Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Μεσογειακή μύγα









Η Μεσογειακή μύγα (Ceratitis capitata-Wield) ανήκει στην τάξη των Διπτέρων, δηλαδή στην ομάδα των μυγών. Το τέλειο έντομο έχει μήκος 5 χιλ. και είναι λίγο μικρότερο της οικιακής μύγας. Είδος αυτής της μύγας ,προκύψαν εκ τερατογενέσεως ,μπορεί να φτάσει και τα 50 μέτρα μήκος. Κύριο χαρακτηριστικό του τέρατος είναι ότι τα φτερά του είναι σχεδόν διαφανή με πολλές κηλίδες. Ζει συνήθως και ενεργοποιείται σε θερμοκρασίες από 18°-35° Κελσίου. Οι κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου ευνοούν ιδιαίτερα τη Μεσογειακή Μύγα- Τέρας..Οι προνύμφες (σκουλήκια) του τέρατος που θα εκκολαφθούν θα μπουν στη σάρκα των αιθέρων και θα αρχίσουν να την κατατρώγουν. Αφού συμπληρώσουν την ανάπτυξή τους, εγκαταλείπουν τα απόβλητά τους και εισέρχονται στο έδαφος για να χρυσαλλιδωθούν. Από τις χρυσαλλίδες στη συνέχεια βγαίνουν τα τέλεια τέρατα, δηλαδή οι μύγες που θα επαναλάβουν το καταστροφικό τους έργο.
Ζημιές που προκαλεί
Η Μεσογειακή μύγα προσβάλλει αφελείς, κουτοπόνηρους, αεριτζήδες, μαλακοπίτουρες, εσπεριδοειδή, τα χρυσόμηλα, τα καϊσιά, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια, τα αχλάδια, τα μήλα, τα κεράσια, τα δαμάσκηνα, τα μέσπιλα, τα σύκα, τα ρόδια, τους λωτούς, τις καβάφες και άλλα «φρούτα».Τα σκουλήκια της Μεσογειακής μύγας κατατρώγουν τους καρπούς των φρούτων, προκαλώντας σ΄αυτούς λιώσιμο. Αποτέλεσμα της όλης προσβολής είναι η καταστροφή της παραγωγής και η μείωση του εισοδήματος των παραγωγών.
Μέτρα καταπολέμησης της Μεσογειακής μύγας
α. Βιολογική καταπολέμηση (Φυσικοί Εχθροί)
Η βιολογική καταπολέμηση, δηλαδή η χρήση φυσικών εχθρών είναι μια μέθοδος καταπολέμησης που δίνει καλά αποτελέσματα σε αρκετά έντομα.Στην περίπτωση της Μεσογειακής μύγας δεν υπάρχουν φυσικοί εχθροί τόσο αποτελεσματικοί ώστε να καταπολεμούν ικανοποιητικά το έντομο αυτό. Για το λόγο αυτό ο αφελής παραγωγός δεν μπορεί να στηριχθεί στη μέθοδο αυτή για προστασία της παραγωγής του.

β. Χημική καταπολέμηση με τη βοήθεια παγίδων.

Για εφαρμογή της μεθόδου αυτής χρησιμοποιούνται οι δολωματικοί ψεκασμοί .Για τους δολωματικούς ψεκασμούς συστήνεται Μαλάθειο 50% βρέξιμη σκόνη στη δόση των 250-300 γρ. μαζί με 150-300 κυβ. εκατ. Υδρολελυμένες Πρωτεΐνες, σε 10 λίτρα νερό.Εκτός από το Μαλάθειο, για την παρασκευή δολωμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το εντομοκτόνο Σπινοσάτ (Τρέισερ) 5 κυβ. εκατ. μαζί με 150-300 κυβ. εκ. Υδρολ. Πρωτεΐνες σε 10 λίτρα νερό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης το έτοιμο δόλωμα Σαξές: 1 λίτρο σε 9 λίτρα νερό.Οι δολωματικοί ψεκασμοί πρέπει να εφαρμόζονται απογευματινές ώρες, κατά προτίμησιν όταν κλείνει το ΧΑΑ, σε χονδρές σταγόνες (300 κυβ. εκ. ψεκαστικό υλικό) και να καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια .Οι ψεκαστές, επίσης, πρέπει να λαμβάνουν όλα τα προστατευτικά μέτρα, όπως να φορούν κατάλληλη στολή και μάσκα κτλ., ώστε να αποφεύγονται οποιαδήποτε ατυχήματα.
γ. Μέθοδος στείρωσης των εντόμων.

Με τη μέθοδο αυτή στειρώνονται με ατομική ενέργεια τα αρσενικά τέρατα έντομα και απελευθερώνονται στους οπωρώνες.Πειράματα με τη μέθοδο αυτή έγιναν επί Αλογοσκούφη με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, σταμάτησαν όμως λόγω αντιδράσεων της αντιπολιτεύσεως.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

180 σχόλια:

  1. Μεσογειακη μεν,με πλοκαμια ως την Μ.Ανατολη δε.Βρε,την σκατομυγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eγω θα ειμαι πιο λακωνικος και συνθηματικος:
    Και τωρα ολοι με Aegean!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας την παρει τη ρημαδα να γελασουμε,Πρωτ.Αυτη θα ειναι ο ταφος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως, ως φαίνεται, η επιλογή του ονόματος (μιγ) δεν ήταν τυχαία.Όπου σκατό, πάει και κάθεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγώ, ως γκουρού (πιστοποιημένος και από τον Σπάρτη), σας λέω ότι η άνοδος θα ξεκινήσει από τη ΜΙΓ, όσο και να χτυπάτε τους κώλους σας κάτω. Διότι, από ΕΤΕ δεν το βλέπω, από αλλού δεν το βλέπω, άρα τί μένει ? -Βγενό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ασε να γραψει πρωτα το μηδεν[0] μπροστα και βλεπουμε.Τετοιο τεφαρικι που ετοιμαζεται ν'αγορασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάλι short βγήκες; Χίλιες φορές το είπαμε: Ποτέ άνοιγμα θέσεων την Παρασκευή. Ούτε Δευτέρα. Όπως έχουν τα πράγματα, ας αποφεύγουμε και Τρίτη και Τετάρτη. Και μάλλον και η Πέμπτη δεν είναι καλή μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φορτωμενος εισαι,μπλουζ?Απο κοψοχρονια σε κοψοχρονια το παει με τις επιλογες της η μυγουλα,τσαμπα πραμα θ'αγορασει παλι.Κι απο σβερκο θα ψωνισει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι, ειμαι φορτωμενος με 700.000 μιγες που πρεπει να ξεφορτωσω τη δευτερα και φευγω για αμερικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε πως του τη φορτώσαν έτσι του ζαβού? Ήθελε και διακομματική συναίνεση! Τα κορόιδα όλοι τα μυρίζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα το γλεντησει τωρα,αλλα στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eπαναληψη μητηρ πασης μαθησεως:
    Oλοι με Aegean!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτόν πρέπει να τον κάνουν Εθνικό ευεργέτη!Να ονομάσουν και το Δαφνί "Βγενοπούλειον Ίδρυμα", να μείνει στην Ιστορία ο Δελαπατρίδης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Protesilae,

    Η επανάληψη σε τέτοια μέρη δεν είναι μήτηρ μαθήσεως, αλλά πομπαρίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά ρε Μπλουζ, μπαίνεις σε μετοχική συζήτηση με τη Λούκρη ?

    Για ρώτα την, πόσο ξύλο έχει φάει ήδη από κάτι τραπεζούλες που αγόρασε εσχάτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε Πρωτ! Δεν χρειάζεται! Να με θυμηθείς! Αυτουνού θα του πέσει αεροπλάνο χωρίς επιβάτες στις πρώτες πτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εδω που τα λεμε,σωστα τα λεει ο mc,Πρωτ.Αλλα συγχωρεισαι,καθοτι ασχετος με τα χρηματιστηριακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Swearengen, "εκεί" έβαλα 5* για ξεκάρφωμα.

    1*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή Λουκρητία, διόρθωση: mc2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ε οχι, να αγορασε στα ψηλα η λουκρι δεν το πιστευω... την ελλ στα 13 την περιμενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Γέρος πού είναι σήμερα ? Του μαυρίσατε την ψυχή του παιδιού, με τις παπαριές σας. Γέρο, να ξέρεις : Εγώ είμαι με τον Βγενό. Απλώς δεν αγοράζω μετοχές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο mc άρχισε την αρίθμηση: mc, (mc1), mc2, ... στο mc100 θα τελειώσει η κρίσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ηθικη υποστηριξη του παρεχεις του μιγακια,swear?Θα την χρειαστει συντομα,ερχεται το κλυσμα.Με γιαουρτι και σκορδο θα ειναι.Θα περασει καλα εκει που εμπλεξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κι εγώ με το Βγενό είμαι! Του δίνω 60 ευρώ το χρόνο να μου μετράει την πίεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οι εταιρείες του Βγενό είναι τα κουπιά της ανόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Φημολογείται πως θ αγοράσει την durex. Θα τρυπάει με καρφίτσα τα προφυλακτικά μπας και του κάτσει κάνας τοκετός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε συ συνέταιρε, λές να σε ξεχάσουν κλειδωμένο, όπως τον Καρπάθιο και μετά να βάζεις εμένα, αλά Μάρου, να σηκώνω διαγγέλματά σου στο φόρουμ ? Το κακό είναι ότι θα με βάλεις και να στα γράψω, κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παμε στοιχημα οτι τα τρυπια θα τυχαινουν σ'αυτους που εχουν προβλημα στειροτητας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συνιστώ στον Τούτου να παρατείνει την ποινή. Για το καλό του.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι εταιρείες του Βγενό είναι ανάμεσα στους μελλοντικούς γίγαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πάντως ο τύπος έχει πετύχει φοβερές συνέργειες. Κατ' αρχήν το γιαούρτι βοηθάει τις έγκυες να κατεβάζουν γάλα. Ωσαύτως, προσφέρεται και ως ελαφρύ γεύμα κατά τη διάρκεια πτήσεων και πολύωρων πλόων. Επί πλέον παρατηρείται ηυξημένη κατανάλωσις όταν διεξάγονται αγώνες του Πολυμετοχικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εσεις πηγαινετε με aegean , εγω Ολυμπιακη - Παναθηναικη, με μπερδεψες, λουκρητια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αχταρμα θα τα κανει Ναντια,τι σε μπερδευει?Ακομα δεν ειδες τπτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς τον Γκουρου της παρεας, τον γνωστο και ως «ανηψιο» : Εγω που ανοιξα ( θεσεις) Πεμπτη και τις εκλεισα Παρασκευη ?
    Με τσιγκλισε ο swear , χθες : « μαγκιες ηθελες » ! Ναι , ανωδυνες μαγκιες , λεφτα είναι !
    Κερδοφορο μεν, αλλα μικροπραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ναι! Κι εγώ πήρα μία χτες στο μείον είκοσι και την πούλησα σήμερα στο συν είκοσι. Δεν θυμάμαι ποιά είναι, αλλά είμαι μεγάλος μάγκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όχι ρε πούστη … πάντα γράφω το τελευταίο σχόλιο στο προηγούμενο άρθρο και κατόπιν διαπιστώνω την ανάρτηση νέου …

    Εμβαίνετε σε δικά μου χωράφια ιατρέ …

    Εάν το παραπάνω κείμενο είναι κόπυ – πέη-στ από site γεωπονικό … αυτός που το ‘γραψε πρέπει να πήρε πτυχίο στην Μεγάλη των Γεωπόνων Σχολή της Μποτσουάνας …
    Βρίθει ο λόγος του ασυναρτησίες …
    …αλιεύω μερικά …

    1. «Τα σκουλήκια της Μεσογειακής μύγας κατατρώγουν τους καρπούς των φρούτων…» … τι μας λες μωρέ; το φρούτο είναι μη επιστημονική διατύπωση του καρπού .. είναι σα να λες «το αλκοόλ κατατρώγει το συκώτι του ήπατος του …»

    2. «…Μαλάθειο 50% βρέξιμη σκόνη…» το ορθόν είναι μαλαθείο … μποουυχχααχαα!!! Το γνωστόν εις πρωτοετείς Γεωπόνους ανέκδοτον … ( ρε μαλάκα Θείο … Μαλαθείο … ) … βρέξιμη σκόνη; Είναι σαν να συγκάηκες και αντί για ταλκ (τάλκης, Ο, ορυκτόν που χρησιμοποιείται ευρέως στα γεωργικά φάρμακα …) … να σου λένε να τρίψεις τον κώλο σου με άμμο … τόση σχέση έχει το Μαλαθείο με το νερό.

    3. «Με τη μέθοδο αυτή στειρώνονται με ατομική ενέργεια τα αρσενικά…» … δεν υπάρχει και το αντίστοιχο άσμα εις το γιουτιούμπ, Δ. Κοντολάζος: «Έκανες την ενέργεια και γέμισε η καρδιά μου ραδιενέργεια» …για να το αφιερώσω … Κέσιο 137 χρησιμοποιείται γι΄ αυτή τη «δουλειά» … άκρως ραδιενεργό … ουχί ατομικό …


    …ο αποτελεσματικότερος και ΑΜΕΣΟΣ τρόπος να ξεφορτωθείς την μεσογειακή μύγα σε όλες της τις μορφές, λάβρα (σκώληξ), προνύμφη, χρυσαλίδα, τέλειο έντομο, είναι … το DDT … ξέρω είναι από τα ΠΙΟ απαγορευμένα εντομοκτόνα της υφηλίου (dirty dozen, για τους μυημένους …) … σκεφτείτε ότι όλοι μας ψεκαστήκαμε, κυριολεκτώ, με δαύτο την δεκαετία του εξήντα …

    … ναι, είναι δύσκολο να βρεθεί … αλλά πάντα υπάρχουν μερακλήδες Γεωπόνοι … που δεν διστάζουν να χορηγήσουν στρεπτομυκίνη για βακτηριακό κάψιμο σε χιλιάδες στρέμματα προσβεβλημένων καλλιεργειών …

    … το email μου είναι στο blog ;-)…
    … όρε και να με διαβάσει κάνας Κλεάνθης … η ακόμη χειρότερον κάνα Αυτόματο …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλά, με πέθανες! Δικαιολογούμαι όμως ως μη ειδικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ρε αετε, δεν πιστευω να μας ψεκαζεις καθως πετας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εγω παλι, θυμαμαι :
    5/3 Αγορα στο 3,82 , τεμαχια 1a , alpha bank.
    6/3 Αγορα στο 3,68 , τεμαχια 1a και στο 3,60 τεμαχια 2a, alpha bank.
    Πωληση –όλα- 16.55 μ.μ. , στο 3,78 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Με ένα τεμάχιο? Όλα αυτά? Γι αυτό ταρακουνήθηκε ο Γου Δου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απιστε Θωμα, θες και τεμαχια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προσέξτε τι βλήματα παίζουν στο ΧΑΑ. Η άλλη καμαρώνει για διαφορά 0,105 ανά μετοχή χωρίς την προμήθεια!. Θα μας πει βέβαια πως έπαιξε κανα εκατομμύριο τεμάχια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. … blues … δεν ψεκάζω ποτέ ανθρώπους μόνο κουτσουλώ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ... λένε ότι είναι τύχη .. που ξέρεις …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. χαχαχα!
    ετσι, για πλακα !
    ειχα 1 μηνα να ασχοληθω , ειμαι σε προγραμμα αποτοξινωσης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ... και έτσι την τύχη μου ελεύθερα σκορπώ στους ανθρώπους που αγαπώ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ρε Νάντια, δεν πας να κλέψεις κανα σάντουιτς? Έχει και λιγότερο ρίσκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. σιγα το ρισκο !
    δε πηρα χαλυβδοφυλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εδω που τα λεμε,περισσοτερο κουραγιο χρειαζεται στις μερες μας να παιζεις τραπεζες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Άμα είχες μυαλό, θα είχες πάρει ΟΛΠ όταν φώναζα. Η ασφαλέστερη επένδυση, μαζί με ΟΛΘ, ΕΛΛ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ. Είπατε τίποτα ? Είπατε τίποτα ? Είπατε τίποτα ?

    Πού να καταλάβουν τα θηρία από πτώση ? Όλα κάτω, αυτά πάνω. Θεριά ανήμερα. Γι αυτό με βλέπετε πάντα νηφάλιο και χαλαρό. Είμαι ευτυχής κάτοχος τέτοιου είδους μετοχών. Μπροστά από κάθε άλλον συνάδελφο-γκουρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Πήρε σοβαρή εταιρεία! Άλφα μπανκ! Α ρε ηρωϊκό ,χαλβαδόφυλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Σας την χάριζαν την ΕΥΑΠΣ, πριν 3 μήνες.
    2,5 ευρώ έκανε και τη φτύνατε.
    Πλερώστε τη τώρα 2 ευρώ πάνω, έτσι για να μάθετε. Και έχω κι άλλα, αλλά δε μιλάω. Τάφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Σ' αυτή την τράπεζα, τις υπαλλήλους με το ζύγι τις παίρνουν? Άσε που μπαίνεις και μυρίζει μασχαλίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Έχω χαρτί που θα κάνει έκρηξη. Πραγματικό κουπί της ανόδου κι ανάμεσα στους μελλοντικούς γίγαντες.
    Αλλά είπαμε : Μούγκα. Να μη λένε μερικοί ότι μπάζω κόσμο. Δηλαδή, θα μπάσω κόσμο, αλλά όχι ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Στην αλλη τραπεζα,την αδελφουλα της μιγουλας,μηπως μυριζει σκ..ιλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Εκ πληροφοριών συνάγεται πως η ΕΤΕ έχει υπολογίσει κονδύλι για σαπούνι για την εξαγορά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μπηκε ο kikou και επηρεαστηκατε .Βρε , πες , να ριξουμε μια ματια στο διαγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλά, καλά, μ' αρέσει που η Λούκρη κάνει και πλάκα για τις τράπεζες, αφού πρώτα πήγε κι αγόρασε στα ψηλότερα του προηγούμενου δεκαημέρου. Κάτσε μέσα τώρα. Θα βγεις σε καμμιά διετία. Βρε, αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες. Έχω κουπί της ανόδου, λέμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Το ειπες προ ολιγου,swear,το ξεχασες ηδη?Δες σχολιο σου στις 11.24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το διάγραμμα Nantia, θα το δεις μόλις εκραγούν οι Bollinger. Τότε θα δεις, πράγμα που σαλεύει. Θα σηκωθεί το κουπί κι όποιον πάρει ο χάρος. Τότε, θα δεις το χαρτί ανάμεσα στους μελλοντικούς γίγαντες (όχι τα όσπρια, κανονικούς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Φρεσκα νεα:Συμφώνησαν MIG - κυβέρνηση για Ολυμπιακή Αεροπορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ναι, Λούκρη, πάλι το βρήκες. Όπως τότε που γκάριζα για ΕΥΑΠΣ και σεις κοιμόσασταν. 80% απόδοση στο τρίμηνο, καλά είναι ? -Μές την καρδιά του Bear Market ? Yπάρχει άλλο τέτοιο χαρτάκι ?

    Υφάρχει, υφάρχει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Για ριξε ενα γκαρισμα τωρα και,που ξερεις,μπορει να μας πετυχεις ξυπνιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Άλλα νέα! Άμα θες να φας τυρόπιττα τσάμπα, αγοράζεις Άλφα το πρωί και την πουλάς τ' απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Τώρα ΔΕΝ γίνεται. Με προσβάλατε τότε, που αψηφήσατε τις συστάσεις μου για ΕΥΑΘ. Νερουλά με ανεβάζατε, νερουλά με κατεβάζατε. Με θίξατε.
    Να ο "νερουλάς", λοιπόν. Πάρτε εσείς καμμιά τραπεζούλα, κι αφήστε το νερουλά με τις στάμνες του.

    Υφάρχει, υφάρχει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Να ξέρει ο αετός ότι αυτό που έγραψε για τα DDT δεν θα περάσει έτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Φανταζεσαι να ειχαμε πεσει με τα μουτρα ν'αγορασουμε τοτε?[Με πεζα το εγραψα,μην αρπαζεσαι].Δεν θα ειχες προλαβει να ψωνισεις στις εκπτωσεις και θα γρατζουναγες τα ματια σου που μας το ειπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Μωρέ δίκιο έχει ο αετός. Ψεκασμoς με DDT και πάρτες κάτω, σε χρόνο DT. Αύριο θα σας πώ και τί είναι ο βόραξ. Χρήση για θανάτωση του σαρακιού. Για να μη σας φάει το σαράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ναι, Λουκρη και σιγά να μην αγοράζατε. Δεν με εκτιμούσατε ως γκουρού. Τώρα που με εκτιμάτε, είναι αργά. Θα σας μπάσω, αλλά εκεί που θέλω εγώ. Όχι πολύ ψηλά -επειδή είστε δικοί μου- αλλά όχι και πολύ χαμηλά. Δεν θα ξεφορτώνετε εσείς στην πλάτη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αισθανομαι την αναγκη να ευχαριστησω δημοσιως τον καλο αυτο κυριουλη που αγοραζει τον πιθο των Δαναϊδων απο το ελλ.δημοσιο και μας γλυτωνει απο εναν βραχνα μεγαλο.Σε καλη μερια του ευχομαι τα κερδη που θ'αποκομισει απο την εκμεταλλευση του νεου του αποκτηματος.Να κτισει θησαυροφυλακια για να τ'αποθηκευσει γιατι υπαρχουν και κλεφτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Πάει κι αυτός, πίνει πολύ νερό από την ΕΥΑΘ που ακόμα έχει υπολλείμματα DDT και του τη βάρεσε... Και μετά αναρωτιούνται γιατί αυξάνεται η υπογεννητικότητα και τρέχουν όλοι στις εξωσωματικές... Τον αετό να ρωτήσετε, αυτός ξέρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μετα τον ψεκασμο που θα μας κανεις θα εισαι ενας Γκουρου Νεας- Ρυπαντικης Τεχνολογιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Σώπα μωρέ, μια χαρά είναι το DDT. Δηλαδή, εμείς που μικροί κυνηγιόμασταν ψεκάζοντας ό ένας τη μούρη του άλλου με αεροζόλ (sic), δεν κάναμε παιδιά ?
    Κάτι χορτοφάγους και τέτοιους πυροβολημένους να φοβάσαι. Με αιματοκρίτη 11.
    Την εποχή του DDΤ, από δέκα παιδιά ο καθένας σκάρωνε και δεν του πέθαιναν κι από ελονοσία.
    Μην ακούς τί λένε, είναι όπως με το τσιγάρο που το ενοχοποιούν για όλα ενώ είναι εντελώς αβλαβές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ε οχι και μια χαρα! υπολειμματα του ανιχνευονται ακομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Εγώ ακόμη θυμάμαι που το βάζαμε το DDT μέσα σε κάτι τρόμπες χειρός, με κυλινδρικό δοχείο από κάτω και τρομπάραμε όλη την ατμόσφαιρα. Και δεν βρώμαγε κι όσο βρωμάνε κάτι Baygon και τέτοια. Αυτά είναι ακόμη χειρότερα. Αλλά, ας όψονται τα μεγάλα συμφέροντα, που προωθούν τους γερμανούς. Σας λέω, μην φοβάστε το DDT. Kαι για εντριβές κάνει, άμα αρπάξεις καμμιά γερή πούντα. Και ως αφέψημα, είναι ιδιαίτερα ευεργετικό. Εγώ δεν το πολυπίνω, επειδή δεν μ΄αρέσει η γεύση, αλλά όταν είναι ανάγκη κλείνω τη μύτη μου και το κατεβάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Για πες τώρα βρε φίλε (είμαι σίγουρος ότι κάτι έχεις εντοπίσει αλλιώς δεν θα σήκωνες το άρθρο...) ποιοί είναι αυτοί οι παλιοί γκουρούδες της ανόδου με τα νέα nicks? Να σπάσουμε και λίγο πλάκα στο forum, έχει πέσει πολύ down τελευταία (αν και η δικιά μας παρέα είναι συνήθως μες στην καλή χαρά, δεν έχουμε παράπονο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Και εννοείται ότι δεν με ζυγώνει πετούμενο. Πέφτει ξερό στα πέντε μέτρα. Προστατεύω και όλην την παρέα, σε ακτίνα πολλών μέτρων, γι αυτό ίσως λένε ότι είμαι καλός στην παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. (Τύφλα να'χει το τσάι του βουνού...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. για αφεψημα, θα μου επιτρεψεις να προτιμησω green tea ή και μαυρο τσαι . Για την εντριβη, οτι πεις , αρκει να την κανεις εσυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Σκεψου τι κακοηθεις ειναι που λενε τετοια κακα πραγματα για το τσιγαρο!Μα να το ενοχοποιουν για ολα ενω ειναι-ισως-ψεκασμενος ο καπνος με DTT,αρα αβλαβεστος αφου εχουν εξοντωθει ολα τα παρασιτα?Βρε τους ασχετους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Α, ώστε θες να σου τους πω κιόλας ? Έχω μετρήσει τουλάχιστον πέντε. Ένας από "L". Ένας από "F". Ένας από "Ν". Ένας από "Κ". Τώρα μιλάμε για κυρίαρχους, όχι αστεία. Κατακλυσμός μηνυμάτων. Κάνα-δυό είναι για πολλές καρπαζές. Θα τους καρπαζώσω σύντομα. Κάποιοι άλλοι είναι πιό διακριτικοί, δεν το τσιτώνουν στα άκρα. Μη με ρωτήσεις όμως ποιά είναι τα προηγούμενα νικς τους, διότι ακόμη δεν ξέρω ποιός είναι ποιός. Θα τα βρώ όμως, πού θα πάει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Σωστή η Λούκρη, δεν το είχα σκεφτεί έτσι... Βρε Λούκρη, το πιστεύεις ότι σήμερα έβλεπα την ΕΛΛ και σε σκεφτόμουνα;:) "Στα 35 θα έχει στηθεί μάλλον", έλεγα μέσα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Μαντα,ΚΥΠΡ σαρωνω τωρα.Εχω βαλει μπρος την ηλεκτρικη σκουπα και ρουφαω.Θα ερθει κι η σειρα της ΕΛΛ βεβαια,που θα μου παει?Την εχω ταξει στον μικρο μου για γαμηλιο δωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ψάξε να βρείς ποιά νικς γκουρούδων της ανόδου εξαφανίστηκαν από το φθινόπωρο και μετά. Εντωμεταξύ, αυτοί οι τύποι που λέμε, δεν είναι τίποτε χτεσινοί στις αγορές, ξέρουν τόπι, όλοι τους. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι από την άνοιξη του 2007 αυτοί ανακάλυψαν ΤΩΡΑ το φόρουμ ! Όχι. Είναι παλιοί χρήστες με βεβαρημένο "μητρώο" προβλέψεων και λοιπών γκουρουδιών, που επανήλθαν τώρα, μόλις -επιτέλους- κατάλαβαν την τάση. Η μαλακία τους όμως είναι ότι μπήκαν μάλλον αργά, διότι -πού θα πάει ρε πούστη ?- θα γυρίσει ο τροχός, μοιραία και τότε να δω πού στο διάολο θα κρυφτούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Swear, αυτόν τον L (αν μιλάμε για τον ίδιο) τον έχω σταμπάρει κι εγώ, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου ότι μπορεί να είναι παλιός γκουρού (δεν έχω τόσο σατανική σκέψη:)

    Καλά τι έγινε, όλοι Κύπρου αγοράζουνε; Από τα 2,5 ευρά την έχουν για ευκαιρία... Να πάρω κι εγώ κανα εκατομμυριάκι τεμάχια να μου βρίσκονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Και κάτι ακόμη : Δώσε μου μία μέρα καιρό. 24 ώρες. Σε 24 ώρες θα σου πώ ποιοί ακριβώς από τους "υπόπτους" είναι όντως "διπλοί" γκουρούδες και ποιοί όχι. Έχω ασφαλέστατο τρόπο να το μάθω. Και μετά θα πέσει η καρπαζά σύννεφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Άσε, έχω πάρει κι εγώ ο μαλάκας κάτι ψιλά στο 1,70 και μου 'χουν μείνει πάνω μου. Μουλάρι η ΚΥΠΡ. Ίσως καλύτερη από τις υπόλοιπες, αλλά και πάλι τίποτε. Για δρόμο τις έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Βαλε την καρπαζιερα στην πριζα απο τωρα,θα κουραστεις να βαρας.Ο μονος-ισως-που αλλαξε ροτα διχως ν'αλλαξει νικ ειναι ο Χιος.Παραδοξως,σχεδον κανεις αλλος δεν βλεπει ανοδο πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ενα-ενα τα λες ! χθες , μακρυα απο τραπεζες , σημερα, εχω και λιγες Κυπρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Αυτός ο "L" είναι πρώτος-πρώτος στη λίστα καρπαζώματος. Το γράφει και στην ούγια -συγγνώμη, στο σβέρκο ήθελα να πω : -Καρπαζώστε με ! Ε, ας του την κάνουμε τη χάρη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΟΚ - πάρε και 48 ώρες. Θα πέσει γέλιο... Εν τω μεταξύ, μετά τη 10η συνεχόμενη μέρα πτώσης όλο και περισσότεροι έβγαιναν με το νέο slogan "bear market rally" (λογικό βέβαια, αλλά είναι λογικές οι αγορές;) - αλλά αυτό το άτιμο δεν κάθεται! Πολύ το γέλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Νομιζω οτι απο δω κι υστερα θα πεσει πολυ γελιο στο forum .
    Οχι οτι δεν εχει πεσει μερι τωρα , αλλα τωρα θα παραγινει .
    Καλα περναμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Προσωπικά, μήτε που έχω μιλήσει ποτέ για "bear market rally". Δεν έχω δει και κάτι που ν με κάνει να πιστέψω σε τέτοιο πράγμα. Το αντίθετο. Από πριν τις γιορτές ήδη, αμφισβητούσα κι αυτό ακόμη το Year End Rally, όταν θεωρείτο σχεδόν βέβαιο, κοροϊδέυοντας και τον φίλο μου τον Μαρίνη. Μα γι αυτό και δεν έχω κάνει καμμια κίνηση, όλο το 2009, πλην της μαλακίας να φορτωθώ τις λίγες Κύπρου, την περασμένη βδομάδα. Όχι εν όψει rally, αλλά λόγω αδικαιολόγητου -νομίζω- ξύλου που έφαγε. Τελικά όμως δεν τραβάει ούτε αυτή.
    Το ευχάριστο για μένα είναι ότι σ' αυτό το στάδιο της πτώσης (τελευταίο 20ήμερο), δεν έχω συσσωρεύσει ζημιές. Όπου ήμουν, είμαι. Βαστάνε τα μουλάρια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Μια αντιδραση δεν θα εχει κι η ΚΥΠΡ?Εφαγε πολυ ξυλο μαζεμενο τον τελευταιο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Καλα ρε γαμωτο, δεν τον διαβαζετε τον mc ? -4, +4,πριν 2 μερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Όχι εσύ φίλε... Το θέμα είναι να μη βλέπουμε στις αγορές αυτό που θα επιθυμούσαμε, αλλά αυτό που είναι η αλήθεια... Ας πω ένα πρόσφατο δικό μου παράδειγμα: Αγοράζω General Electric γιατί την έχω για δυνατή εταιρεία, έχει ΑΠΕ, ενέργειες κλπ στα 12 (ο Μπαφετάκος έχει αγοράσει στα 19...) και αυτή πέφτει. Κανονικά, αφού την πήρα για trade και χτυπάει stop loss πρέπει να τη δώσω αμέσως. Αλλά, όταν μου δίνει διμηνιαίο μέρισμα 0,31 λέω "και δεν την αφήνω για λίγο μακροπρόθεσμα, αυτή σε δυό-τρία χρόνια σ' έχει ξοφλήσει από τα μερίσματα"! Κι έτσι κάνω δυό μουαγιέν, και τρεις αγοραπωλησίες (επιτυχημένες) και ρίχνω τον μ.ο. στα 9,50 Η συνέχεια: Ανακοινώνει περικοπή του μερίσματος (ΠΡΩΤΗ φορά στα τελευταία 101 χρόνια!) και προβλήματα στο financial unit και την δίνω όταν φτάνει στο 7,60 (-20%) που είναι και το όριό μου, πιο πολλά από τόσα αρνούμαι να χάσω...

    Στα άλλα πάω καλά, αλλά με την ΓΕ την πάτησα... Υπόψην, έκανε και 5,86 προχθές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Μαντα,παρεα με τον Μητσοτακη κανεις?Αραιωσε τις επαφες σου μαζι του,για το καλο σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Το -20% και το -30% ( δικο μου πριν λιγο καιρο ) ειναι απαραδεκτα, τουλαχιστο για εμας που εχουμε σαν μπουσουλα την Τ.Α.
    Αλλά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Βρε στο trading έχω -5%, και πολλές φορές αν δεν πιάσω άμεσα τάση φεύγω και με λιγότερο - αλλά για διακράτηση ένα -20 θα το βάλεις υποθέτω... Το θέμα ήταν άλλο, πως μπορείς να παρασυρθείς από υποτιθέμενες βεβαιότητες. Η GE επί 101 χρόνια αδιαλείπτως αύξανε κάθε φορά το μέρισμά της - και τώρα που έκανα εγώ trade βρήκε να το κόψει στα 0,10 από 0,31...

    Οι καιροί αυτοί είναι μοναδικοί, τουλάχιστον για μας. (Τώρα, για κάτι 94χρονους που διαβάζω εδώ μέσα, δεν ξέρω, μπορεί αυτά να τα 'χουνε ξαναζήσει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Παω να ονειρευτω συν 20% στην ΚΥΠΡ.Καληνυχτα,παιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Να ξέρετε πάντως, από Δευτέρα μάλλον καλύτερα, κάτι είδαμε στο γορίλλα σήμερα... Μίλησα (και κάτι πετρελαιάκια κλπ εφόρτωσα). Ουγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Βρε σεις!Συνεχιζετε την κουβεντα τετοια ωρα;Χαρα στο κουραγιο σας!!
    Λουκρη:οντως δεν ασχολουμαι και δεν ξερω ολα οσα θα ηθελα γυρω απο το θεμα.Αλλα take my word for it ασχετος δεν ειμαι.
    Δεν ξερω αν λεγεται πομπαρισμα(που λεει κι ο mc) ,αλλα το εμπαργκο στον αεριτζη,εξυπνακια,κουτσαβακη και αρχιlooser θα βρει οχι πολλους,αλλα κρισιμα αρκετους αποδεκτες.
    Δεν ειναι καν δικη μου ιδεα.Την ξεσηκωσα απο αλλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Βρισκω υπερβολικο το -20% ή μαλλον δε μ αρεσει η διακρατηση , αλλά ειπαμε, ειμαστε και ανθρωποι.
    Το εχω κανει κι εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Καλησπέρα στους ξενιτεμένους bloggers και τους συμμετέχοντες.

    Άρθηκε το ban σε USOUND, Protesilaos απόψε για να μην ξεχαστεί αύριο και έχουμε πάλι παρατράγουδα.

    Η.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Επειδή το διάβασα και είναι ανακριβές ... ο Μπάφετ και όχι Μπαφετάκος όπως θα ήθελαν κάποιοι, δεν αγόρασε ποτέ καμιά General Electric ... ίσα ίσα που ο Μπάφετ μάλλον πωλητής ήταν το τελευταίο διάστημα στην Αμερική ... απλώς είχε τα κασέρια και τα δάνειζε μέσω προνομιούχων μετοχών και αν θελήσει θα μπει στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιριών, στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Για να μην μας γράφει ότι θέλει ο γκουρού του κακού Λύκου (καλά προβατάκι τον κατάντησαν τον ΛΥΚο)και του Καρελάκη (που θα έκλεινε τάχα μου την ψαλίδα και θα επέστρεφε τάχιστα στη ζώνη των 70 ευρώ) ... είπαμε είμαστε γκουρούδες καρπαζοεισπράκτορες που αγοράζουμε ως βλάκες από τις 4.500 μονάδες του γενικού Δείκτη, αλλά δεν είμαστε και πρόβατα να μας λέει ότι ανοησία θέλει ο καθένας και να τη χάβουμε.

    Αυτά ... καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Θοδωρή, έχω ένα αρθράκι για την Πετρούλα. Να το σηκώσω στο φόρουμ ή δεν κάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Πότε θα σκάσει κανένα κανόνι τύπου Madoff στην μύγα να γελάσει λίγο και ο Τζίγγερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. ...........................................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Πολλοι, πολυ θα χαρουν .
    Δεν τον γουσταρουν.
    Δεν παταει σε στερεοτυπα παντα , απροβλεπτος σε καποιες κινησεις του , του αρεσουν οι συμβολισμοι .
    Δεν ειναι αχρωμος και αοσμος, αλλα δεν αρκει αυτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Θαθελες , ε ? χαχαχα!
    Ολοι ? θελουμε να ειμαστε πανω και εξω απο το μεσο ορο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Α με συγχωρείτε τότε, θα πρόκειται περί παρεξηγήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Αν και αυτό το "έξω" από τον μέσο όρο, με προβληματίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ελα τωρα, που θες κοπλιμεντα!
    Ξερεις οτι εισαι πανω απ το μεσο ορο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Εχεις δικιο, το " εξω " δεν ειναι για ολους, εχει ρισκο μεγαλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Πράγματι. Όταν κατά μέσο όρο το ΧΑΑ χάνει 70% εγώ χάνω μόλις 69. Αλλά αυτό το "έξω", επιμένω, με βάζει σε σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Κι εγω νομιζα οτι ειχες τη μαγικη συνταγη που σου εδινε κερδος ΠΑΝΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Ποτέ δεν είχα! Εξ ου και η απορία μου!
    Την ΑΛΦΑ την έδωσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. ναι ! δεν ειδες το σχολιο μου χθες εδω ?
    κανονικα, ετσι οπως αγοραζω , δε θαπρεπε την Πεμπτη να την αγγιξω, αλλα ειχα ενα μηνα να ασχοληθω και ........
    το διορθωσα την Παρασκευη, αγοραζοντας και πουλωντας τα 5 λεπτα πριν τις 5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Εντάξει usound, μπορούμε να αγοράζουμε σιγά-σιγά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Ε από κάπου πρέπει να "πιαστώ" κι εγώ!
    Περιμένω δύο ακόμα ισχυρά αγοραστικά σήματα.

    α) Την Εύη να βάφει και τα candlesticks της ΕΤΕ μαύρα, οπότε και δεν θα φαίνεται πια τίποτα στην οθόνη και

    β) Να περάσει ένα πακέτο μερικών εκατομμυρίων τεμαχίων στα λιμάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Το πρωτο ευκολο, μπορω να παρακαλεσω την Ευη να το κανει, το δευτερο.................( λεω τωρα ) .
    Μηπως να δωσει ο swear τα δικα του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. Aνοιγω ενα μικρο υποκεφαλαιο στο θεμα σου,usound.
    Τιτλος:Βγενο-ΓΑΠ(και στο φοντο πρωην Ολυμπιακη).

    Λοιπον εχουμε και λεμε.Ο Βγενο ειναι συμπεριφερεται ως σεριφης.Και κανει και επιδειξη θρασσους.Δεν τα λεω εγω ρε παιδια...Ο Γιωργαρας τα λεει.Και o εκπροσωπος Παπακωνσταντινου.Aυτοι δεν τον γουσταρουν, ή μαλλον δεν τον γουσταραν τοτε.Ενα το κρατουμενο.
    video

    Για να δουμε τωρα τη θεση του ΓΑΠ για την πρωην ΟΑ:"το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο προς οποιαδήποτε λύση που δεν περιλαμβάνει συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου."
    θεση για ΟΑ

    Στις 13/2 τρεχοντος ο Γιωργαρας συναντιεται με τον Σεριφη.Που τον εχει μηνυσει κιολας,για να μην ξεχνιομαστε.Η συναντηση στην Βουλη.
    Τα αποτελεσματα μετα την συναντηση...:"«Το ΠΑΣΟΚ δεν βάζει βέτο στον Βγενόπουλο», τόνιζαν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου"...και παρακατω "Όπως τόνιζαν με νόημα, ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε πως το σχέδιό του «κουμπώνει» με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ αποδεχόμενος το μικτό σχήμα.". Βγαινοντας δε ο σεριφης απο το γραφειο του Γιωργαρα δηλωσε οτι "δεν αποσύρει την αγωγή κατά του Γιώργου Παπανδρέου."
    Συναντηση ΓΑΠ-Σεριφη
    Συμπερασμα:κωλοτουμπα ολκης εκανε ο Γιωργαρας.Συναντιεται με θρασεις σεριφηδες(αυτοι τα ειπαν),το μεικτο σχημα πηγε περιπατο και φαγαμε και το φτυσιμο οτι δεν αποσυρουν και την αγωγη.Τι ωραια,τι καλα!Everybody happy,που θαλεγε και η Μαργαριτα.
    Ε ρε κατακαημενη Ελλαδιτσα,τι σου κανουμε...

    Α!Και τελειωνω με το μοτο μου του ΣΚ:Ζητω ο Βασιλακης,ζητω ο Λασκαριδης,ολοι με Αegean!Oι διαφωνουντες τα τουρμπανια σας και στην "ελληνικη"(μπουχαχαχα)εταιρεια του Αντρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Protesilae, δε βλέπεις ότι μιλάνε δύο τεχνικοί αναλυτές; Έχασα τον ειρμό μ' αυτό το υποκεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. ΧΑΧΑΧΑ! Πρωτεσιλαε , πρωτος εισαι!
    Αλλά, πολιτικη ειναι η τεχνη του εφικτου .
    Συν του οτι οι πολιτικοι μας δε μπορουν να γραφτουν με κεφαλαίο το πρωτο γραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Ποιός ζουλιάρης μούβαλε μονάστερο στο φόρουμ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. sorry...Mου πηρε ωρα να το γραψω και δεν ειδα οτι ειχατε κουβεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Αγαπητέ kikou, μπορεί ο αγαπημένος σου Μπάφετ να αγόρασε προνομιούχες (και όχι κοινές) μετοχές ύψους 3 δις$ (κάτι που μπορείς να διαπιστώσεις ανοίγοντας οποιοδήποτε οικονομικό site και όχι να αναφέρεις ανακριβώς ότι "δεν αγόρασε ποτέ μετοχές"...), αυτό όμως που ξεχνάς να αναφέρεις είναι ότι έκτοτε η GE αναγκάστηκε να προσφύγει σε κρατικές εγγυήσεις για την έκδοση νέων δανείων, και όπως δείχνει το προηγούμενο των τραπεζικών αντίστοιχων επενδύσεων σε Citi κ.α. , σύντομα θα αναγκαστεί να συναινέσει σε μετατροπή των προνομιούχων σε κοινές ώστε να μην υποστεί το αναμενόμενο dilution. Οπότε όπως ίσως καταλαβαίνεις, άνθρακες ο θησαυρός. Αν θες κι άλλες πληροφορίες, δες και τα CDS της Berkshire τα οποία πλησιάζουν στην κατηγορία junk... Αυτά για την αποφυγή δημιουργίας εντυπώσεων και την αποκατάσταση της αλήθειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Εσενα σου βαλαν , εγω που πηρα 3 -τωρα τα θυμηθηκα - και καθομαι και συζητω μαζι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Σωστή η Νάντια. Σου πιάνουν τον κώλο, δεν αντιδράς κι όταν σε παρατηρήσουν για την αδράνειά σου, απαντάς: "η τέχνη του εφικτού. Δεν με πήδηξαν κιόλας!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Καλησπέρα φίλες και φίλοι και ζητώ συγγνώμη για τη διακοπή του ειρμού, αλλά ώφειλα μια απάντηση σε κάτι που γράφτηκε παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Ήταν μια κίνηση γεμάτη συμβολισμούς αγαπητή Nantia. Λυπάμαι αν το παρεξήγησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. για το συμβολισμο λεω κι εγω.
    Δε θα γραψεις στο forum ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Usound, ΕΓΩ έβαλα το μονάστερο. Όχι από ζήλια. Τσατίστηκα που έδωσες στο φως την απόρρητη ανάλυση μου για Δευτέρα.
    ΟΚ, πέρασε ένα μικρό σχόλιο του Πρωτεσίλαου, ακολούθησε ένα του Μάντα. Λέω να περιμένω να σκάσει μύτη και ο swearengen με κανένα από κείνα τα εξίσου μικρά και τα ξαναλέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. mc ,
    κι εγω πιστη Πηνελοπη , ε?
    Για ακου το τραγουδακι πανω δεξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Nantia, μετά από το μανιώδες μου μοναστέρωμα όλων μου των φίλων, πιστεύεις ότι θα πάω να γράψω και σχόλιο; Για μαλάκα ψάχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Δεν εισαι και φανατικος ! ( του Forum, μην παρεξηγηθω!) χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Γιατί; Συχνότατα γράφω! Το 2007 έγραψα 4 σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Εχεις μοναστερωσει και τον Θρας ? μπα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Ασφαλώς! Έκτοτε με φιλοξενεί η γιαγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Αφου δε σε αποκληρωσε, ολα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Το ναυτόπουλο

    Τα νέφη αστράφτουν στο βουνό,
    βροντούν και μπουμπουνίζουν,
    σκεπάσανε τον ουρανό,
    το κύμα φοβερίζουν.
    Ο νέος ναύτης τραγουδεί,
    και το πανί του σιάζει:
    «Εγώ είμαι ελληνικό παιδί,
    το νέφος δε με σκιάζει!»

    Αγέρας πέφτει στα πανιά
    τα σκίζει και τ' αρπάζει
    και συνταράζει τα σκοινιά
    και το κατάρτι σπάζει.
    Ο νέος ναύτης τραγουδεί,
    παρών όπου προστάζουν:
    «Εγώ είμαι ελληνικό παιδί,
    άνεμοι δε με σκιάζουν!»

    Η θάλασσα λυσσομανά
    και κυματεί κι αφρίζει
    το πλοίο του καταπονά,
    το σκα και το σκορπίζει.
    Ο νέος ναύτης τραγουδά
    και μια σανίδ' αρπάζει:
    «Εγώ είμαι ελληνικό παιδί,
    φουρτούνα δε με σκιάζει!»

    Το ένα κύμα τον πετά
    και τ' άλλο τονε χάφτει
    κι η μαύρη θάλασσα ζητά
    να καταπιεί το ναύτη.
    Μ' αυτός ακόμα τραγουδεί
    και κολυμπάει και πάει:
    «Εγώ είμαι ελληνικό παιδί,
    κι ο πλάστης με φυλάει!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Ε ρε μπλάστης που σου χρειάζεται, εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Έχω πολλάκις εκφράσει την απορία μου σχετικά με τα σχόλια της Λούκρης. Συχνά, διαβάζοντάς τα, ρωτάω τον εαυτό μου :
    "-Μα που πάει και τις ξετρυπώνει ολες αυτές τις αρχιδιές?"

    Απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει. Είναι ένα από τα μυστήρια του σύμπαντος, πώς γίνεται δηλαδή κάποιος άνθρωπος να κινείται διαρκώς προς τους σκουπιδότοπους του διαδικτύου, γυρεύοντας links, φωτογραφίες, κείμενα κλπ, όπως ακριβώς η βελόνα της πυξίδας προς τον μαγνητικό βορρά.

    Εν προκειμένω, πέραν των λοιπών, έχει επιπλέον μπερδέψει το φόρουμ με το blog. -Πώς εντάσσεται το "ναυτόπουλο" στο θέμα της ΜΙΓ, μπορεί να μου πεί κανείς ?

    Κανείς, ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Kοιτα swear,ως λουκρητιολογος θα σου πω πως εξελαβα τον συμβολισμο του ποιηματος.Ο Βγενο ως αλλο ναυτακι την ωρα που βυθιζεται κανει λεονταρισμους και εμφανιζεται ελληνοαμυντωρ!
    Κατι τετοιο νομιζω θελει να πει η Λουκρη,νομιζω!

    Σς καθε περιπτωση,ακομη και αν το σχολιο ειναι τελειως ασχετο,εχω πολλακις εκφρασει την επιθυμια οπως παυσουν τα προγκηγματα στην Λουκρη.Αλλα εσυ και ο ετερος Καπππαδοκης το βιολι βιολακι!Μιλλιουνια Λουκρητικων θα μαζεψω να κανουμε πορεια υπερ της αν δεν σταματησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Η θάλασσα λυσσομανά και κυματεί κι αφρίζει
    το πλοίο του καταπονά, το σκα και το σκορπίζει.
    Ο νέος ναύτης τραγουδά και μια σανίδ' αρπάζει.
    Βρεγμένη ήταν, σκόπιμα κι ύστερα τη ζυγιάζει
    και προς της Λούκρης τον πωπό βιαίως κατεβάζει
    "-Αχ, καλέ ναύτη, μην βαράς, τί σου 'κανα η δόλια ?"
    "-Μας φλόμωσες στην παπαριά, με τα χαζά τα σχόλια !"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Σε ελληνικα χερια,εμπειρα και ρωμαλεα εμεινε η ΟΑ.Ολες τις φουρτουνες θα τις ξεπερασει με το θαρρος του,την πιστη του,την αυτοθυσια του ο μεγας καραβοκυρης Αντρε.Ερχονται μπορες,τρικυμιες,καταποντισμοι κι αυτος απτοητος θα νικησει!Αντρε,το ναυτοπουλο.Εμεις θα μεινουμε με τη ναυτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Στα πα,δε στα πα swear;Οριστε μεσα στην επικαιροτητα ηταν το σχολιο και ευστοχο και με ενα μπριο!5* στη Λουκρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Blues να εισαι ετοιμος!Οι τραμπουκιμοι εναντιον της Λουκρης εχουν ξεπερασει καθε οριο!
    Στο τελος θα μας εξαναγκασουν να προβουμε σε ωμοτητες για να υπερασπιστουμε την ΛΟΥΚΡΗ ΜΑΣ!
    Λουκρη ρε και ξερο ψωμι!Αλλοθρησκοι μεταννοειτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Το άσμα αφιερωμένο από τον Πρωτ στη Λούκρη. Την τσάκωσε με τον μπλουζ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Βγήκε κι ο Πρωτεσίλαος, να κάνει τον γκιουλέκα :
    "-Γιατί ρε ναύτη την βαράς, ολόκληρη γυναίκα?"
    Μα όπως μιλάει, τρώει μια με το βρεγμένο ξύλο.
    Καλά να πάθει, αφού ήθελε να κάνει και τον φίλο.
    Πέφτει ξερός ο φουκαράς και δίπλα του η Ελένη
    κοιτάει την κεφάλα του, που 'ναι πολύ πρησμένη.
    "Μου τον σκοτώσανε τον Πρωτ, αυτός ο παλιοαλήτης!"
    -Αμ, ας προσέχατε παιδιά ! Είμαι παλιός Κνίτης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Ναι κυριε Usound!Ο,τι θελει θα κανει η ΛΟΥΚΡΗ ΜΑΣ!Λογαριασμο θα σας δωσει με ποιον θα παει και ποιον θα αφησει;Μιλαμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΕΑ και εσεις ασχολειστε,κ.Usound,με θεματα που μονο την Εspresso απασχολουν.
    Λουκρη και ξερο ψωμι!Αλλοθρησκοι μεταννοειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Καλά, εσύ δεν ήσουν αναίσθητος από τη ματσουκιά ?
    Τον ψόφιο κοριό έκανες ρε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Σωστός ο μπλουζ! Να τη σώσουμε. Τέτοιο σπάνιο είδος πού να το ξανάβρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Μπραβο κ.Swear!Πολυ ωραιο το ποιηματακι σας!
    Να το μελοποιησετε και να το παιζετε με τον κ.Usound.Eσεις vocals, αυτος βιολι...
    Λουκρη και ξερο ψωμι!Αλλοθρησκοι μεταννοειτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Πραγματικά, εχεις δίκιο Usound. Αν και δεν έχει ανάγκη. Είναι αλεξίσφαιρη. Χριστό δεν καταλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Εμένα να ειπώ την αλήθεια μου ήρεσε το ποιηματάκιον της Λουκρητίας και λέγω να το αναρτήσω εις το νέο κείμενο μου με τίτλον "το πλείν επικινδύνως", που οδηγεί εις το επικινδύνως πλήν, κάτι τέτοιο, δεν έχω καταλήξει... ;0)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Δεν βάζεις τίτλο το "ου παντός πλειν ες τον της Λούκρης κόλπον"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Όχι δα ! -Τέτοιο αριστούργημα, θα το πάρετε με το "έτσι θέλω?" ? -Δε νομίζω.

    Αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενδιεφέρεστε για το ποίημα (???), τότε θα πρέπει να πληρώσετε.

    Τριάντα ευρώ το πουλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Έτσι μπράβο αγαπητέ Manta ray ... χαίρομαι ιδιαιτέρως όταν αποκαθίσταται η αλήθεια ... ο Μπαφετ λοιπόν αγόρασε προνομιούχες ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΙΝΕΣ. όσο για τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην οθόνη ... αντιθέτως πούλησε Αμερικάνικες μετοχές, πράγμα που ο αγαπημένος σας γκουρού Σπάρτη το είχε διαστρεβλώσει ... αν και το έσωσε πριν αποχωρήσει, αλλάζοντας τις αρχικές λανθασμένες, εκ του πονηρού, αναφορές του ...

    Όσο για το Μπάφετ ουδέποτε υπήρξε αγαπημένος μου ... αλλά δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι μια εταιρία συμμετοχών-επενδυτική καταφέρνει και έχει κέρδη ακόμη και μέσα σε αυτή την καταστροφή, εννοείται ότι και η λογιστική της αξία θα είναι πιεσμένη ... αλήθεια μπορείτε να βρείτε πολλές τέτοιες εταιρίες συμμετοχών που μπόρεσαν να γράφουν κέρδη, έστω και μειωμένα μέσα στο 2008 .... τα CDS τώρα και όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε εν ευθέτω χρόνω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή