perisevoun»

Ναι μαντάμ (λέμε τώρα), όπως ακριβώς τα γράφετε. –Τί να πούμε τί, τί να τραγουδήσουμε ; Όταν μιλάει ο Λουλάς, εσύ δεν πρέπει να μιλάς. Κι όταν μιλάει ο κύριος Καλογύρου (ωχ, μάνα μου….), εμείς οι υπόλοιποι απλά περισέβουμε (ωχ, μάνα μου…).


Ούτε για ντεκόρ δεν κάνουμε, εδώ που τα λέμε.

19 σχόλια:

  1. Έχασες επεισόδια swear. Το ΦΟΡΟΥΜ το οποίο ανέβασα μέτρησε 3,527 χρήστες (άνω των 12 ετών και κάτω των 16) σε λιγότερο από 1 ώρα. Τους μπάναρα. Όλους. Άφησα μόνο την Εύη για να βλέπει την τόσο επιτυχημένη προγραμματιστική μου ΕΡΓΑΣΙΑ και να ΣΚΑΕΙ από τη ζήλεια της. Θα προσθέσω και τον negen όμως. Και ο negen εμένα. Και όλοι μαζί (δηλαδή εγώ και ο negen) θα γράψουμε Ιστορία. Με τιμές-στόχους από 0,00 έως και 0,02 €. ΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αφήνετε τα μισερά πράγματα λέω εγώ, να φτιάξετε τίποτε τσι προκοπής να γράφουμε κι εμείς οι λοιποί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. vel says:
    28/09/2009 at 1:38 pmκόπηκε τοσχόλιο..κόπηκε το σχόλιο..κόπηκε το σχόλιο..κόπηκε το σχόλιο..

    Reply
    Factorx says:
    28/09/2009 at 2:20 pmΤην μια μπαίνεις σαν “The black adder” την άλλη σαν “TEMAXISTIS” την άλλη σαν ” βοιωτός σχολιαστής” και την άλλη σαν vel και λες οτι σου κόψαμε και τα σχόλια. Κόβεσαι λοιπόν μονίμως και αν συνεχίσεις θα το θεωρήσουμε παρενόχληση. Αυτα για να μαθαίνουν οι σχολιαστές μας τι αντιμετωπίζουμε καθημερινά απο τους εμβόλιμους κακοήθεις. Οι σχολιαστες που τιμούν και την ιδιότητά τους και το χώρο αυτό ξέρουν οτι δεν κόβουμε τα σχολία. Και αυτοί μόνο μας ενδιαφέρουν

    Reply

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι φορουμικοί πειραματισμοί (και μάλιστα οι ... δωρεάν) είναι προνόμιο του καθενός, και φυσικά έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, αγαπητέ Swear :)


    Ανάρτηση video απο ΟΛΟΥΣ

    Στον λίγο χρόνο που ήμουν "μέσα" σήμερα, το παραπάνω πειραματικό forum λειτουργεί άψογα !

    Όπως γράφω σε μία ανάρτηση, αν υπάρχει ενδιαφέρον θα το συνεχίσω. Αλλιώς θα το φάει το μαύρο φίδι...

    Δεν θάπρεπε να χαίρεσαι (ή τουλάχιστον να αδιαφορείς) για μία επιπλέον δυνατότητα που προσφέρεται δωρεάν σε όλους ? :)

    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι όμως το "do it yourself" στη σύντομη ζωή του απέκτησε 2 χρήστες, ένα moderator και δεν μπόρεσε να banάρει κανέναν ακόμα κι όταν η moderator το προκάλεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...δεν του πήγαινε η καρδιά, βρε αδελφάκι μου. Πώς το λένε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που λες Negen, μια ηλιόλουστη μέρα του Μαϊου, ένας πλανόδιος πωλητής έστησε την πραμάτεια του σε μια πλατεία. Δυστυχώς, ουδείς από τους βιαστικούς διαβάτες έδειχνε το ελάχιστο ενδαφέρον για το εμπόρευμα. Όλοι περνούσαν βιαστικά μπροστά στον πάγκο του πωλητή, σαν αυτός να μην υπήρχε. Προς το σούρουπο πια, ο εμποράκος αποχώρησε δίχως να έχει κάνει ούτε μια πώληση.

    Την άλλη μέρα επανήλθε δριμύτερος, βάζοντας αυτή τη φορά και τα δυο παιδιά του να διαλαλούν το εμπόρευμά του, μπας και προσελκύσουν κανέναν πελάτη. Όσο όμως κι αν γκάριζαν τα παιδάκια, εκθειάζοντας την πραμάτεια του πατέρα τους, και πάλι κανείς δεν φαινόταν να δίνει σημασία. Ίσως επειδή τ΄αυτί του ανθρώπου είναι τόσο εξοικειωμένο με τις μεγαλοστομίες των τελάληδων, ώστε εν τέλει δεν τις ακούει καν.

    Στο τέλος της τρίτης μέρα και ενώ πιά ο πλανόδιος είχε απελπιστεί, κάποιος ζύγωσε τον πάγκο του. Ο άγνωστος άρχισε να περιεργάζεται το εμπόρευμα και εν συνεχεία επιδόθηκε σε εξωφρενικά παζάρια. Στο τέλος, αφού βέβαια ο εμποράκος έδειξε πως δεν ήταν διατεθειμένος να ενδώσει στις παράλογες απαιτήσεις του αγνώστου, ο τελευταίος, σε έξαλλη κατάσταση, άρχισε να ειρωνεύεται και να προπηλακίζει τον δύστυχο πωλητή. Οι αγριοφωνάρες του, κίνησαν την προσοχή των διερχομένων, που ζύγωσαν να δουν τί συνέβαινε.

    Ενώ ο άγνωστος συνέχιζε να εκδηλώνει την απαράδεκτη συμπεριφορά του, ολοένα και περισσότερος κόσμος μαζευόταν γύρω από τον πάγκο του εμποράκου, που μάλιστα έδινε και την εντύπωση του ανυπαίτιου, άρα και συμπαθούς στην κοινή γνώμη. Έτσι, αρκετοί δεν δίστασαν να πάρουν το μέρος του πλανόδιου, αποδοκιμάζοντας τον άγνωστο υβριστή, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι άρχισαν να προσέχουν το εμπόρευμα που εξετίθετο στον πάγκο. Σύντομα διαπίστωσαν ότι και η ποιότητα ήταν καλή και οι τιμές χαμηλές, ενώ κι ο έμπορος φαινόταν διατεθειμένος για κάποια λογικά παζάρια. Πολύ σύντομα το επεισόδιο είχε πιά ξεχαστεί, όμως το σμάρι των ανθρώπων συνέχιζε να μεγαλώνει γύρω από τον πάγκο του πλανόδιου, που μέχρι το απόγευμα είχε πια ξεπουλήσει τα πάντα.


    (Περιττό) επιμύθιο : Τον σαρκασμό -εάν υποθέσουμε ότι υπήρχε- τον διέκριναν ΚΑΠΟΙΟΙ. Το link όμως το είδαν ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιό , ρε καλαμπαλίκη; Το λινκ τού ψαρεύοντος εκτός χωρικών υδάτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λινκ εστί παραπομπή αλλαχού. Φερ' ειπείν, Καλαμπαλίκης. Ε, κάπου σε παραπέμπει. Απλώς αλλάζει η κατάληξη . Από- ης σε -ας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα
    Το οτι δεν γραφουμε τακτικα εδω....δεν σημαινει οτι βαρεθηκαμε.......
    Συσωρευουμε δυναμεις για το σαιτ-φωτια που ελεγε και ο Σπαρτης...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θέλει λεφτά και χρόνον η ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή