Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Mέσα στην καρδιά της κρίσεως

Πάλι του χώσανε τις μπανάνες υπόθετο, του Γκορίλλα, αυτοί οι ελεεινοί οι ελλιοτάκηδες και πέφτει ο κακομοίρης σαν το μήλο του Νεύτωνα. Να σου πω, τονε βαρέθηκα και τον γκορίλλα και τους ελλιοτάκηδες και τις μπανάνες τους. Δεν είναι δουλειά αυτή, αδελφέ μου. Κάθε μέρα το ίδιο βιολί. Μπανάνες στο κλαδί, μπανάνες στον θάμνο, μπανάνες στη βάτο, μπανάνες στον πάτο.
Άντε, να μας πάρει και το πεμπτο το κύμα, το μακρύτερο, να μας καταπιεί ο υπερμεγάκυκλος, να πάει κι ο ΣΑΓΔ μείον 57 μονάδες, μπάς και πάρω κι εγώ κοψοχρονιά εκείνη την Aston Martin Db6 του '67 μοντέλο, την ασημένια, που την έχω σταμπάρει σε μια ξένη έκθεση. Διακόσα χηνόπουλα γυρεύουνε, λέει. Διακόσες χήνες, ε ? Α, ρε κορόϊδα, στημένη σας την έχω. Πέντε χιλιάρικα θα μου τη δίνετε μαλάκες, σε κάνα χρόνο από τώρα και θα με παρακαλάτε κιόλας, να σας απαλλάξω από το σαπάκι. Μέχρι και συναγερμό-κουκούλα-πατάκια δώρο θα μου χαρίζετε.
Επίσης, λέω ν' αγοράσω μιά νεόδμητη μεζονέτα, ίσαμε 500 τμ, κατά Εκάλη μεριά. Υπολογίζω να δώκω έως και σαράντα χιλιάρικα για δαύτην, μέσα στην καρδιά της κρίσεως, εννοείται. Θα πάρω και καμμιά τριανταριά στρέμματα στην Ανάβυσσο, να χτίσω μίαν έπαυλις, να το παίζω τζόβενο, με κρεμεζί πουκάμισο. Δέκα χηνόπουλα για το οικόπεδο, και πολλά τους είναι. Μέσα στην καρδιά της κρίσεως θα τ' αγοράσω κι αυτά, εννοείται.
Θέλω ακόμη να πάρω και μιά γκαρσονιέρα-γαμιστρώνα, στους πρόποδες του Λυκαβηττού. Εξυπακούεται ότι, ως άνθρωπος των τεχνών και των γραμμάτων, θα της αλλάξω την χρήση, αξιοποιώντας αυτήν ως μελετητήριον, δια τας εμβριθείς μελέτας μου. Εκτιμώ ότι με πέντε χιλιάρικα την αποκτώ. Μέσα στην καρδιά της κρίσεως, εννοείται.
ί άλλο θέλω ? Α, ναι, ένα παλιό στεγαστικό που έχω. Και σιγά να μην το αποπληρώσω. Φράγκο δε δίνω στις τράπεζες. Τέρμα. Το θεωρώ ήδη αποπληρωμένο. Εδώ καταρρέει το σύστημα κύριος, από τη δόση τη δική μου περιμένεις να σωθείς ? Βρε άντε τράβα στην Ανατολική Ευρώπη, να μαζέψεις τα χρωστούμενα, κι άμα σε πλερώσουν οι Σλαύοι, τότε θα σε πλερώσω κι εγώ. Δηλαδή, ποτέ. Και μην ακούσω τίποτα για "χρέη τιμής" και τα τοιαύτα, διότι εγώ μπέσα δεν έχω. Σαν γάτα που είμαι, δεν θα τους πω από τώρα ότι δεν πληρώνω, θα περιμένω να τους τους το ανακοινώσω μέσα στην καρδιά της κρίσεως, ώστε να μην μπορούν να μου κάνουν τίποτα.
Καλά, κάτι λογαριασμούς, εφορίες, κέρατα, θα σταματήσω να τα πληρώνω. Από τη στιγμή που θα μπούμε στην καρδιά της κρίσεως, θα έχω επαρκείς δικαιολογίες για κάθε είδους παύση πληρωμών.
Εγώ σας τα έλεγα από την αρχή, ότι αυτή η κρίση θα μας κάνει ανθρώπους, αλλά εσείς μόνο να γκρινιάζετε ξέρατε. Κοιτάξτε ν' αξιοποιήσετε τις ευκαιρίες που έρχονται, κόρόϊδα.
Άσχετο τώρα, αλλά εχω αποφασίσει αμετάκλητα ότι αυτή η πρεζού η Amy, είναι μακράν η καλύτερη φωνάρα της ποπ, αν πρέπει σώσει και καλά να την κατηγοριοποιήσουμε. Ο Θεός μοίραζε φωνές σε νέγρες κι αυτή η σκύλα η Amy όρμησε, έσπρωξε τη μαύρη που ήταν μπροστά στην ουρά κι άρπαξε αυτή το χάρισμα. Και αντίο ζωή, για τη μαύρη, αν κι εδώ που τα λέμε, και την Amy δεν την βλέπω πολύ καλά. Τη βγάζει-δεν τη βγάζει.


75 σχόλια:

  1. Ορίστε, όπως το είχα προβλέψει, το γατόνι !
    Από 200.000 πριν ένα μήνα, τώρα μόλις 76.000 ευρά. Και πού 'σαι ακόμη ! Μωρέ τέσσερα χιλιάρικα θα τους την πάρω και θέλω και δώρο ραδιοκασετόφωνο (μην ακούσω τίποτε αηδίες για cd player, σε τέτοιο αμάξι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι; ακόμα δεν φτάσαμε στην καρδιά της κρίσεως; Τότε γιατί ψάχνουμε από τώρα να βρούμε τον πάτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Yπάρχει και πιό προχωρημένο κόλπο. Τώρα στην αρχή το παίζεις λίγο χουβαρντάς. "Πόσα θες μωρή για το διαμέρισμα?" "250" σου λέει η αρπάχτρω ενώ ξέρει και πως με 180 τον τουρλώνει. "200, και κλείσαμε" αντιπροτείνεις. Μεσ την καλή χαρά η ψωλέττω στο δίνει και αισθάνεται πως σ' επιασε και Κώτσο. Το τυρί το είδε , την φάκα δεν την είδε.Κυκλοφορεί η φήμη στην πιάτσα πως ο τύπος είναι κορόιδο. "Ρε που θα το πουλήσουμε το αυτοκινητάκι?" .Στον χουβαρντά, βέβαια. Κι αρχίζεις και μαζεύεις τα δήθεν σαπάκια. Έλα ντε, όμως, που γυρίζει ο τροχός και γαμάει κι ο φτωχός! "Τι θες κυρά Πιπίτσα? Το διαμέρισμα στο Λυκαβηττό με την μπαλκονάρα και με τις βεγγερες να πουλάς μούρη στις άλλες φλωρέττες? 300!"
    "Μα, πριν δυό χρόνια 200 το αγόρασες!", διαμαρτύρεται.
    "Ναι, αλλά τώρα έχει μπροστά το τρία!Άλλη αξία!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aχ, βρε Εύη, πώς φαίνεται ότι είσαι άπειρη.
    Τον πάτο τον περάσαμε ήδη, απλώς ήταν τρύπιος.
    Πίστεψέ με, δεν έχουμε δεί τίποτε ακόμη. Κράτα πρόχειρο κάνα δεκαχίλιαρο στην άκρη. Θα το χρειαστείς για ν'΄αγοράσεις εκείνο το ρετιρέ 160 τμ, σε πολυτελή πολυκατοικία δεκαετίας στα Ψηλά Αλώνια. Κι αν έχεις υπομονή, ίσως το πάρεις και με οχτώ χιλιάρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α! ωραία! Για φαντάσου να πάρω το διαμέρισμα που έβλεπα το 1996!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγω ονειρευομαι μερικα στρεμματακια εις το Ερυθρον Υδωρ,με ποσο αραγε θα τα βρω τωρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά , η Εύη θα το πάρει το διαμέρισμα όταν η ΕΤΕ πάει στο πενηντάρικο. Όταν, δηλαδής, θα πάρει τα λεφτά της πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχω δει ταυρους,αλλα εσυ το παρακανεις.ΕΤΕ στο πενηνταρικο?Σε ποσες δεκαετιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΟΙ, μελετάμε-παρακολουθούμε προσεκτικά φόρουμ, ώστε ν' αποφασίσουμε για τις μελλοντικές κινήσεις μας, ακολουθώντας κατά πόδας τη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ γκουρούδων της ΠΤΩΣΕΩΣ, που έχει εσχάτως εμφανισθεί, με νέα νικς (γνωστοί πλέον και ως πρώην γκουρούδες της ανόδου).

    Αγοράζουν αυτοί ? Όχι. Ε, δεν αγοάζουμε ούτε εμείς.
    Πουλάνε αυτοί ? Όχι. (-πού να βρούν να πουλήσουν, αφού δεν έχουν αγοράσει ? Λογικό).
    Ε, δεν πουλάμε ούτε κι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι ρε mc! Δεν έχεις δει τα διαγράμματα της Εύης? Μόνο που πρέπει να τα γυρίζεις τούμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν παρακολουθώ διαγράμματα. Μόνο φόρουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύκολο! άν δεν τους βάλω άξονα περιστροφής στο κέντρο να τα γυρίζετε με το ποντίκι κατά πως τα θέλετε να μη με λένε evie!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά οι υπόλοιποι, αλλά κι σύ ρε Mc, που είσαι και μουσικός, ούτε ένα σχόλιο για την καημένη την Amy ?

    Σχολή δημιούργησε το κορίτσι.
    http://www.youtube.com/watch?v=VJuqRmE_YHk
    Gabriella Cilmi. Πώς λέμε "Καλομοίρα" ? Ε, καμμία σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "γαμιστρωνας" λεει ο ενας."τουρλωνει"απανταει ο αλλος...Ε ρε Ντεσμοντ που σας χρειαζεται..!
    Θα εβγαζε την παντοφλα(σημα κατατεθεν)του ο αιδεσιμοτατος και θα επεβαλε την ταξιν και τα χρηστα ηθη.Αλλα φταιμε και εμεις....Θελαμε επανασταση βλεπεις...Και υφισταμεθα την κατασταση αυτη τωρα.
    Ντεσμοντ,Ντεσμοντ σε παρακαλω οχι αλλο ban γιατι θα τρελλαθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τώρα μόλις δεχτηκα μήνυμα της Λούκρη πως το χθεσινό ποστ του συνεταίρου είχε πολύ βαρειά καθαρεύουσα και αδυνατούσε να την κατανοήσει!
    "Ενώ η δική σου! Άλλο πράμα!", μου δήλωσε!
    Ρε συνέταιρε, μπας κι έχουμε μαζέψει κάμποσα ούφα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λούκρι, άσε το Ερυθρόν ύδορ και έλα Μαυροβούνι μεριά, 2 στρέμματα 50 χιλιαρικάκια και με την κρίση μέσα. Άσε που θα βλέπεις όλο το Αιγαίο πέλαγος στα πόδια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε γέρο! Αυτή δεν βλέπει τη μύτη της! Μην της βάζεις δύσκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γερο,βρες μου εσυ με το ιδιο ποσον στο Νερο και σου δινω και μεσιτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στο Μαυροβούνιο, ε?
    Ενδιαφέρον ακούγεται. Εκεί όμως, δεν έχει ακόμη νάρκες από τον πόλεμο ?

    Άσε μας ρε Γέρο. Σιγά μην αγοράσουμε και στο Κοσσυφοπέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 50 χιλιαρικάκια για δυό στρέμματα στο κορακοβούνι θέλει ο καράβλαχος! Ρε ούστ! Μιγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καθενας με τον πονο του.
    Εγω κατα της ιδιοκτησιας ειμαι, μονο εκεινη τη γκαρσονιερα , (για μελετη, εννοειται ), θελω.
    Αντε , και ΕΤΕ στα 6,5 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σιγά ρε μπούρτζο, αρχιτσέλιγκα, να μη σου δώκω και 50 χήνες για το απάτητο. Βρες καμμιά Λούκρη για να ξεφορτώσεις το βοσκοτόπι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παιδιά της Μεγάλης Πόλης εσείς, είστε ικανοί για όλα, ακόμη και στο Κοσσυφοπέδιο!

    Το νερό Λούκρι είναι της πλάκας. Πλαταμώνας η μεγάλη ζωή! Για μοναξιές, Μαυροβούνι ίσως και Κοσσυφοπέδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Άντε σούφεξε, συνέταιρε! Πλάκωσε κι άλλη τζαμπατζού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολλά χρόνια θα ζήσεις ρε Lena42. Tώρα δα σε σκεφτόμουν. Λέω "-που να χάθηκε αυτό το κορίτσι ;". Δεν πιστεύω να αγόρασες κι εσύ τίποτε τράπεζες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δυστυχως , ναι, αυριο με -5 , ισως, θα τις δωσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βελτιώνεται η Γιώργαινα! Μέχρι τώρα πούλαγε στο - 10%!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χαρισμα σου,Γερο,η μεγαλη ζωη.Εγω αρκουμαι σε λιγο κρασι,λιγο θαλασσα και τ'αγορι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κατάλαβα. Ερωτευμένη με το Ερυθρόν Ύδωρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εμ, ποιός σου φταίει ? Γιατί δεν μελετάς/παρακολουθείς προσεκτικά φόρουμ και γκουρούδες της πτώσης ? Τα γράφουν οι άνθρωποι, έχει μαλλιάσει το χέρι τους. Όχι τράπεζες. Όχι μετοχές. Όχι χαρτιά. Όχι το ένα, όχι το άλλο. Όχι, όχι, όχι.
    Αλλά εσύ μου ήθελες μαγκιές. Άρπα τώρα ένα μείον 20% αύριο, κατακούτελα, μπας και συνέλθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σαν πολύ φόρα πήραμε με τα μετρητά και τα ρευστά! θα μου το θυμηθείτε θα ξαναγύρισουν τα εκτός προδιαγραφών (υπόχαλκα, υπομόλυβδα ή κίβδηλα) και θα έχουμε ντράβαλα! Παλιά μας τέχνη κόσκινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "παιρνω κατι ciproxin 500 που εχουν ΤΙΣ παρενεργειες,θα τη βγαλω καθαρη?"
    Μήνυμα του ερειπίου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό το Ερυθρό Ύδωρ, τί είναι πάλι ? Τίποτε ιαματικά λουτρά, για να πλένουν οι γερόντοι κι οι κωλόγριες τα ποδάρια τους, όπως στην Αιδηψό ? Και το "αγόρι" που κολλάει σ' αυτήν την ιστορία ? Εκτός κι αν είναι "αγόρι" τύπου Θρασύβουλα, που είναι 94 ετών και μου θέλει και έρωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 500 ciproxin τη μέρα παίρνει το κούρβουλο ?
    Το αγόρι τη μάρανε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 94 ο Θρας ? και νομιζα οτι ο usound ταν ο αρχαιοτερος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Και γιατι να ειναι 94 ετων?Χαθηκαν οι νεοι αντρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Λουκρη αμα σε ζορισουν σφυρα μου και εφτασα.Εδω γυρω ειμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 94, λέει. Προσωπικά δεν τον πιστεύω. Ήταν στη νεολαία του Βενιζέλου, το 1930. Βάλτε τα κάτω να δείτε πόσο κάνει. Αν κι εγώ πιστεύω ότι έχει προλάβει μέχρι και τη νεολαία Καποδίστρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σε ζηλεύουν Λούκρι!
    Εσένα, το κρασί, την θάλασσα και το αγόρι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Που το ειδες το 94,βρε?Η δεν φορουσες τα γυαλια σου οταν το διαβασες η γυρισες αναποδα το 6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλά, Λούκρη, σε καλοπιάνει ο Βγενοδήμος, για να σου φορτώσει το αγροτεμάχιο στην πρωην ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Θα σε φάνε οι μουσουλμάνοι, καψερή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ειδες,Γερο?Οι παλιοζουλιαρηδες!Μη δουν ανθρωπο να προκοψει,να τα εχει ολα και τπτ να μην του λειπει!Αμεσως να τον κογιοναρουν θελουν.
    Πρωτ,σκυλι μαυρο ειμαι,θα τους παταξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μη βιαζεστε, δεν ειμαστε ακομα, στην καρδια της , ας την πουμε, κρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλύτερα το αγροτεμάχιον, παρά long στην Κύπρου και στην Αλφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Στο Πολυδεντρι ειναι,βρε παλιοζουλιαρη.Εκει που κατειχε 38.000 στρεμματα[μονο]ο τεως.Εκπαγλου καλλονης περιοχη,ετσι Γερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Βρε άντε μπάτε long στην ΕΛΛ, χαμένοι, που μου θέτε και οικόπεδα. Μέχρι να το καταλάβετε θα έχει πάει 69 ευρώ (τιμή-στόχος εφικτός) και θα με μακαρίζετε. Αλλά μην αρχίσετε να το κακαρίζετε, εδώ κι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τη Μιγα δεν την αναφερεις, Γεροδημο .
    Ποναει, ε ? χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μαυροβούνι - Γλυμμένη Μύλου, έτσι ονομάζεται η περιοχή. Μετά τον Ρακοπόταμο, αν τον ξέρεις!
    Αυτά τα μέρη δεν τα πρόλαβε ο τέως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ναι, έχει κάψει καρδιές η Λούκρη. Όλης της νεολαίας Μεταξά, το '36-'40.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Είμαι από τους λίγους Νάντια αν θες να ξέρεις που νίκησα τον Βγενό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γλυμμένη λέγεται η περιοχή ? Άσε, δεν θα πάρω. Ποιός ξέρει τί όργια θα γινόσαντε εκεί χάμω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Θα εμπνέεται και το αγόρι της στην Γλυμμένη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Απο αγεννητη φαινομουν τι τσαπερδονα θα γινομουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. για το Βγενο σε πιστευω. Αυτα τα ταχα δηθεν οικοπεδα σε ποιο καντονι, σε ποια επαρχια τελος παντων ειναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ε, όχι κι "αγέννητη" το '36 ! Αβάφτιστη ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Γερο,τα μερη τα τρωω με το κουταλι καθε καλοκαιρι,ολα τα ξερω στα περιξ.Αλλου εμπνεεται,οχι στη Γλυμμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Είναι στον Δήμο που πιάσανε το βαπόρι από την Περσία!
    Αν δεν ξέρεις που πιάσαν το βαπόρι, όξω από το χαα τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τί σε νοιάζει εσένα βρε πέρδικα του Ψηλορείτη, σε ποιό καντόνι είναι η Γλυμμένη ? Σάμπως θα πάρεις ? Τράβα εκεί, στον Άγιο Νικόλαο να βρείς κάνα καλό οικόπεδο, κι άμα βρείς σφύρα να το πάρουμε συνεταιρικό. Κι άσε τη βλαχαδερή τη Λούκρη να ψάχνεται με τους μπούρτζους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Στο φορουμ αρχισαν να πεφτουν προτασεις ρηξικελευθες:
    "Είμαστε σε ελεύθερη πτώση και τα μεγάλα θύματα θα είναι κατ αρχήν οι ίδιες οι Τράπεζες. Πουλάγανε φύκια και μεταξωτές...και νομίζανε ότι άμα φυσάνε αέρα κοπανιστό στην μετοχή πάνε καλά. Το πόσο καλά πήγαιναν τώρα φαίνεται.Η λύση για να σωθούνε και για έχουμε ροή χρήματος στην πραγματική Οικονομία είναι να κρατικοποιηθούν χθές".
    Η χαρα της Αλεκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πλανάσθε πλάνην οικτράν εάν νομίζετε ότι θα ημπορεσετε να αγοράσετε ο,τιδήποτε δια χρημάτων. Έλαιον παίδες, έλαιον και αραποσίτι (τουτέστιν αραβόσιτος, μη νομίσθη ότι προτείνω μακρυθετησιν της σιτι). Ήδη ο γνωστός λαδέμπορας mc στοκάρει πλείστους τενεκέδας (ξεγανώτους) κραμβελαίου. Η ΤΑ είναι κατηγορηματική.


    Και μη λησμονείτε, ω Ελληνες. Εν ελλάδι άνευ λαδώματος ουδέν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. E , oχι και ουδεν!
    Υπαρχουν και " κοροιδα" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Βρε σεις εδώ μου είσαστε???
    Μου το σφύριξε ένας φίλος μου προ ολίγου ότι εδώ θα σας βρω ... καλά βρε swear έκανες blog και ούτε κουβέντα δεν μας λες??

    Θέλετε στην παρέα σας έναν ΑΡΠΑΓΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. TΤιποτε, απλώς ήθελα το σχόλιον Νο 69, το σημαδιακόν... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Θρασύβουλε, γνωστέ πιά σε όλους και σαν "ο Νέστωρ του διαδικτύου", εγώ στη θέση σας θα επεδίωκα να γράψω οπωσδήποτε και το υπ' αρ. 94 σχόλιο, για ευνόητους λόγους.

    ΑΡΠΑΓΑ πάρε καρέκλα και στρώσου. Έχουμε πήξει στους τεχνικούς αναλυτές εδώ μέσα, χρειαζόμαστε κι έναν της θεμελιώδους. Εγώ, σταθερά Elliot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. swear ούτε η Θεμελιώδης ανάλυση, αλλά ούτε η τεχνική Ανάλυση μπορεί να σώσει τον απλό επενδυτή. Καλά για τα κύματα δεν θα μιλήσω ... οι φανατικοί της θεωρίας, απλώνουν τα διάφορα νούμερα σαν να είναι τραχανάς ... από το 0 μέχρι το 1.000.000 τιμή στόχο δίνουν ... από όλα έχει ο μπαξές.

    Το χρηματιστήριο είναι διορατοτικότητα, στρατηγική και αρκετή εξυπνάδα ... εννοείται ότι θα συμβουλευτείς έναν Ισολογισμό, τον οποίον πρέπει να μελετήσεις καλά και σε βάθος πριν βάλεις τα λεφτά σου και φυσικά θα δεις και ένα διάγραμμα ... προσωπικά πρώτα κοιτώ το διάγραμμα και μετά κοιτώ τους ισολογισμούς.

    Με λίγα λόγια τα Χρηματιστήρια είναι για λίγους, πολύ λίγους ... οι υπόλοιποι δυστυχώς γιαυτούς είναι για να συντηρούν και να πλουτίζουν τους λίγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Και όταν βλέπουμε παίκτες/επενδυτές που προσπαθούν να πείσουν μανιωδώς περί του σωστού των απόψεων τους ή της θεωρίας της οποίας είναι γνώστες, τότε είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι λανθάνουν και φυσικά είναι επικίνδυνοι και γραφικοί.
    Ουδείς που κατέχει την απόλυτη αλήθεια, δεν το διατυμπανίζει.

    Την επόμενη Κυριακή κανόνισε να έρθεις στην εκδήλωση του ΣΕΔ ... νομίζω θα έχει ενδιαφέρον η παρουσίαση που θα μας γίνει.
    Ενημερωμένους επενδυτές χρειαζόμαστε και όχι φαφλατάδες και παντογνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. φιλοι, μια και ειστε το εγκυροτερο και πλεον εγκριτο χρηματιστηριακο μπλογκ, σας ενημερωνω για τον εκπατρισμο των ανυπολογιστων κεφαλαιων μου στας ΗΠΑ... οι ενεργειες μου θα ειναι ασσυμετρες και καταδρομικες, εμπρος να τους παρουμε τα σωβρακα...
    αναγκαια επισημανση: απευθυνομαι μονο σε ψυχοπαθεις ανισορροπους που εχουν αγνοια κινδυνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. … έμπαινε bluesman, εν μέσω τρικυμιών και κυμάτων raffles, υπάρχουν ευκαιρίες «διαμάντια», μόνο τους κακομοίρηδες του ΧΑΑ σκέπτομαι … με τον εκπατρισμό των κεφαλαίων σου το ΧΑΑ θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος, και το αγαπημένο μυθιστόρημα του kikou04, γνωστού στην ασφάλεια του ΧΑΑ ως Άρπαξ the Reaper, “ Ο Γενικός Δείκτης στις 66 μονάδες” θα μοιάζει γλυκανάλατο Άρλεκιν …

    Freeagle
    Κατατάξις: ψυχοπαθής, ανισόρροπος με άγνοια κινδύνου …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αφήστε την Εύη ήσυχη. Όταν πουλήσει το μεγάλο asset που έχει θα σας πάρει όλα τα χαρτιά τζάμπα.


    Swear...Λές η Amy να κάνει καμμιά ανωμαλία με τον Weller;

    ΑπάντησηΔιαγραφή