Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Η μπλόφα και η φλόμπα.

Πολύ τού την έδινε αυτή η γκόμενα. Απόμακρη, αυστηρή, καμαρωτή, ντυμένη πάντα στην πέννα, υφάκι «σ’ έχω χεσμένο». Ήταν και κόμματος, όμως. Ανώτατο στέλεχος εμπορικής τραπέζης. Η έρευνα που διεξήγαγε κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα. Ανύπαντρη, ενοικιαζόμενο σπίτι στην Εκάλη, Μερσεντιά κομπρέσσορας δική της, ψώνια από Καρούζο, συχνά γεύματα σε κυριλέ φαγάδικα, παρέες με φραγκάτους. Γιάπηδες πολυεθνικών, μεγαλοεργολάβους, κτηματομεσίτες, ασφαλιστές, γλάστρες πρωινάδικων. Μόνιμο συνοδό δεν είχε εντοπίσει.
Αποφάσισε να χτυπήσει. Τα σωματικά προσόντα τα διέθετε. Ήταν άπαιχτος στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων. Ψηλός, πλαταράς, θρασύς, επίμονος. Διέθετε και το σχετικό σπρέχεν που τρέλαινε τα ξέκωλα.
Εδώ, όμως, θα τα έβρισκε μπαστούνια. Ήταν φανερό πως η τύπισσα δεν θα μασούσε με τα συνήθη κόλπα. Ούτε μπορούσε να βασιστεί στη γοητεία του και μόνο. Με μαθηματική βεβαιότητα, θα έτρωγε χυλόπιτα.
Βραδάκι ,την ώρα που περίμενε την παρέα στο μπαράκι, τού ήρθε η έμπνευση. Παρήγγειλε και δεύτερη πέρδικα, για Τζώννυ μαύρο δεν σήκωνε η τσέπη του, και κατέστρωσε το σχέδιο με κάθε λεπτομέρεια.
Κάτι οικονομίες για τις δύσκολες μέρες τις διέθετε. Θα καθυστερούσε και τη δόση από το μεταχειρισμένο Γκολφάκι. Τα μέτρησε από δω, τα υπολόγισε από κει, έβαλε και το σχετικό αβάντζο. Θα του έφταναν και θα περίσσευαν κιόλας.
Την επομένη χτύπησε. Ενεφανίσθη ως δανειολήπτης. Για την αγορά ιατρείου σε in περιοχή. Το κοστουμάκι Zegna, το πατούμενο Prada, το ρολογάκι Patek Philippe. Το ξαδελφάκι ,ο μεγαλογιατρός, δεν του χάλαγε χατίρι. Όποτε τον είχε ανάγκη, βοήθαγε. Ήταν και του λόγου του λίγο μπερμπάντης και έδειχνε τη σχετική κατανόηση. Άλλωστε, πολλάκις του είχε κάνει πλάτες στις γκομενοδουλειές του.
Είχε τον τρόπο να πείθει. Ξεμπέρδεψε γρήγορα με τα επιτόκια, τα πανωτόκια, τις ρήτρες, τα κερατιάτικα έξοδα φακέλου και προσημείωσης, τα κυμαινόμενα, τα σταθερά, τα euribor, τα spread , τα ασφάλιστρα, σε περίπτωση που την έκλανε, και πέρασε στο ζουμί. Έπρεπε να ορίσουν νέα συνάντηση για να προσκομίσει κάποια Ε1, Ε3, Ε9 και της Παναγιάς τα μάτια. Επεκαλέσθη σωρεία χειρουργικών επεμβάσεων για τις επόμενες μέρες. Άρα η συνάντηση και παράδοση των σχετικών εγγράφων έπρεπε να γίνει εκτός ωραρίου τραπέζης. Κατά προτίμηση βραδινή ώρα, μετά το πέρας του ιατρείου.
Ο ψηλομύτης χάνος τσίμπησε. Αναμενόμενο, άλλωστε. Το πρώτο στάδιο του σχεδίου πέτυχε καθ’ ολοκληρίαν.
Το ραντεβού καθορίσθηκε για την δεκάτη σε χλιδάτο ποτάδικο . Ως γνήσιος τζέντλεμαν αφίχθη παρά τέταρτο. Παρήγγειλε το μαύρο Τζώννυ, μαράζι το ‘χε, άφησε σε εμφανές σημείο το μπρελόκ με τα κλειδιά της PORSCHE του ξαδέλφου, ίσιωσε και τη δανεική βραδινή κουστουμιά κι ανέμενε την προσέλευσή της.
Τελικά, δεν είχε άδικο. Η τύπισσα ήταν καθαρόαιμη Ουγγαρέζικη φοράδα. Με την είσοδό της, συζητήσεις κόπασαν και κεφάλια ξελαιμιάστηκαν.
Το δεύτερο μέρος του σχεδίου εξελίσσετο ομαλώς. Το golden πορνίδιο γούρλωσε τα μάτια σα βάθρακας άμα τη αναγνώσει των εκκαθαριστικών του ξαδέλφου. Το δάνειο, αιφνιδίως, έγινε πανεύκολο, οι λεπτομέρειες θα επεταχύνοντο, ήταν στο χέρι της είπε, και η συζήτηση ακολούθησε άλλες διαδρομές. Διαδρομές που ο γόης κατείχε λεπτομερώς καθ’ όσον τις είχε διαβεί επανειλημμένως.
Ακολούθησε ακριβό γεύμα σε ψαροταβέρνα πολυτελείας. Την άφησε να διαλέξει και το κρασί, μη γίνει και ρόμπα καθώς μόνο τον Κουρτάκη γνώριζε. Προϊούσης της ώρας η οικειότητα αυξανόταν και οι ψαύσεις επιταχύνονταν.
Το επόμενο στάδιο ήταν κι αυτό προμελετημένο. Σουίτα ακριβού ξενοδοχείου. Σαμπάνια στο δωμάτιο συνοδευομένη υπό χαβιαρίου. Η γκόμενα είχε χυθεί. Κατευθύνθηκε στο λουτρό να φροντίσει κάποιες λεπτομέρειες, όπως του είπε. Η μεγάλη στιγμή είχε έρθει. Ξάπλωσε στο Ολυμπιακών διαστάσεων κρεβάτι, έλυσε τον λαιμοδέτη κι ανέμενε με ύφος πολυχρονεμένου βεζύρη.
Την είδε να επιστρέφει σκυθρωπή. «Δεν μου 'χει ξανατύχει. Μου «ήρθαν» γρηγορότερα απ’ ό,τι τα περίμενα!».

86 σχόλια:

  1. Με τον Επιτιμο διασταυρωθηκε πηγαινοντας στο ραντεβου του?Παντως,ΚΑΙ αυτος ο ηρωας σου,κραταει την κατασταση στο χερι τελικα.Ολα υπο ελεγχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λούκρη, μπες αλλού για μάτι. Τζάμπα ψάχνεις εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τρέχει μία ,στους φίλους του θα πει ότι "σκόραρε" ,για ένα όνομα δε ζούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μυστικό είναι στην φανταιζί ενέργεια. Τι κι αν μετά, η μπάλλα "γλείψει" το δοκάρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχισαδιστης εισαι,αδελφακι μου!Ασε και κανεναν δυστυχο να δει φως.Μολις φτανει στον διακοπτη να τ'αναψει,πεφτει ο ρελες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mη το λετε οτι ειναι γκαντεμης.Μπορει και να ειναι υπερτυχερος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nai. Σε όσες έχουν ακόμη έμμηνο ρύση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. re palikaria ti kelepoyri ine aftos o ron jeremi poy konomisate?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί, ουρή? Διάβασες τα προσόντα του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. A, η Τζέρεμυς είναι θρύλους ,του καλυτερου σπάσιμου μεσης ,μαζί με τον μάικλ τζορνταν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μολις εμφανιστει ο swear , θα μας πει ποιος ειναι ο τζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hi guys!!!!! Fantastic blog, excellent piece, you reminded me of my youth!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Bρε, α πάγαινε απο δω, αρκουδόφατσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλα ρε mc τα υπολοιπα,το dirty fairy tale που το ξετρυπωσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα στην παρέα. Πρωτεσίλαε, γράφω (πλέον) μόνο με αυτό το νικ, ή για την ακρίβεια έγραφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι,ναι και εγω ολυμπιακος ειμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μά είναι δυνατόν αυτός ο ήρωας του usound να τρώει την μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη; Χειρότερος και από εκείνον με το κοκκινισμένο σβέρκο που αυτοκαρπαζωνότανε κατάντησε. Χάθηκε ο κόσμος να φροντίσει ο συγγραφεύς να τον αποζημιώσει τουλάχιστον; Εντάξει το κυρίως πιάτο το ξεχνάμε. Αλλά πως να το πω τώρα για να μην με κόψετε . Τι εμπόδιζε μια περιποίηση βρε αδελφέ; (δεν φταίω εγώ βλέπω και μια φωτογραφία εκεί πάνω, RJ λέει...μπλιαααααχ)


    ΥΓ Πρωτεσίλαε πολύ καλό το χθεσινό. Σου έγραψα το πρωί καθυστερημένο σχολιάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αδερφες και παληκαρια γιναμε μαλλια κουβαρια εδω μεσα... καποιος πρεπει να βαλει μια ταξη επιτελους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι ταξη να μπει,το αντρο της ακολασιας ειναι.Μονο οι ηρωες των ιστοριων του usound μενουν ρεστοι,ουτε αντιδωρο!Ο ορισμος της γκαντεμιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Eπιτελους!Παρε μετρα ρε swear γιατι εχει ανοιξει επικιδυνη φαμπρικα με τα πολλα nick."
    20-3-08 8:08
    Tα ειπα πρωτος blues...Ελπιζω να εισακουσθουμε.

    Ζαρα το ειδα,thanks(ωραιος και ο FD).

    Ρε σεις ο usoundιος ηρωας τυχερος ειναι μεσα στη ατυχια του.Θα κανει και εξοικονομηση ενεργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ρε συ πρωτ, οι 3 μας μειναμε; her majesty the lucri queen και μεις οι βαλεδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι αλλο θελουμε ρε blues;Μολις περιεγραψες την απολυτη ευτυχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κατσε να βαλω και κανενα τραγουδακι τωρα που λειπει...
    ο σεριφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτο ειναι το ζητουμενο,Πρωτ?Η εξοικονομηση ενεργειας?Σε τι θα την ξοδεψει αν οχι στα...σπορ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. E δε θα χαθουνε τα παιδια Λουκρη μου.Αλλωστε αυτος δεν φταει,φταει;Αλλο τωρα που θα την βγαλει με ελαχιστη καταναλωση ενεργειας το συγκεκριμενο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κατσε να βαλω red necks, blues.Nα αφηνιασει...
    that smell

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παντως σε κακο το'χει ο usound ν'αφησει ανθρωπο να προκοψει.Ολα αναποδα θα ερθουν στο τελος κι ο ηρωας θα ψαχνεται.Να δεις που οταν αποφασισει ν'ανοιξει τον δρομο προς τον εβδομο ουρανο για τον ηρωα του,θα πεσει ο ουρανος και θα τον πλακωσει.Τον ηρωα.Τετοιο χουνερι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αντε τα λεμε αργοτερα παιδια.Να φαμε και τιποτα γιατι Somebody put something in my drink

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. οπως σε ολα τα πραγματα,το λιγο μπορει να εχει γουστο,αλλα το πολυ καταντα αηδια.ετσι και σε αυτη την ιστορια με τα δεκαπεντε νικ ο καθενας,καπου παραεγινε το κακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε Πρωτ, τί σκατά συνέταιρος είσαι? Μόνο για υποδειξεις? Πάρε μέτρα,αφού έχεις βρει τη λύση. Εγώ βρήκα την απλούστερη. Διαγραφή των ουρανοκατέβατων αναγνωστών. Αν και υποψιάζομαι τους δράστες, οι οποίοι κατα τ' άλλα μού είναι συμπαθέστατοι, η πλάκα έχει και τα όριά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πού είσαστε γκουρούδες ?
    Δυό μέρες έλειψα και ψοφήσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σιγά μην ψοφήσαμε!

    Καλά πολύ γκαντέμης ο τύπος της ιστορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Με τον πούλο ανά χείρας κι άφραγκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Doc μου φαίνεται ότι το συνηθίζεις, να τους αφήνεις τους ήρωες σου στον Άσσο στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι ήρωές σου, ντοκ (που λέει κι η Λούκραινα), είναι αυτό που στις ποδοσφαιρικές κουβέντες συνηθίζουμε να λέμε "υστερεί στη τελική προσπάθεια".
    Αυτή η φράση ("υστερεί στη τελική προσπάθεια") είναι σήμα-κατατεθέν των κωλόγαβρων. Λένε ας πούμε :
    "Τρομερός επιθετικός ο Μπελούσης, αλλά υστερεί στη τελική προσπάθεια".
    ΜΑΛΑΚΑ, εάν ΔΕΝ υστερούσε στην τελική προσπάθεια, δεν θα είχε ξεπέσει στο μπουρδέλο σου, αλλά θα έβγαζε μάτια σε καμμιά Μίλαν. Μαλάκα γάβρε. Πρόσεξε συλλογιστική : Τους φέρνει ένα παλτό ο πρόεδρας και τους τον πλασάρει για τρομερό παίκτη. Τώρα, στο γήπεδο ο τύπος σέρνεται. Υστερεί στη τελική προσπάθεια. Δηλαδή, στη δουλειά ακριβώς για την οποία τον έφεραν : Να βάζει γκολ. Οι μαλάκες όμως, επειδή δεν μπορούν να χωνέψουν ότι τους έχει φέρει (πάλι) παλτό ο πρόεδρας, αποφαίνονται : "Υστερεί στη τελική προσπάθεια". Παράλληλα, για να δικαιολογήσουν την παρουσία του παλτού στην ενδεκάδα, αραδιάζουν κάμποσα κλισέ απ' αυτά που τους έχει διδάξει ο "Πρωταθλητής", όπως : "Ανοίγει διαδρόμους", "πολύ δυνατός με την πλάτη στο τέρμα", "πολύ καλές σέντρες", "πολύ καλά φάουλ", "πολύ καλά πέναλτυ" (αυτό το τελευταίο, αναγκαίο προσόν για κάθε ποδοσφαιριστή του θρύλου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν υστερεί, ρε! Απλά, δεν του πιάνουν τα φάλτσα. Ζήτημα χρόνου είναι να καρφώσει το γκολάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κατάλαβα. Ολυμπιακός είναι ο ήρωας.
    Εντάξει, δεν πειράζει, ανοίγει διαδρόμους. Και κάνει και ωραίες βουτιές στην περιοχή (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://jazzallthat.blogspot.com/

    ωραιος ο τζαζιστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλα, οι αλλοι ηταν μαιμου -nicks , o Julio - Κουμπαρος γιατι διεγραφη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ο τιτλος ομως : μπλοφα της κυριας μηπως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ρε Νάντια, τελικά δεν είναι τυχαίο τίποτα σ' αυτή τη ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. εγω το πηρα για μπλοφα της κυριας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Α, είσαι συ που σου δίνουν καρδιογράφημα και το περνάς για τεχνική ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. οχι το καρδιογραφημα.
    το υπερηχογραφημα μπερδευω με την τ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πώς φαίνεται ο αδαής! Το καρδιογράφημα είναι καταγραφή των παραγομένων διαφορών δυναμικού κατά την διέγερση του καρδιακού μυός, ενώ το υπερηχογράφημα είναι εφαρμογή του πιεζοηλεκτρικού φαινομένου και μετατροπή του σε εικόνα. Άντε, μικροί μεγάλοι στον καφενέ το κάναμε εδώ μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. και η τ.α. απλες γραμμουλες , δεικτες και ταλαντωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η ακτινογραφία κάνει για τεχνική ανάλυση ?
    Έχω κάτ περισσευούμενες, από τότε που εσπασα το χέρι μου και δεν ξέρω εάν πρέπει να τις πετάξω ή όχι.
    Πώς λέμε "θα ρίξω τα κόκκαλα, να μου πούν το μέλλον" ?
    Ε, εγώ θα ΔΩ τα κόκκαλα να μου πούν το μέλλον του ΓΔ. Αν και το ξέρω ήδη. Πάνω, μετά κάτω και μετά πάλι πάνω. Ή κάτω, μετά πάνω και μετά πάλι πάνω και μετά πάνω-κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΑΥΤΗ ειναι ταλαντωση! χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δείξ'τες στη Νάντια! Όλο και κάποιο gap θα βρεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. αφου το χρησιμοποιει-το χερι- , το gap εκλεισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. η ταλαντωση, για το πανω-κατω του χαα.
    δε χανεται αυτη.
    ακομη κι αν αλλαξει η μακροπροθεσμη ταση σε ανοδικη, τωρα, μετα απο μηνες , χρονο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ρε, δεν πας να κάνεις παρέα στην Εύη να σβήνετε κεράκια? Εδώ έχουμε το πρόβλημα της προώρου ελεύσεως της εμμήνου ρύσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δεν θα βρει gap, διότι έχει πορωθεί το κάταγμα. Κι εγώ το ίδιο.
    Λοιπόν, ακούστε. Έχω βρεί ένα παλιό εγγλέζικο γραφείο, 1900-1910. Μασίφ δρύϊνο, βικτωριανού στυλ. Partner desk, που λενε. Το βρήκα ακατέργαστο, δηλαδή χωρίς να το έχει ακουμπήσει χέρι αναπαλαιωτή. Όπως είχε μείνει παρατημένο. Οι αναπαλαιωτές τα γαμάνε, γιατί πιάνουν το πινέλο με σκούρο λούστρο και του δίνουνε να καταλάβει, για να κρύψουν τις ζημιές. Άσε που ανεβαίνει κι η τιμή, όταν είναι -υποτίθεται- φινιρισμένο. Οπότε λέω "φέρτο έτσι όπως είναι", θα το σενιάρουμε μόνοι μας. Το έλυσα, ούτε σαράκια ούτε σπασίματα, μόνο φθορές από τη χρήση, όλες επισκευάσιμες. Γι αυτό πορώθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ρε κουφάλα, πόσο το δίνεις? Ενδιαφέρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ολοκληρωμένο, θα σου κοστίσει.
    Αν ενδιαφέρεσαι, πάμε να βρούμε ένα (θέλει ψάξιμο) και θα στο φτιάξω, εν καιρώ. Δες το καλά όμως όταν θα το πάρουμε, διότι μετά δεν θα το αναγνωρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτό το "εν καιρώ" με φοβίζει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αναλαμβάνω το βερνίκωμα του γραφείου με φυσικές ρητίνες, καθότι ζωγράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο καθείς, ό,τι δηλώσει είναι! Εδώ, έγινε η Λούκρη κριτικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. πινακες, evie.
    στα διαγραμματα, δε θελει προσωπικες πινελιες, γνωστο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Εύη, πόσα θες να μου ζωγραφίσεις μια ντιβανοκασέλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. βρε συ ευη,αφορμη βρισκω,ειχες βαλει μονο ενα πινακα,φωτογραφισε μερικους και βαλτους στο μπλογκ σου,ετσι για να χαζευουμε και τιποτα,εκτος απο τα χαρτια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. είχα βάλει κι άλλον έναν Δημήτρη. Τώρα που θα ασχολήθω θα βάλω περισσότερους, αρκεί να βρω λίγο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Για τους φίλους usound ζωγραφίζω δίχως πληρωμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εμένα βρήκες να πασάρεις τα πασαλείματά σου? Δώστα στο Χάρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. δεν μου ζήτησες να σου μπογιατίσω την ντιβανοκασέλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Α, ναι! Αυτό, ναι! Για τους πίνακες έλεγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή