Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η Εκτίναξη του Ψόφιου Κοριού

Σε κόκκινο φόντο, τα καταθλιπτικά Emos των Χρηματαγορών, γονατίζουν ευλαβικά με τα μάτια βουρκωμένα μπροστά σε σπασμένους διακοσάρηδες και σε διαγραμματικούς σχηματισμούς τύπου «κάτω κεφάλι πήρε βιάγκρα» και «σηκώθηκαν τ’ αγγούρια, να δείρουν τον μανάβη», θρηνώντας για την οικονομία που είναι χάλια, την κοινωνία που είναι χάλια και τη ζωή ολόκληρη, που είναι χάλια κι αυτή, πανάθεμά τη, πασκίζοντας μάταια να βρούν μια λογική εξήγηση για την άνοδο. Ρουφώντας τις μύξες τους, κλαίνε και προσεύχονται κατανυκτικά υπέρ ημών, των πεπλανημένων, που η άνοδος μας έπιασε με τα χαρτιά απάνω μας –συμφορά μας.

Τα ορκισμένα μέλη του Τάγματος των Μοιρολατρών, παρηγοριούνται αναμεταξύ τους -παρηγοριά στον Άχαρτο, μέχρι να βγεί η ψυχή του- χτυπώντας συγκαταβατικά ο ένας την πλάτη του άλλου, με την γνωστή επωδό «δεν πειράζει, ας χάσαμε αυτή την άνοδο, τουλάχιστον δεν χάσαμε το μετρητό μας», το οποίο φυλάνε στον κόρφο τους, μέχρι να βρούν κατάλληλο σημείο εισόδου, δηλαδή μέχρι να τους το ξεκάνει ο πληθωρισμός, που έρχεται καλπάζοντας, πάνω στο μαύρο αλόγατο του Εγκέφαλου Καβαλάρη. Εν τω μεταξύ, για να μην μένουν άπρακτοι, περιδιαβαίνουν τα στενά του φόρουμ, σαν κάτι γκόμενες στην παραλία, χωμένες στο νερό ίσαμε τον αστράγαλο, «αχ, καλέ κρύο είναι το νερό, δεν μπαίνω μέσα !». Ωραία, μην μπεις. Κάτσε απόξω, να γίνεις η μικρή ερυθρόδερμη Ποκαχόντας, που πάσχει από μελάνωμα.


Την ίδια στιγμή, η Λέσχη Φιλοσόφων και Ιστορικών «Ο Αρκτούρος», ολοκληρώνει το νέο της λεύκωμα, υπό τον τίτλο «Η Καρπαζιά μας έρχεται, εμπρός, βήμα ταχύ, να την προϋπαντήσουμε παιδιά, στην εξοχή», κάνοντας βέβαια γαργάρα το ότι η χαμένη ευκαιρία εκμετάλλευσης ανοδικού κύματος οκτακοσίων ολόκληρων μονάδων της κλίμακας Πρέχτερ, είναι πλέον αμετάκλητο ιστορικό γεγονός και δεν υπάρχει ούτε τρόπος ούτε καν ελπίδα αντιστροφής της κατάστασης. Έμπειροι ταριχευτές, σε συνεργασία με βιολόγους και λοιπούς ειδικούς αναλυτές, ψάχνουν να βρούν πώς διάβολο έγινε και το Βαλσαμωμένο Πουλί της Ανόδου άνοιξε τα πλουμιστά φτερά του και τους πέταξε μέσ’ απ’ τα χέρια. Ταυτόχρονα, μέσω των σωματείων τους, προβάλλουν εκβιαστικά αιτήματα, όπως, ας πούμε, ότι δεν πρόκειται να μπούν στην αγορά εάν δεν τους προκαταβληθεί ολόκληρος ο φόρος των μερισμάτων (καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας του παπιού τους) ή ότι εάν δεν διορθώσουν οι δείκτες, τότε θα κρατήσουν την αναπνοή τους μέχρι να σκάσουν.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Φάπας ετελέσθη βάπτισις νεογνής μουλωχτής ανόδου, η οποία και έλαβε το όνομα «Τεχνική Αντίδραση». Παρόντες, ο Χαιρόπουλος, που χάρηκε πολύ, καθώς κι ένας πλανόδιος κουκουβαγοπώλης, που προφανώς δεν βρήκε καλύτερο μέρος από την Αθήνα, για να πουλήσει τα σοφά πτηνά του.

Τεχνική αντίδραση, σωστά. ‘Αλλωστε, τα πάντα στη ζωή, τεχνικές αντιδράσεις είναι. Κι ο Μπάγιεβιτς που πετάγεται από τον πάγκο, σαν βάτραχος –όπως και είναι, άλλωστε- και κωλοχεριάζει τον Μπλάνκο, τον Ζορρό (-βρε τι παιχτούρα είν’ αυτή ; -Μίλαν, Μπάρτσα, Μάντσεστερ, κοιμάστε όρθιες ;), κι αυτό ακόμη τεχνική αντίδραση είναι. Αντιδρά ο τεχνικός της ομάδας, άρα τεχνική αντίδραση. Ωραία τα λέω, ο άτιμος.

Ή μήπως ήταν το τίναγμα της ψόφιας γάτας ? -Ώστε ψόφια ήταν η γάτα ; -Βρε, λες να είχε χάσει ΚΑΙ τις επτά ψυχές της ; -Δηλαδή, την περίπτωση να της είχαν μείνει κανα-δυό ψυχές ως απόθεμα, την αποκλείουμε ? ‘Η την άλλη την περίπτωση ? Να πρόκειται δηλαδή για την Εκτίναξη του Ψόφιου Κοριού ?

44 σχόλια:

  1. Οποιος δεν αγοραζει στο δεξι-ανοδικο σκελος του V χανει ολη την ανοδο.Αν ψαχνουμε για πατο,στον ....πατο μας θα την φαμε.ΤΩΡΑ ειναι ωρα για αγορες.Σιγουραντζες,οχι ρισκο.Οσο κρατησει η ανοδος,κατι θα βγαλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγουράντζες, σωστά.
    Αυτός ο ματρακάς ο Οτές, προκοπή δεν πρόκειται να δει. Τί ενάμισυ χρόνο μας λέει ο Χάρος ? Δέκα χρόνια κι αν.
    Πού είναι το κουπί της ανόδου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γκαζοζεν,ο ατιμος!Τετοιο ψοφιμι δεν εχω ματαδει,μα την πιστη μου!Ουστ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά φρόνιμα περιμένουμε επισκέψεις, βάλτε στην ντουλάπα τον Ρουπρεχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xaxaxa! πολυ καλο, swear !
    Αλλά , παντα υπαρχει τροπος να μπει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκεινο το πουλι της ανοδου,εχουν στηθει οι τουφεκαλευρηδες απο κατω να το γεμισουν σκαγια μηπως και πεσει,αλλα το ατιμο πεταει σε ζικ-ζακ.Οταν βαρανε στο ζικ εκεινο εχει ηδη παει στο ζακ....
    Παιδια,μη βαρουτε!Δεν καταλαβαινει Χριστο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προτιμω παρασκευη παντως, σκετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλα,λεγε εσυ,εγω μαζευω κοσμητικα..<<(π)ΟΤΕ,κουτσαλογο,ματρακας,αστραχαν>>,για να τα βαλω στο αρθρο μου,οταν ερθει η ωρα..ξερεις,σαν εκεινο που εκανα,οταν ηρθε η ωρα για την εθνικη που θα καταποντιζοταν,θα πηγαινε 5 ευρω,θα γινοταν κρατικη,θα..θα..θα..και που ολοι οι πονηροι δεν την αγγιζαν τοτε,προτιμωντας να βγουν και να κατσουν με τα μετρητα στο χερι..(και ακομα καθονται)
    ολα ειναι δανεικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και κατι αλλο (χωρις πλακα τωρα).το βουτυρο στο ψωμι των παλιων στο μαγαζι,ειναι οταν παρουσιαζεται μια ΑΝΩΜΑΛΙΑ στο ταμπλω.αυτο που γινεται με τον ΟΤΕ αυτη την εποχη,ειναι αυτο ακριβως.το γιατι γινεται,τρεχα γυρευε..το οτι θα αποκατασταθει,ειναι νομος απαραβατος.το ΠΟΤΕ,ειναι ζητημα εκτιμησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παααααλι χρηματιστηριακο θεμα ρε swear; Τοτε τι τοχετε το εξοχικο στο capital;Εδω ειναι για αλλη θεματολογια πιο σοβαρη(γλουτοι,στηθη,καμακια,χυλοπιττες,κανα μπινελικι,ποδοσφαιρο κλπ).
    Τριζει κι ο γαντζος μου ρε γμτ,παω να τον λαδωσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευκαιρία, Πρωτ, ν ανεβάσουμε πισινά.Απ' τη χαρά του, θα μας συγχωρήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kοιτα αν είναι να τα βάλετε στο καπιταλ να φοράνε και κάτι τα πισινά, έστω κι ένα ασπρο πουκαμισάκι ρε παιδί μου. Βρεγμένο; Έστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίτα που η Εύη έγινε πιο αντικαπιταλική κι απ' την αφεντιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Είναι θέμα δικαιοσύνης και τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρεμπιπτόντως. Του Γιωργάκη του σηκώνουν τις απαντήσεις σε πανό και τις διαβάζει; Αυτός , παιδιά, θα έπαιρνε 0 στα προφορικά και θα έδινε λευκή κόλλα στα γραπτα! Χωρίς τ' όνομά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ε, εντάξει! Έχω και καλύτερο γούστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αμφιβάλλω. Ειδικά εάν βλέπεις Γιωργάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε συνέταιρε, έχουμε δει λαμόγια και λαμόγια πολιτικούς. Θυμάσαι κανα χαζό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γκουφυ.Που μια μερα θα μας κυβερνα.Και συντομα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έχει γυρίσει όλα τα δημόσια κι ιδιωτικά σχολεία ο άμοιρος κι ακόμη απορεί γιατί δεν έμαθε γράμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπηρξε και Υπουργος Παιδειας,ομως.Εχει εργο πισω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γι'αυτο τον αδικεις.Και δεν κανει.Εχει προσφερει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε, αυτός έμαθε στον Μπαμπινιώτη πώς να βάζει τόνους; Ζητώ συγγνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην ασχολείστε με το ποιός είναι ο καταλληλότερος. Σημασία έχουν τα στελέχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ε,τωρα τα παραλες!Τον ειρωνευεσαι.Ειπαμε οτι προσεφερε,αλλα οχι οτι εγινε και 1000 κομματια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρε συνέταιρε, ο μπούμπης έχει στελέχι εμένα. Λες να χάσω από τον Γκούφυ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συνέταιρε, μην ασχολείσαι, λέω.
    Έχουμε άλλες εκλογές τώρα. Και 1000 ψήφους διαθέτω, λέω. Και οικονομία στους θαλάμους, παρακαλώ. Όχι σπατάλες στο φαγητό.
    Και τα αντισηπτικά στα χειρουργία. Μήπως είναι περιττή πολυτέλεια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Από χειρουργείο τα πέρασα τα "χειρουργία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βρε,μονο τ'αντισηπτικα?Τ'αναισθητικα που χορηγουν σ'οσους πανε για μαχαιρι?Αντι να τους δωσουν κατι να σφιγγουν και κατι να δαγκωνουν!Διασπαθιση χρηματος ασκοπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ε, όχι κι έτσι ! Αλλά, θα μπορούσαν να τους δίνουν λίγο ούζο, ρε αδελφέ ! Σιγά τώρα. Ξέρεις πόσα λεφτά παίρνουνε οι αναισθησιολόγοι ? Αναίσθητοι άνθρωποι, εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αν τους ελεγαν οτι στις επομενες βουλευτικες εκλογες θα εχουμε πρωθυπουργο τον Γιωρικα,δεν θα χρειαζοταν ουτε αυτο το εξοδο.Ξεροι θα πεφτανε οι ανθρωποι,ετοιμοι για το χειρουργειο.Για πολυωρη επεμβαση κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτη δεν ειναι η "γατα με τις 9 ουρες"?Πολυ βαρβαρο το ξυλο που πεφτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ασε Λουκρη μου τις γατουλες και ακου ενα τραγουδακι :
    /www.youtube.com/watch?v=1uuRvFG2r60

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ευχαριστω,Ναντια,δεν θα παρω.Προτιμω αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. χαχαχα! κι εγω αγαπω αυτον τον γατο , Λουκρη :

    http://www.youtube.com/watch?v=EDTqOqdFqss

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτός ο usound θα ανεβάσει κανένα θέμα? Μόνο στα μπαράκια ξέρει να πηγαίνει και να γυρνάει στις 3 το πρωί..Μπουχαχαχαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τί κάνετε εδώ μέσα πέντε άτομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή