Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Μίτια και πτελέα




Μου αρέσει αυτό το δέντρο. Για να είμαι ειλικρινής, μου αρέσει ο ίσκιος του. Ένας δροσερός, ξεκούραστος ίσκιος, χαλαρωτικός σα γλυκό νανούρισμα.
Φτελιά το λένε το δέντρο. Στα μέρη μου το λεν και καραγάτσι, μαυρόδεντρο δηλαδή. Πού την είδαν τη μαυρίλα οι Τουρκαλάδες και το βαφτίσαν έτσι, δεν ξέρω. Ίσως επειδή αντέχει πολύ και στην Αλεξάνδρεια το φύτευαν γύρω απ’ τα νεκροταφεία.. Και το λέγανε φτελιάδι ή για να 'μαστε ακριβείς «φτλιάδ’». Εμένα με λένε Μίτια . Το πραγματικό μου όνομα είναι Δημήτρης, αλλά οι συμμαθητές μου με ονοματίσανε έτσι επειδή μ’ αρέσει ο Ντοστογιέφσκι και κυρίως οι Αδελφοί Καραμαζώφ. Μάλιστα, ο ένας αδελφός. Ο Μίτια.
Αλήθεια είναι. Μ’ αρέσει ο Μίτια. Όπως και τα καραγάτσια. Και υπογράφω πολλές φορές ως Μ. Καραγάτσης. Πολλοί μπερδεύονται και νομίζουν πως με λεν Μιχάλη. Αλλά δεν είναι έτσι...
Είμαι στενοχωρημένος σήμερα. Ο πατέρας μου θέλει να με στείλει στη Θεσσαλονίκη να συνεχίσω το σχολειό. Για τιμωρία, μου είπε. Επειδή πλαστογράφησα τον έλεγχό μου. Σκληρός άνθρωπος ο πατέρας μου. Πατρινός, βλέπεις. Και πολιτικός. Άρα, γαϊδούρι.
Επειδή όμως σας γουστάρω, θα σας ενημερώνω τακτικά για την πορεία μου. ...........

Άργησα να σας ξαναγράψω αλλά είμαι καλά. Τώρα ζω στην Αθήνα. Τέλειωσα και τη Νομική όπως ο πατέρας μου. Για να του τη σπάσω που με έλεγε «άχρηστο». Είχα συμφοιτητές και κάτι ωραίους τύπους. Τον Οδ. Ελύτη, τον Αγγ. Τερζάκη και τον Γ. Θεοτοκά. Είχαν κι αυτοί μια πετριά με την λογοτεχνία. Με κοίταγαν ζηλιάρικα όταν έγραψα ένα διήγημα , την «κυρά Νίτσα», και πήρα το τρίτο βραβείο. Σ’ αυτό περιέγραφα την αγάπη μου για μια δασκάλα μου με ωραία μπούτια. Μου δώσαν το βραβείο γιατί όντως τα μπούτια της ήταν μπούτια κι όχι κοκάλες.
Βγάζω το ψωμί μου κάνοντας το νομικό σύμβουλο σε κάτι απατεώνες που πουλάνε φούμαρα στον κοσμάκη. Ασφάλειες, τις λένε. Κι επειδή ο κοσμάκης είναι ανασφαλής, τις αγοράζει. Τις ασφάλειες, όχι την ασφάλειά του. Μ’ αρέσουν κάτι τύποι ξενόφερτοι που έρχονται στην Ελλάδα και προκόβουν. Αλλά το πρόβλημά τους είναι πως ,παρά την προκοπή τους, δεν τα καταφέρνουν να προσαρμοστούν οι απροσάρμοστοι. Τους δίνω και περίεργα ονόματα. Λιάπκιν, Γιούγκερμαν, Χίμαιρα. Ειδικά αυτό το τελευταίο, η Χίμαιρα ντε, πολύ μ’ αρέσει!
Η πολιτική δε μ’ αρέσει. Τη θεωρώ μπαγαποντιά. Και για να το αποδείξω, έβαλα υποψηφιότητα για βουλευτής χωρίς να κάνω προεκλογική εκστρατεία. Και φυσικά δεν βγήκα.
Η Ιστορία όμως μ’ αρέσει. Προσπαθώ να γράψω κάτι ιστορικά έργα αλλά όλο κάτι τυχαίνει και τα παρατώ. Και για ν' απαλλαγώ κάθισα κι έγραψα μια σάτιρα για την Ιστορία, την απομυθοποίησα κι ησύχασα. Τής έβαλα και μια ταμπέλα «Σέργιος και Βάκχος» και την ξεφτίλισα.
Τώρα γράφω το 10. Αλλά έχω πάθει ένα έμφραγμα και μάλλον δε θα ζήσω πολύ. Ελπίζω να προλάβω να το τελειώσω.
Γράφω ό,τι μου 'ρχεται κι όπως μου ’ρχεται. Και δεν διορθώνω τα γραπτά μου. Γι’ αυτό και πολλοί με λένε προχειρογράφο. Αλλά εγώ τους έχω γράψει σ' ένα φάκελλο. Κίτρινο.
Σας το 'πα? Δεν θυμάμαι. Καραγάτση, με λένε. Μίτια, όχι Μιχάλη!



212 σχόλια:

  1. Εμένα πάλι με απασχολεί άλλο. Να σορτάρω ΕΤΕ ή μήπως είναι νωρίς και πρέπει να περιμένω να δω πού το πάνε; Λείπει και η Nantia να βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα!
    Άκου τώρα για να μαθαίνεις. Άλλος δε θα σου τα πει αυτά.
    Θα σορτάρω 40 χιλιάρικα και θα αγοράσεις 200.
    Εάν πάρεις 5% θα μου δώσεις 20% των κερδών για τη συμβουλή, δηλαδή: 200,000*5%*20%=2,000. Η πιθανότητα αναστροφής τότε θα είναι αρκετά μεγάλη και γω θα βρίσκομαι στο breakeven (θα χάνω από το σορτ αλλά θα κερδίζω από την προμήθεια). Μπορεί λοιπόν να τσιμπολογήσω ένα 2-3% σε ένα πιθανό γύρισμα.
    Εάν πάει κάτω, θα έχω κερδίσει και πάλι 2,000 ενώ εσένα θα σου τηλεφωνήσω να εφαρμόσεις stop-loss. Και πάλι θα είσαι χαρούμενος, μιας και ο καλός σου σύμβουλος θα σ' έχει προστατεύσει από τα χειρότερα.
    Έτοιμος; Πυρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πυρ! Αλλά έκανα λάθος κι έβαλα 500!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστός! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένας άνθρωπος που με καταλαβαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραίος ο Καραγάτσης, αλλά έχω μια απορία, όσες γράφουμε εδώ μέσα ό,τι μας έρχετε κι όπως μας έρχεται, γιατί μας αποπαίρνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Usound, κλείσε την θέση και στείλε την προμήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε mc, αυτα ειναι λιγο κινεζικα για μενα.
    Παρολο που ελειπα, μια χαρα πρεπει να τα καταφερατε.
    Εγω παλι, τη γνωστη μου εμμονη , αγορα χθες στο 3,68 και πωληση σημερα στο 3,92.
    Κατι μου λεει οτι λαθος εκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aριστουργηματικό κείμενο, του συνέταιρου. Πραγματικά.
    Μην του το πηδήξετε, οι τρεϊνταράδες.

    Και δεν θέλω σχόλια του τύπου "Νίτσα μου, Νίτσα μου, Νίτσα", σε σχέση με το ποστ της Λουκρητίας/Ελενίτσας/Νίτσας.

    Καλά να πάθεις Νανάτια, για να μάθεις να ξενυχτάς με τον Πρωτεσίλαο, τον καιροσκόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχεις δικιο για το κειμενο , διαβαζω τωρα μια συνεντευξη της κορης του οπου τον περιγραφει .
    Δυστυχως δεν εχω διαβασει κανενα βιβλιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποτέ δεν είν' αργά, Νανάτια. Εγώ μεγάλωσα με Καραγάτση, εσύ θα γεράσεις με Καραγάτση. Θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα τον "Κίτρινο Φάκελο". Ο Γιούγκερμαν θα σε κουράσει, ο Λιάπκιν ακόμη περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καραγάτσης ο αγαπημένος μου συγγραφέας από την εποχή του μεσοπολέμου … προχωρημένος για την εποχή του, οι ήρωες του αληθινοί άνθρωποι με πάθη, δίχως ηθικοπλαστικές μαλακίες …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμένα αυτό που με εξιτάρει με τον Καραγάτση είναι η γλώσσα του και οι εικόνες που δημιουργεί. Και συνυπογράφω τα του αετού. Μεγάλος ξεβρακωτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γεια σου ρε Λουκρητία! σε λίγο θα δούμε και την "Γαλήνη" με τον Φούντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λοιπόν, αυτό το βρήκα στο "Βήμα" κι έχει ενδιαφέρον :

    Θεωρείται ότι ο Καραγάτσης εμπνεύστηκε για το πρότυπο του Γιούγκερμαν από κάποιον Δημήτριο Ερσελμαν, ρώσο αξιωματικό που κατέληξε στέλεχος της Τραπέζης Αθηνών.

    Οι Ερσελμαν ήταν Γερμανοί της Θουριγγίας, οι οποίοι στις αρχές του 18ου αιώνα μετανάστευσαν στο Ρεβάλ της Εσθονίας. Στη συνέχεια τρεις από αυτούς μπήκαν στην υπηρεσία των τσάρων και έτσι η οικογένεια διακλαδώθηκε σε τρία σημεία της αυτοκρατορικής επικράτειας, στην Αγία Πετρούπολη συγκεκριμένα, στον Καύκασο και στη Βαρσοβία. Αυτός που υπήρξε ο «αληθινός Γιούγκερμαν» προερχόταν από τον πρώτο κλάδο.

    Λεγόταν Δημήτριος και είχε γεννηθεί το 1889. Μπήκε στη Σχολή των Ακολούθων (του τσάρου) και μετά το τέλος της εκεί εκπαίδευσής του ονομάστηκε αξιωματικός. Σύζυγός του ήταν η εγγονή του Νικολάου Ιβάνοβιτς Πιρογκόφ, μεγάλου χειρουργού, από τους θεμελιωτές της ιατρικής παράδοσης της παλαιάς Ρωσίας, ο οποίος με τη σειρά του φαίνεται πως ενέπνευσε τον συγγραφέα άλλου μυθιστορήματος, γνωστού σήμερα σε όλη την Ευρώπη στη γαλλική του κυρίως εκδοχή (Une Saga Moscovite).

    Οπως και να είναι, ο Δημήτριος Ερσελμαν έκανε ως το 1914 στην Πετρούπολη τη ζωή της ρωσικής αριστοκρατίας, έστω και χωρίς τα «χαριτωμένα» στιγμιότυπα που εμπεριέχονται στον Γιούγκερμαν. Οταν άρχισε πάντως ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, πήρε αμέσως μέρος στις μάχες. Πολέμησε στην Ανατολική Πρωσία, τραυματίστηκε, παρασημοφορήθηκε και στη συνέχεια αποσύρθηκε ως εκπαιδευτής στα έμπεδα. Το 1917 όμως καταλύθηκε ως γνωστόν η μοναρχία. Ο Δ. Ερσελμαν δεν ήταν διατεθειμένος να υπηρετήσει το νέο καθεστώς· αποστρατεύθηκε λοιπόν εκουσίως και μαζί με την οικογένειά του πήγε στον Καύκασο. Φρονούσε πως εκεί μπορούσε να ζήσει αξιοπρεπώς χάρη σε εισοδήματα από την περιουσία της γυναίκας του. Εκανε λάθος ­ και έτσι άρχισε η οδύσσεια η δική του και των δικών του.

    Πράγματι, όταν οι οργανωμένες από το Κομμουνιστικό Κόμμα δυνάμεις άρχισαν να επικρατούν, ο πρώην αξιωματικός βρέθηκε στην ανάγκη να φύγει από την πατρίδα του. Μέσα από καταστάσεις πραγματικώς μυθιστορηματικές βρέθηκε στο Νοβοροσίσκ· εκεί, μαζί με την οικογένειά του, μπήκε σε πλοίο που κατευθυνόταν προς τον Νότο.

    Το πλοίο παλιότερα ανήκε στο αυστριακό Λόιντ, αλλά σαν λάφυρο πολέμου ήταν πια αγγλικό. Στο αμπάρι του, καθώς διέσχιζε τη Μαύρη Θάλασσα, ήταν φύρδην μίγδην στοιβαγμένοι ρώσοι αριστοκράτες. Ορισμένοι δεν άντεξαν· έτσι, μόλις το καράβι πέρασε τα Στενά και μπήκε σε ελληνικά νερά, ξεψύχησε η κόμισσα Κουτούζοβα, απόγονος του μεγάλου Κουτούζοφ, νικητή του Ναπολέοντα. Τότε περίπου αποφάσισε να ξεμπαρκάρει σε ελληνικά χώματα και ο δικός μας ήρωας, ο Δ. Ερσελμαν.
    Στη Λήμνο υπήρχε υποκατάστημα της Τραπέζης Αθηνών, η οποία κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε συνδεθεί με τις Δυνάμεις της Εγκάρδιας Συνεννόησης. Με συστάσεις βρετανών γνωστών του ο Ερσελμαν διορίστηκε εκεί. Η πείρα, την οποία είχε ήδη αποκτήσει ως διαχειριστής της περιουσίας της γυναίκας του, ραγδαία μεταβαλλόταν σε πόρο βιοποριστικό.

    Ετσι ο παλιός αξιωματικός του τσάρου έγινε τραπεζικός υπάλληλος στην Ελλάδα. Από τη Λήμνο πράγματι μετατέθηκε στην Πελοπόννησο ­ αρχικά στην Καλαμάτα και μετά στην Πύλο και στον Πύργο, όπου έγινε και διευθυντής. Το προζύμι του Γιούγκερμαν ήταν πια έτοιμο και το μόνο το οποίο χρειαζόταν ήταν η στενά συνδεδεμένη με την παρατηρητικότητα φαντασία συγγραφέα όπως ο Μ. Καραγάτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν την φερει στην επικαιροτητα ο usound και μας δελεασει,γιατι οχι αετοπουλο?Παντως οσοι δεν εχουν δει την σειρα,θα παρουν μια ιδεα για το εργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είναι λέει ένας χαζομπαμπάς γάβρος, απ αυτούς τους μαλάκες που θέλουν να κάνουν τους γιούς τους ολυμπιακούς και πάει στη μπουτίκ του γάβρου, μαζί με το γιό του, για να πάρουν φανέλα της ομάδας. Ψάχνουν τώρα να βρούν τίνος ΠΑΙΚΤΗ τη φανέλα θα διαλέξουν.

    Ρωτάει ο μαλάκας το γιό του :
    "Θες τη φανέλα του Τζόρτζεβιτς?"
    "-Όχι!", απαντάει το μαλακισμένο.
    Ξαναρωτάει ο μαλάκας το γιό του :
    "Θες τη φανέλα του Λέττο?"
    "-Όχι!", απαντάει το μαλακισμένο.
    Ξαναρωτάει ο μαλάκας το γιό του :
    "Μήπως θες τη φανέλα του Νικοπολίδη ?"
    "-Όχι!", απαντάει το μαλακισμένο.
    Ξαναρωτάει ο μαλάκας το γιό του :
    "-Μήπως θες τη φανέλα του διαιτητή ?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Αν την φερει στην επικαιροτητα ο usound και μας δελεασει,γιατι οχι αετοπουλο?"

    Ειδικά ο Usound. Aποκλείει την περίπτωση να την φέρω στην επικαιρότητα εγώ.

    Xεχε, δεν βαριέσθε, έχομεν ακούσει και χειρότερα.

    Πού να 'ναι άραγες εκείνος ο ναύτης, με το μουσκεμένο σανίδι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για να ειμαι ειλικρινης,δεν γνωριζω τι ειναι η Γαληνη που ειπε ο αετος.Και μονο απο τον τιτλο,το αποκλειω να την φερεις εσυ στην επικαιροτητα.Ειπαμε οτι εισαι Βουδας,αλλα Νταη-μπουτσου,οχι γαληνιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εκτός από ψυχιατρική κλινική, είναι και μυθιστόρημα του Ηλία Βενέζη, που είχε μεταφερθεί παλιά στην τηλεόραση, με τον Φούντα.
    Αλλά, πού να το θυμάσαι, εσύ τότε ήσουν μωρό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα πάρω, επιτέλους, θέση. Όποιος ξαναπειράξει τη Λούκρη, θάχει να κάνει μαζί μου! Μόνο εγώ έχω το αποκλειστικό δικαίωμα να την καρπαζώνω. Άντε, γιατί το παραχέσαμε εδώ μέσα! Λούκρη, στρώσε σβέρκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά σας αφήνω. Εύχομαι καλή συνέχεια στη Βιγιαρεάλ και καλό Πάσχα σε όσους έχουν μείνει εκτός αγορών, διότι -αν και κανείς δεν θα σας το πεί ΑΚΟΜΗ- αυτός που είδατε ΗΤΑΝ ο πάτος. Το έχω προβλέψει από τον Νοέμβριο (με απόκλιση ελάχιστων μονάδων), το επανέλαβα και μόλις προχθές. Τέρμα, πάει και τελείωσε, είμαι τεράστιος γκουρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εμψυχωσε με,ετσι μπραβο,πες και καμμια αληθεια!Μωρο ημουν τοτε,αλλα και να μην ημουν,τηλεοπτικες σειρες δεν εβλεπα ποτε.Παντως την Γαληνη την εχω διαβασει,προ αμνημονευτων,κι ο Βενεζης μου αρεσει ως συγγραφευς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το σχόλιο του κουφέτου, όλα τα λεφτά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ποιος πειραξε την Λουκρητια και γιατι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο πατος μοιαζει με την ακμη γραφιδος?Εχει να γινει συσσωρευση που θα βαρεθουμε τη ζωη μας,swear.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο συνέταιρος, κουφέτο! Σκοπεύεις να τον κάνεις ντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αγαπητή Λουκρητία, άφες αυτούς τι λέγουν, «Γαλήνη» ήταν μια σειρά τέλη seventies αρχές eighties (τρελές εποχές…)… εάν ενθυμούμε καλώς … γιατί η μνήμη μου με προδίδει ενίοτε … προβαλλόταν ταυτόχρονα με τον «Γιούνγκερμαν» … την ίδια εποχή εννοώ … το όλον πρόγραμμα προβαλλόταν … εάν ενθυμούμε καλώς (συγγνώμη για την επανάληψη … μοι είπον ότι είναι αρχή αλτσχάιμερ, δεν το πιστεύω … διότι ουδέποτε ψήφησα Άιζενλαουερ …) δεν θέλω να σας γελάσω σε τέτοια προχωρημένη ηλικία, στον σταθμόν της ΕΡΤ νομίζω και ουχί της ΥΕΝΕΔ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. … μετά … εάν ενθυμούμε καλώς … ο τέλης με τον Άιζενλαουερ παντρεύτηκαν κάπου στην Τήλο … κάτι τέτοιο τέλος πάντων … ελπίζω να σε κατατόπισα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ρε αετέ! Εκείνο που είχες σηκώσει με το μαγείρεμα και το ουίσκυ δεν το βρίσκω! Μαγικό!!!!!! Βάλτο εδώ , αν τόχεις πρόχειρο, να γουστάρουμε! Φοβερό!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λιγο μου ξεφυγε η αρχη....η μεση....και το τελος.Κατα τα λοιπα,κατατοπιστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλως τη Λουκρητια μας !
    Μην τον ακους τον swear, εχουν παρει τα μυαλα του αερα απ το forum !
    Μαζεψε ΤΑ πενταστερα , η " μακραν καλυτερη γραφιδα ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ειναι,ομως,Ναντια!Στο χιουμοριστικο δεν παιζεται!Εφαμιλλος του usound!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ε, όχι και εφάμιλλος! Μην το χέζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. το ιδιο λεμε , σε εισαγωγικα γιατι το γραψε αλλος πριν λιγο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτά δεν είναι τίποτε, Νανάτια.
    Μόλις την Παρασκευή είχα μαζέψει εξήντα ένα (αριθμός 61) πεντάστερα, από τους "Γκουρούδες"
    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1053213&pg=1&pid=1053213&orderdir=asc#post_1053213
    Κι έχω μαζέψει και πολύ περισσότερα, κατά το παρελθόν.

    Αυτά να τα βλέπεις εσύ και να πονάς και να υποφέρεις, για αυτό που έχασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΑΛΛΟ ΣΤΥΛ, ΛΕΜΕ!

    ασχετο : στη συνταγη τι ουισκι χρησιμοποιεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλά, ρε αετέ! Το ξαναδιάβασα! Πάω για κατούρημα! Αυτό είναι διουρητικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Και μάλιστα είμαι και εφάμιλλος του Usound, όπως διαβάζω τώρα δα. Αυτό πιά, πού το βάζεις ?
    Ειδικά όταν η κρίση προέρχεται από κάποιαν που δεν έχει διαβάσει παρά μόνον τους τίτλους των λογοτεχνημάτων μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τι θα γινει με την περιπτωση σου,θα μαθεις τον "τυπο"πως μπαινουν λινκς που κλικαρονται swear?Μαθηματικα ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Όχι Λούκρη, ΔΕΝ με ενδιαφέρει να μάθω κανέναν τύπο, διότι αυτό που προέχει είναι να μην κουράζομαι ΕΓΩ και όχι να μην κουράζεσαι εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Σου εκανα και τη μεγαλυτερη φιλοφρονηση που μπορει να σκεφτει ανθρωπινος νους,σε παραλληλισα με τον usound και σε βρηκα εφαμιλλο,και δεν ικανοποιηθηκες???Τα υστερα του κοσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. λινκς που κλικαρονται , δε βολευουν , χανεις το μπλογκ, αν και μπορεις ν ανοιξεις κι αλλη καρτελα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. “Queen nantia” …απ΄το Lidl το παίρνω ….και καλά πέντε ετών πεπαλαιωμένο … αρχίntια…. 5,4 € και πολλά είναι!!! … τσάμπα πράμα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό ρε συ Αητέ είναι φωτιστικό πετρέλαιο ! Βλέπεις κανονικά ή θολά ?
    Μαλάκα, σε βλέπω σε κάνα-δυό χρόνια να κυκλοφορείς με μπαστούνι και σκύλο. Πρόσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. εγω νομιζα οτι σβηνεις το κοτοπουλο κι εσυ το πινεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. 5 ετών? Γιατί εγώ νόμιζα πως είναι 55? Διπλά τα βλέπω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ερωτηξις ασχετη αλλα επικαιρη:Περαν εμου,πηγε αλλος στην παρουσιαση του βιβλιου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αφου πηγες, δεν ειδες ποιοι ηταν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εσύ ρε Λούκρη, γιατί πήγες ? Αφού ΔΕΝ πρόκειται να το διαβάσεις το βιβλίο και πάω και στοίχημα. Μόνο το εξώφυλλο θα διαβάσεις. Εγώ πάντως δεν πήγα, διότι δεν ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά,σε σχέση με τη Νανάτια. Με υποπτεύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. … οδηγίες δια αναλφάβητους … Οι έχοντες ‘Ινδερνετ Εξπλόρερ υπ’ αριθμ ‘5 ή υποδεέστερον … ντεξί κλίκ νέον παράθυρον …

    Οι έχοντες ‘Ινδερνετ Εξπλόρερ υπ’ αριθμ ‘6 ή μεταγενέστερον … ντεξί κλίκ νέαν καρτέλαν!!!
    … απλούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. γιατι να ζηλεψω? δικο μας κοριτσι η Απολογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Η Λούκρη ήταν αναμενόμενο πως θα πάει. Όπου ακούει τζάμπα, πρώτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μέσα σου θα σκύλιαζες, Νανάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ασε,τριαντα σελιδες βιβλιο ειναι,ποτε θα προλαβω να το διαβασω?Ευτυχως που ηταν τζαμπα,θα εκλαιγα τα λεφτα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. χαχαχα! τοσες καρτελες , τι να πρωτοπρολαβουμε! 6 καρτελες στο capital, 1-2 σε ειδησεις κλπ. , το blog εδω, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μωρέ, ποιές 30 σελίδες ? Εδώ ούτε τη μία δε διαβάζεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Για λέγε ρε Λούκρη! Είναι όντως καλλιπυγος η Απολογία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. nantia42 … έχεις πολλές καρτέλες να τιθασεύσεις;; εεε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Παντως το διαφημισες καλα,μου εξηψες την περιεργεια.Κι ηταν ακρως επιτυχημενη η παρουσιαση,το αδιαχωρητο στην αιθουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Να απολογηθω για το τι διεπιστωσα?Ας ερχοσουν κι εσυ,να δεις μονος σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Γιατί ρε συνέταιρε, νομίζεις ότι κατάλαβε η Λούκρη ποιά ήταν η συγγραφεύς ? Στο μπουφέ με τον Μαρίνη την έβγαλε, να τσακίζουν τους κεφτέδες. Βούτηξε κι πέντε-έξι βιβλία παραμάσχαλα κι έφυγε. Τα παραπανω αντίτυπα τα θέλει για δώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αν εργαζοσουν,συγχωρεισαι βεβαιως.Αντε,να το παρει το ποταμι:ειναι,usound!Και τωρα που το εμαθες,τι καταλαβες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Πες μας τουλάχιστον ρε Λούκρη. Οι κεφτέδες ήταν της προκοπής ? Αλήθεια, πώς τους μοιράσατε με τον Μαρίνη ? Αυτός συνήθως τα θέλει όλα για πάρτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. δεν τιθασευονται , δεν προλαβαινω, αετε! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αδιαχώρητο? Άρα ήταν καλοί οι κεφτέδες (για όσους πρόλαβαν να δοκιμάσουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Κοιτα,ενα βιβλιο ειναι το καλυτερο δωρο,πως να το κανουμε....Φανερωνει καλλιεργημενο ανθρωπο.Κι αν ειναι και τζαμπα,τι να λεμε τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ε οχι ρε γμτ , το βιβλιο το διαλεγουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Και΄πάλι καλά να λες, που εσύ πήρες βιβλία.
    Ο Μαρίνης πήρε κεφτέδες ΓΙΑ ΔΩΡΑ σε φίλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μπιρονια ειχε,με συνοδεια αγγουρακι,καροτακι και ελιτσες.Δεν πινω,αλλα στ'αγγουρια να ελεγα οχι?Με τι καρδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Κατάλαβα! Στο δεύτερο βιβλίο θα είμαι παρών. Να μοιράζεται η δημοφιλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΦΙΛΟΙ, μελετάμε/παρακολουθούμε προσεκτικά τους κεφτέδες, πριν τους φάμε. Καλή μας επτυχία και καλή μας χώνεψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ρε μπας και τσούρνεψε τ' αγγούρια ο Μαρίνης κι η Λόύκρη τους κεφτέδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Στο επομενο βιβλιο,να εισαι ο συγγραφευς,usound.Εκει να δεις αδιαχωρητο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Αυτόγραφο πήρες Λούκρη ή έφυγες βιαστικά, πριν πάρουν χαμπάρι ότι τσούρνεψες όλα τα αντίτυπα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. πατος ειπες, swear, αλλα ο mc θα πει την τελευταια λεξη επ αυτου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Για σημερα,τ'αγγουρια τα τιμησα εγω.Μονο κατι ΟΛΘ καταφερα να τσιμπησω,αν με εννοεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Στο επομενο βιβλιο,να εισαι ο συγγραφευς,usound.Εκει να δεις κλοπές βιβλίων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ο ΜC σκέπτεται επιστημονικά, δεν μπορεί να ορίσει την έννοια του πάτου, διότι πιστεύει στο άπειρο. Εμένα θ' ακούτε.
    Λούκρη, σοφά ενήργησες, παραδόξως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Πηρα κι αυτογραφο και μερικα αντιτυπα να μου βρισκονται.Ποτε δεν ξερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. παντως , σημερα το μεσημερι, καποια στιγμη , ηταν συνδεδεμενοι 300 και στο site .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Εγω παντως,θα κλεψω καμποσα αν γραψει ο usound.Θα εχω καβατζα το αριστο δωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Τι λες, ρε? Αν δεν δίνουν πιστωτική κάρτα, δακτυλικά αποτυπώματα και δείγμα αίματος για έλεγχο dna, βιβλίο δεν παίρνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Φυσικά και ήταν 300 στο site, αφού σήκωσα άρθρο εγώ. Μόλις το διάβασαν, έφυγαν. Σε λίγο που θα ξεκινήσω τα πομπαρίσματα, να δεις τι θα γίνει. Λαϊκό προσκύνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Σιγα μην δωσουμε και αιμα σε φιαλη,για τις αναγκες του Ευαγγελισμου!Γραψε εσυ και μη σε νοιαζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Λούκρη, θα έχεις καβάτζα τα ΑΡΙΣΤΑ ΔΩΡΑ, λαμβανομένων υπ' όψιν και των παλαιότερων κλοπών βιβλίων που έχεις διαπράξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ποιό site? Μπλογκ είμαστε, ρε Νάντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ενα μπαρ, μια ξανθια , τσιγαρο, αναπτηρας , φευγει αυτη και........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ετσι ειναι το σωστο,Ναντια.Να σε βαζει να σκεφτεις κι εσυ,οχι να στα δινει ολα στο πιατο.Πνευματικα οκνηρους θελεις να μας κανει?Ετσι βαζουμε την φαντασια μας σε δραση,γινομαστε κι εμεις "συγγραφεις" που "συμπληρωνουμε"την ιστορια κατα τα κεφια μας.Γι'αυτο μ'αρεσει τοσο η γραφη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. θυμισες τωρα το unfinished story του Γιαννη , φοβερη φαση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Τι είναι αυτό το capital? Έχουμε τέτοια θυγατρική, ρε συνέταιρε, και δεν το ξέρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Κάποιος κλέβει τους κεφτέδες.
    Άστους κάτω ρε μονοφαγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. A, ρε συνέταιρε, πού κατάντησες μαύρε μου, να σου κάνουν βιβλιοκριτικές η Λούκρω κι η Νανάτια.
    Η μία δεν έχει διαβάσει λέξη κι η άλλη δεν έχει καταλάβει Χριστό. Η μία ονειρεύεται κιοφτέδες κι η άλλη ακόμη προσπαθεί να με ξεπεράσει. Ε, ποτέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. πεινας τετοια ωρα ? ή μαλλον , τετοια ωρα πεινας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. βιβλιοκριτικη , οχι . κειμενα ηταν , μικρα μεν, φανταστικα δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Γερο αργησες,αν πεινας ατυχησες.Πανε κι οι κιοφτεδες και τα μπιρονια κι ολα τα αντιτυπα του βιβλιου.Λαιλαψ ενεσκηψεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Εμείς εδώ στην Επαρχία νηστικοί κοιμόμαστε τελικά.
    Πάντα τελευταίοι στα Πάρτυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Διαβλέπω μίαν μεταστροφήν της Νάντιας ή ιδέα μου είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Σε κατι αλλα παρτυ,Γερο,η Λαρισα πρωταγωνιστουσε προ ετων.Εδω νεκρα!Τα ξεχνας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Πριν σας καληνυχτίσω, θα κάνω μια πολύ σοβαρή ερώτηση στον συνέταιρό μου :

    Φίλε μου Usound, όταν κάθεσαι και γράφεις, έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου την εικόνα της Λούκρως να βάζει "την φαντασια της (γκντόιιιιινγκ!!!!) σε δράση" και "να γίνεται κι εκείνη συγγραφεύς" ???

    Μη μου πείς "ναι" ρε πούστη, γιατί θα χάσω πάσα ιδέα. Άσε που θα διαλύσω και το γαμημένο το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Μα το σπορ αυτό, εδώ στην Λάρισα, έχει καταντήσει πλέον καθημερινότητα Λούκρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ασε τι εχει αυτος στο πισω μερος του μυαλου του και βροντοφωναξε κι εσυ after me:Εισαι απαικτος στο γραψιμο,συνεταιρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Τώρα, αν σου πω όχι, θα είμαι ψεύτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. φιλοφρονησεις θελετε? αλλο στυλ ο καθενας σας , super και οι δυο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Μας ακουσες εμας,Γερο,να παραπονεθουμε οτι εισαστε μονοφαγαδες?Ο καθενας τα παρτυ του για την παρτη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. αναστροφη , οχι,μην παθω ναυτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Αύριο θα το ξαναδούμε το θέμα του Blog. Α ρε Υπερσιβηρικέ, θραύση θα κάνεις πάλι!

    Καληνύχτα σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ναι από ότι βλέπω όμως Λούκρι, τους κεφτέδες τους τσακίζετε εκεί στην Πρωτεύουσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. τετοια ωρα , κεφτεδες ! σε διαιτα ειμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Κράτα την δίαιτα εσύ Νάντια19 και άσε τους κεφτέδες σε μας, τι ψάχνεσαι τότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Τελικά μόνο η λουκριτία ήρθε και δεν μου συστήθηκε κιόλας. Γιατί βρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Ως απεσταλμένη του παρόντος μπλογκ. Έχουμε μοιράσει τις δουλειές, λόγω φόρτου! Δεν συστήθηκε για να μην κλέψει την παράσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Βρε καλώς την Βασιλικούλα.
    Φοιτητής έμενα στην Κυψέλη.
    Δροσοπούλου 132. Απέναντι από τα "Μπλε Παράθυρα". Ταβερνάκι τότες με ζωντανή ορχήστρα. Δεν με άφηναν ποτέ να κοιμηθώ. Αν δεν έφευγε και ο τελευταίος πελάτης δεν κλείναμε μάτι. Το πρωί κατά τις 6 και μετά ξεκινούσε και το διπλό λεωφορείο-φυσαρμόνικα το 608 που πήγαινε για Γαλάτσι. Νέα έγερσης κανονικά και με τον νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Κοίτα να δεις που πλάκωσαν οι Κυψελιώτες! Κερκύρας και Ευβοίας, Γέρο. Για 16 χρόνια. Κουτούκια, Φωκίωνος, παρκάρισμα αλά Νίκι Λάουντα, διπλή λωρίδα, η Κερκύρας διπλής κυκλοφορίας, να βογγάει το σαράβαλο το λεωφορείο στον ανήφορο και να χορταίνεις καυσαέριο. Άλλη φάση. Με τα πόδια στον Πανελλήνιο, κατούρημα πίσω απ΄τα θαμνάκια του Πεδίου του Άρεως, κουρείον ο κυρ-Νίκος κόντρα ξούρα, ξέκωλα πάρε νάχεις! Πούσαι νιότη νάβλεπες, πως θα γινόμουν άλλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ήμασταν γειτονιά doc!
    Χρόνια ωραία και καλά και μες στην νιότη!
    Καλά από ξέκωλο βογκούσε η Κυψέλη και τότες. Αν και τώρα φαντάζομαι τα ίδια και χειρότερα θα είναι. Μένεις ακόμη Κυψέλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Όχι. Προτίμησα τα βόρεια ξέκωλα.Δίνεις κάτι παραπάνω αλλά έχουν καλύτερο service.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
    Μεγαλοπιάστηκες doc!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. οι λαικές συνοικίες είναι καλύτερα, είναι καλύτερα, ρέει το αίσθημα...

    τι να συγκρίνουμε τώρα Παπάγου -κόρες αξιωματικών -- με Κουκάκι;

    Θα σε επαναφέρω στο δίλημμα Πετρούλα -Τζούλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Πολύ αργεί να απαντήσει. Τον έβαλες σε σκέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Διαφωνώ,Ζάρα!
    Στου Κεφαλαριού το νάζι,
    τύφλα νάχει το Μπουρνάζι!
    Κι άμα ρίχνει και χαλάζι,
    σου πλακώνουν κι απ' το Γκάζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Γκάζι γκάζι πετρογκάζι
    τις ξανθιές κάνουμε χάζι
    κι αν ξινίζουν δεν πειράζει
    δε μας τρώει το μαράζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Μπρος στης citi το περβάζι
    λένε πια πως κάτι αλλάζει
    mark to market μα βελάζει
    όποιος πάει και αγοράζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Από την ποιητική συλλογή:

    "Πέρα στους πέρα κάμπους - Μια εισαγωγή στην Wall Street"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Ωραιο κειμενο usound.
    Εισαι γλυκο παιδι αμα θες ε?

    Y.K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Usound ο γλυκούλης

    μην του λέτε τέτοια θα αγριέψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Μπα! Ένα διάλειμμα ήταν! Πίσω κουφάλες!Κινέζοι και κινεζόφιλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Γλυκούλης, γλυκούλης, γλυκούλης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. μοῦ ξυπνάνε κάτι μαοικά τώρα

    αφήνω όλα τα λουλούδια να ανθήσουν και έπειτα τα κόβω

    έτσι θα γίνει , έτσι πρέπει να γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Μου θες και πολυτονικό, κομμούνι! Τα διαλυτικά όμως τα ξεχνάς. Όπως και τα λήγοντα εις-ιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. ουχαχαχαχαχα...γλυκουληηηηηηηηηηηηηηηηηη..........
    ουχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Μου την πέσανε μαζεμένοι. Κορίτσιααααααααααααααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. ακουσα φωνές! κατω τα χέρια από το usound ζηλιάριδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Μη βασιζεστε και τοσο σ'αυτα που σας λενε.Διαδοσεις.Γλυκουλης?Ναι,σαν λεμονι...Πιο ξινος δεν πρεπει να υπαρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. ποιός δεν ξέρει να βάζει διαλυτικά; για ΐ πατάμε το δεξι alt+shift+tono μια φορά ταυτόχρονα και μετά το γιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Μια χαρά άνθρωπος είναι, ούτε γλυκούλης ούτε ξινός ούτε ανάλατος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Εχεις πει ποτε γλυκο λογο για κανεναν?Αναρωτιεμαι που ειδαν τον γλυκουλη.Σιγα τα σοροπια!Βρε,καημο το'χω να σ'ακουσω να πεις καλη κουβεντα,μεχρι κι ο συνεταιρος σου αισθανθηκε την αναγκη να σε συγχαρει που ησουν για ΜΙΑ φορα καλομιλητος με την Απολογια!Ακου γλυκουλης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Ότι θα συνεταιριζόμουν με τον Λάκη τον Γλυκούλη, δεν το περίμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Αναλατος?Α,αυτο ουτε κατ'ελαχιστον.Οποιος το πει θα ειναι κακοηθης!Ευτυχως,κανεις δεν το ξεστομισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Κλακαδόρε, μαζέψου, μη σου ανεβάσω κάνα ποίημα και γελάσει το σκυλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. εμένα να δεις τι μου λέει! όλα τα ποστ άχρηστα μου τα έβγαλε μόνο τα δύο τελευταία μου τα έβγαλε καλά! Αλλά το θέμα μας δεν είναι να μας λέει τι καλοί που είμαστε, ο άνθρωπος είναι φίλος και την κριτική του τη θέλουμε, τουλάχιστον σε μένα καλό μου έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Γουστάρω ποιηματάκι για τη Λούκρη. Αν έχει και κάτι μέσα για τον μιλφομανή τον Πρωτ , ακόμα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Πάρε μια γεύση Λούκραινα, από την "Λουκρητιάδα", που συγγράφω :

    «-Για έβγα όξω Λούκραινα και μήνυμα σου φέρνω»,
    φωνάζει μπρος στην πόρτα της, ο Swear, ο Ναυτάρας.
    «-Ποιος μου μιλεί ? Ποιος με καλεί ? -Ποιος είναι ο παπάρας,
    που διέκοψε τον ύπνο μου ? –Δεν βλέπει πώς τον παίρνω ?»

    «-Τον παίρνεις κυρά Λούκραινα, τον ύπνο τον μακάριο,
    μα εγώ 'χω έρθει για καλό, θέλω να σου μιλήσω
    και τ' όνειρο που έβλεπες να σου το εξηγήσω"

    Πείθετ' η κυρά-Λούκραινα και πάει και του ανοίγει,
    ορμάει ο Ναύτης έξαλλος, την παίρνει στο κυνήγι,
    "-τώρα θα δείς πού σε πονεί, θα δεις και πού σφάζει,
    θα δεις πώς εκδικούμαι 'γω, όποιαν δεν με διαβάζει !"

    Κάνει να φύγει η Λούκραινα, όμως δεν προλαβαίνει
    -είναι ο Ναύτης γρήγορος. Τη ράβδο του κραδαίνει
    και μόλις τηνε στρίμωξε, τηνε περιλαβαίνει.
    Πόσο ξύλο της έριξε, ούτε ο ίδιος ξέρει,
    απ' τις πολλές τις ματσουκιές, του πιάστηκε το χέρι.

    Ούτ' ο Μαρκήσιος ντε Σαντ δε ρίχνει τόσο ξύλο,
    για αυτό η κυρα-Λούκραινα φωνάζει έναν φίλο :
    "Βοήθεια Πρωτεσίλαε ! Σώσε με απ' τον σκύλο!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Ανεβασε το,ντε!Ν'ακουσω και πως γελαει το σκυλι.[Ποιο σκυλι?]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Τ' άκουσες το σκυλί ?
    Μέχρι εδώ ακούγεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. ουχαχα!Η "ράβδος", παρομοίωση είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. «-Ποιος μου μιλεί ? Ποιος με καλεί ? -Ποιος είναι ο παπάρας,
    που διέκοψε τον ύπνο μου ? –Δεν βλέπει πώς τον παίρνω ?»

    Τη ραβδο,βρε Ναυτακι μου,μην την πολυμοστραρεις,πολλες θα τηνε λιμπιστουν
    κι εσυ θε να κρεπαρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Απόψε μην ορέγεται καμιά αυτόν το ναύτη
    Σας έχω το καλύτερο, έναν καντηλανάφτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. The fandom of rose; Α! θα είναι ένα από τα κομμένα τριαντάφυλλα του προχτεσυνού μπουκέτου! Κορίτσια κάτι θα ξέρει για να το λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Παραλλαγη Λουκρητιαδας:

    Η Λουκρω δε φοβηθηκε
    και μονομιας ανοιγει
    -"Τι θε ρε;" αποκριθηκε
    -"Ειν τιποτα που επειγει;"

    -"Ναι Λουκρω μου αρχοντισσα,μια χαρη θελω μονο
    Η Απολογια μ αφησε και τωρα εγω κρυωνω"
    -"Καλα να παθεις αθλιε,μου θελες χαιλικια
    λουσου τα τωρα τα φαιδρα αυτα μασκαραλικια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Ασε το Ναυτη,να χαρεις,
    τα ματια του να βγαλει,
    εχει και δυο μπλεξιματα,
    ε,ρε,πλακα μεγαλη!

    Κατσε να καταφτασουνε,
    οι δυο απατημενες,
    θα γινει μαλλιοτραβηγμα,
    και θα τις δεις σφαγμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Η ράβδος είναι η ράβδος, κυριολεκτικά, όπως λέμε "αγία ράβδος". Κοινώς το ματσούκι, η βρεγμένη σανίδα του προηγούμενου ποιήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Αυτα να συρεις να πεις,
    μοναχος στα κοριτσια,
    δεν πειθεις αθλιε μοιχε,
    που μου 'θελες και βιτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Χεχε, βλέπω ενορχηστρωμένην επίθεσιν, παρά της γνωστής αγέλης. Δεν βαριέσθε, συνηθισμένοι είμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Πουσαι ωρέ Βασούλα μου,
    με βάλανε στη μέση
    κι αν δεν ξεμπλέξω γρήγορα
    η Νάντια θα με χέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Τελικά θα τρέξουν οι τράπεζες; Και αν ναι, προς τα πάνω ή προς τα κάτω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Ήθελα φίλοι μου καλοί, νάμαι καβαλαραίος
    πολλοί με εζηλέψανε, κορίτσια "ο ωραίος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Ο ενας μας υποσχεται,
    μεχρι καντηλαναφτη,
    κι ο αλλος κανει προβλεψη,
    -ισως-για νεκροθαφτη!

    Που εμπλεξες παντερημε,
    μεγαλε Νταη-μπουτσου,
    σε λιγο θα αναφωνεις
    -Μου κοψανε τον....βηχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Λάκη Γλυκούλη, σα να ζηλεύουμε μου φαίνεται ? Κάτσε να ΄ρθει κι η Nantia, να της βάλω κάνα τραγουδάκι, για να μου γράφει :

    "Με πέθανες!"
    "Με πέθανες!"
    "Με πέθανες!"

    Είπατε τίποτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Ανέβηκες στην αχλαδιά και φώναζες ραδίκια
    κατέβα κάτω γρήγορα μην μείνεις με τα φύκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Γερο μην βαυκαλιζεσαι,
    πως εισαι ταχα ωραιος,
    Παιζεις σε ξενο γηπεδο,
    αλλος ειν'ο μοιραιος.
    Usound ονομαζεται,
    Μπαρκουλη τονε λενε,
    και οσοι παν'να του τη βγουν,
    με μαυρο δακρυ κλαινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Νάρθει ΚΑΙ η Νάντια? Γιατί, ποιά άλλη ήρθε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Μα Λούκρι δεν το έγραψα για μένα, για τον Νταημπούτσου ήτανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Ναι αλλά στο Λάκη λέει "Με έλιωσες!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Η Λούκρη βρε Λάκη ! Δεν την βλέπεις, κοτζάμ Λούκρη ? Μέχρι και στιχάκια σου αφιερώνει ΠΛΕΟΝ. Ουουουουχαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Η Ναντια εσκεφτοτανε,φοβοτανε την πλανη
    "Ν'αποδεχθω τα αισχη του,τσαλιμια να μου κανει;"
    Πολυ το εσκεφτοτανε,ητανε σιγουραντζα
    "Μα μου ταιριαζει εμενανε να ειμαι μια καβαντζα;"

    (τελικα ειμαι μεγαλο ζιζανιο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Χεχε, αυτά τα φλερτ μεταξύ ατόμων της τρίτης ηλικίας, έχουν μια αγνότητα πάντως, έτσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Τον Νταη-Μπουτσου να τον κλαις,
    εκει που παει και στρωνει,
    να που πετιεται ο Μπαρκουλης,
    κι ολα του τα σαρωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Αγνότητα μέχρι την πόρτα της γκαρσονιέρας ή του εξοχικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. ωρ' τι είν' τούτοι εδώ;
    τόσο ταλέντο ποιητού δεν ξανάειδαν τα ματάκια μου σε όλα τα μπλόκια του ντουνιά!
    Τι γατολούκρι τι δημογέροντας τι πρωτεσίλαος και σουαρέγκεν
    όλοι για την ακαδημία στόχευσαν μα στη σπηλιά τ΄αλί βρεθήκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Βρε Λάκη Γλυκούλη, ήθελα να 'ξερα, τί της έχεις τάξει αυτηνής της λιβανίστρας ?
    Αδελφέ, πες της να σταματίσει το θυμιάτισμα, γιατί έχουμε ντουμανιάσει. Κεφάλα στρώσαμε, φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Ποιον είπες ματάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Λάκης του πάει του doc, ωραίο.
    Λάκης, Λαλάκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Μάνα με κουλαντρίζουνε
    και με φωνάζουν Λάκη
    που νάξεραν οι άμοιροι
    πώς μπαίνει το γκολάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Και ο διαλογος Αρχοντισας Λουκρης-Ναυτη συνεχιζεται:

    -"Επηγα ο δολιος για μαλλι και βγηκα κουρεμενος
    τι τα θελα τα διπορτα,αφου ημουνα φτιαγμενος;"
    Η Λουκρη αποκριθηκε ωσαν σοφη που ειναι
    -"Υπηρξες αχορταγος ρεζιλι τωρα γινε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Εσύ ΦάντομΡόουζ, ποιός σκατά γκουρού είσαι πάλι ? Ρε γαμώτο, κάθε μέρα ξεφυτρώνει κι άλλος.

    Θα σου ΄χωνα κάνα-δυό καντήλια τώρα, αλλά τα 'χει πάρει όλα η Λούκρη, για να τ' ανάψει στο εικόνισμα του Λαλάκη.

    Άλλη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή