Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Τυφεκιοφόρος.


Ο Καραμπίνας είναι είδος σπάνιον και δυσεύρετον. Διαθέτει τας αρετάς της καρτερίας, της ιωβείου υπομονής, της καθαράς λογικής. Ο καραμπίνας εστί επίσης ον αναίσθητον. Λειτουργεί με την ψυχραιμίαν υπολογιστού και δρα με την αναλγησίαν πληρωμένου δολοφόνου. Ως εκ τούτου είναι γενικώς αντιπαθής. Αντιπαθείς είναι συλλήβδην οι αποτελεσματικοί τύποι. Και θα εξηγήσωμεν τους λόγους:
1.O Καραμπίνας της πρέφας. Δεν αγοράζει αν δεν έχει πέντε μπάζας εξ απαλών ονύχων, ήτοι εκ της μοιρασιάς. Ρε δεν μπα να έχουν περάσει εκατόν είκοσι πέντε γύρες και να πηγαίνει πάσο; Ο Καραμπίνας εκεί! Γαϊδουρινή υπομονή. Αρκεί να μην μπει μέσα. Στους όρχεις του τους γεμιστούς κι αν δεν βγάλει φράγκο!
2.Ο Καραμπίνας του Χρηματιστηρίου. Άλλος σπασαρχίδας τούτος! Ρε δεν βλέπεις την άνοδο; Ρε δεν βλέπεις που όλοι κονομάνε; Ρε δε θες αυτοκινητάτι μέγκλα, ούτε γκομενίτσα τρυφερούδι; Ατάραχος ο Καραμπίνας. Αν δεν δει πανικό , δεν αγοράζει που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω σαράντα χρόνια τούρκικα!
3.Ο Καραμπίνας κυνηγός. Εξοπλίζεται, πλην του όπλου, με δεκαοχτώ σάντουϊτς και είκοσι λίτρα νερό. Κρύβεται, καιροφυλακτεί, δεν βήχει, δεν φτύνει, δεν φυσάει τη μύτη του, δεν πέρδεται, δεν ξύνει τ’ αρχίδια του. Κι ο πιο ανεπαίσθητος ήχος, τού είναι αποκρουστικός. Μέχρι να σηκωθεί η μπεκάτσα. Τότε αντιλαλούν οι ρεματιές και χέζεται ο Βελουχιώτης.
4.Ο πιο ψυχρός εκτελεστής, όμως, είναι ο Καραμπίνας-καμάκι. Κρύος σα μάρμαρο. Δε μασάει ούτε από χαμογελάκια, ούτε από ναζάκια, ούτε από χαριτωμενιές, ούτε από δήθεν τυχαία αγγίγματα. Η γκόμενα λυσσάει από την αδιαφορία του και τρώει τις καλτσοδέτες της. Ο Καραμπίνας βράχος. Το αντίθετον ακριβώς του Χυλόπιττα. Πάσχει από ανιδρωσία ωτός. Κι όταν το γυναικάκι εκδηλώσει και τα πλέον ταπεινά του φρονήματα, το τορπιλλίζει.
Εξ όλων των καραμπίνων θαυμάζω την τελευταίαν.

22 σχόλια:

  1. Εξ όλων των καραμπίνων, θαυμάζω τα δίκαννα, με τσόκ δύο και τέσσερα άστρα, πάνω-κάτω μπούκα.

    Βάλε και κάνα τραγουδάκι, έχει μείνει ο Ρούσκι εκεί πάνω και τραγουδάει μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tραγουδακι ωραιο,απλο,με σαφη νοηματα και πολυπολιτισμικο.(Μην αρχισει καμια κουλτουριαρεικη γκρινια και μην γραφτει η λεξη "επιπεδο",please).

    Tαδε Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιπέδου το τραγούδι.
    Γουστάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα ρε Πρωτ, ρίχτα! Για να δουν πώς ανιχνεύεις τους πυθμένας( εις την μαλλιαρήν, "πάτους")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. swear,επειδη δεν βρηκες ανταποκριση στη νυξη σου περι "τρυφερου ποδιου",εχω να σου κανω μια ερωτηση:συμφωνεις πως το κορυφαιο ολων Λ-Λ ειναι το "ο Λευκος Ιπποτης";Δινω χρονια μαχη για να θεωρηθει Νο1.Κατεβασε το απο το ραφι και ριξε μια ματια στις πρωτες σελιδες-αν δεν το θυμασαι- στον ασυλλυπτο χαρακτηρα του Χανκ Γουαλις,που πλακωνεται και βριζεται γελαστος με ολους,χωρις λογο,ετσι για το σπορ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν τον θυμάμαι καθόλου τον Λευκό Ιππότη. Ντάλτονς είχε μέσα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε γω τον θυμάμαι! Διάβαζα Κατερίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oχι.Ενας περιφερομενος θιασος ηθοποιων,που κανει ληστειες.Αλλα εμφανιζονται σε ολη την ιστορια διαφοροι χαρακτηρες τρομερα αστειοι.Αξιζει...
    Σας αφηνω γιατι τρωω γκρινια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι θα σκοτώσετε με την καραμπίνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπεκάτσες. Που πετάνε, όμως.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπάρχουν. Οι κλώσσες δεν τις βλέπουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το θέμα είναι να τις βλέπουν οι κυνηγοί. Οι καραμπίνες είναι ωραίο σπορ! Θυμάμαι στο Πατρινό πανεπιστήμιο που πήγαινα είχαμε σκοπευτήριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλώσσα εστί πτηνόν το οποίον επωάζει ΕΤΕ 8 ιντσών για να το κάνει πέντε. Αίφνης και απροβλέπτως το ωόν γίνεται 15! Και της κλώσσας προκύπτει εξώφθαλμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α! αυτή την κλώσσα εννοείς! χα χα! στα 15 παρα κάτι την πήρα και την έδωσα στα 17,54 ευχαριστημένη είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τουτέστιν ,με μέγεθος 2,54 ιντσών είσαι ευχαριστημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ερημο blogακι...
    Παιζουν καρπαζιες σε αλλη γειτονια και εσυ μαραζωνεις.Κατσε να σου βαλω τραγουδακι...

    Green day

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aρχηγέ, δεν σηκώνεις κάνα άρθρο-φωτιά ? Άντε, γιατί νυστάξαμε, λέμε.

    Και κατέβασε την κάνη της καραμπίνας από τη μούρη του Γενίτσαρη, μη γίνει κάνα κακό. Ή κατέβασε τον Γενίτσαρη, τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έβγα έξω Αρχηγέ!
    Έβγα έξω Αρχηγέ!
    Έβγα έξω Αρχηγέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή