Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Η μπουτίκ, η βιτρίνα και το βλέμμα του Λαμόγιου

Ξένε, εάν τυγχάνεις Ολυμπιακός από τους πολλούς, κάνε μεταβολή και δρόμο, όπως είσαι. Αυτό το μέρος δεν είναι για σένα. Εάν ωστόσο επιμένεις να διαβάσεις, πάρε προληπτικά δυό τρία υπογλώσσια και δες καλού-κακού και ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν, διότι μπορεί να τα χρειαστείς, στην πορεία.
Λοιπόν, τα παλιά τα χρόνια, κάπου μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’70, ίσως και λίγο πιο πέρα, ο μέσος Έλληνας μπαμπάς παρακολουθούσε προσεκτικά το πανωχείλι του γιόκα του, πότε θ’ αρχίσει να ιδρώνει το πρώτο χνούδι, ώστε να τον πάρει και να τον οδηγήσει σηκωτό –είτε ο ίδιος είτε ένας μπάρμπας- σε καμμιά πουτάνα στη Φυλής, όχι τόσο για να ξεφορτώσει το αγόρι, όσο για να επιβεβαιωθεί και με τη βούλα ότι είναι κανονικό και δεν θα το δούμε αύριο σε κάνα μπαλέτο του Rio de Janeiro, να κάνει την πρίμα κουνίστρα, με καστανιέτες στο χέρι και με φτερά φλαμίνγκο/παγωνιού, στο κεφάλι και στον κώλο.

Στα χρόνια τα δικά μας, ο μέσος Έλληνας μπαμπάς, πιο βιαστικός, δεν περιμένει καν να δει υποψία μουστακιού. Δεν χρειάζεται, άλλωστε. Μόλις το αγοράκι πάει δύο-τριών χρονών, το αποσπά διά της βίας από τα παιχνιδάκια του, το βουτάει, το δένει σα σαλάμι στο καρεκλάκι του πολυμορφικού, με τ’ αυτοκόλλητο στο πίσω παρμπρίζ «Baby on Board» (το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει “είμαι καρπερός εγώ-όχι, παίζουμε”) και το πάει γραμμή στη μπουτίκ του Ολυμπιακού, εκεί κάτω στην πλατεία Αλεξάνδρας, εάν έχεις υπ’ όψιν σου, να του αγοράσει τη φανέλα του Ντουντού ή του Διόγο ή του Τζόρτζεβιτς ή του επίμονου κηπουρού Ralph Fiennes/Νικοπολίδη ή του αλλουνού, του γιού της βυζαροκωλαρούς της Μόνικας Μπελούσαινας (-αλήθεια, σα να σίτεψε αυτή ή εμένα μου φαίνεται ;) ή -έστω- του Βασιλάκη του Γκαγκάτση, τη φανελα λέω, ενός τέλος πάντων εκ των μεγάλων παιχταράδων του Θρύλου, που μας κάνουνε περήφανους, τόσα χρόνια τώρα, με όλους τους τίτλους στη σειρά, που άμα τους έβγαζες το πετσί, θα έφτιαχνες ίσαμε είκοσι Τσέστερφιλντ καναπέδες τριπλούς και έως δέκα μπερζέρες ίδιο σχέδιο, να γεμίσεις μία έκθεση επίπλου. Εντάξει ο Βασίλης τα κρέμασε πιά τα παπούτσια του, αλλά δεν έχει σημασία, οι σημαίες παραμένουν σημαίες και να μην είμαστε επιλήσμονες.

Έτσι, μεσ’ απ’ αυτή τη μυσταγωγική διαδικασία, ο πιτσιρικάς λαμβάνει το χρίσμα και γίνεται άντρακλας, πρώτος μάγκας και αρχιδαράς, ο γαμιάς της γειτονιάς, δηλαδή Θρύλος ρε παιδί μου, Ολυμπιακάρα, πώς το λένε ; Έχει κεφαλαιώδη σημασία να το κάνεις το παιδί Ολυμπιακό όσο ακόμη είναι μωρό, διότι άπαξ κι αφήσεις τα πράγματα στην τύχη τους και πάει ο γιός σου σχολείο και μπλέξει με τίποτα σκατοπαρέες, χανούμια, βάζελους, δεν ξέρω και ‘γω τί και τον ξεμυαλίσουνε με παραμύθια, πάει μεγάλε, το ‘χασες το τραίνο και μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Τρέμει σαν το ψάρι ο κάθε γαύρος, μην έρθει καμμιά μέρα το βλαστάρι του από το σχολείο και του δηλώσει βάζελος. Γι αυτό και παίρνει τα μέτρα του, από νωρίς. -Μαλάκας ήτανε, νομίζεις, ο Μουράτ ο Β΄, που άρπαζε τα καλύτερα παιδιά από μικρά, ώστε να τα εξισλαμίσει ; Έτσι είν’ αυτά τα πράγματα. You can't teach an old dog new tricks, λένε οι Εγγλέζοι, κι έχουν δίκιο, διότι άπαξ και το κουτάβι γίνει μούργος, τράβα εσύ μετά να το διδάξεις αυτά που θα έπρεπε να έχει μάθει από νωρίς. Δεν γίνεται, τελεία και παύλα.

-Tί πράγμα ; -Εάν είμαι λίγο αντι-Ολυμπιακός ; Όχι μωρέ, πώς φαντάστηκες κάτι τέτοιο ; Φυσικά και είμαι αντι-Ολυμπιακός και όχι λίγο, αλλά πολύ. Στοιχειώδες καθήκον μου, ως συνειδητοποιημένου πολίτη αυτής της χώρας, είναι να είμαι αντι-Ολυμπιακός. Και μη φανταστείς βέβαια ότι έχω κάτι εναντίον της ομάδας αυτής καθαυτής, παικτών, προπονητών, διοικήσεων κλπ. Αυτοί όλοι οι άνθρωποι, τη δουλειά τους κάνουν και την κάνουν και πολύ καλά, μάλιστα. Τους βγάζω το καπέλο, όπως και σε κάθε επαγγελματία που πασκίζει για την επίτευξη των στόχων του. Το πρόβλημα έγκειται αλλού και είναι πολύ πιο βαθύ από μερικά δερμάτινα βεριτάμπλ πέναλτυς και μερικές κούπες παραπάνω απ’ ότι κανονικά θα έπρεπε, στις προθήκες ενός συλλόγου.

Έχουν δίκαιο οι Ολυμπιακοί, όταν διατείνονται ότι ο Θρύλος δεν είναι ομάδα, αλλά ιδέα. Και μάλιστα, θα συμπλήρωνα, είναι και κάτι περισσότερο. Ένα ολόκληρο κοινωνικό φαινόμενο/ρεύμα, σε πλήρη εξέλιξη. Όταν ο κοινωνιολόγος του μέλλοντος θα σκύψει πάνω από την ιστορική περίοδο που διανύουμε, θα μείνει έκπληκτος από την σχεδόν απόλυτη ταύτιση μεταξύ των εννοιών «Νεοέλληνας» και «Θρύλος». Και θα συμφωνήσουμε, υποθέτω, ότι ο όρος «Νεοέλληνας» ενέχει κατά βάσιν απαξιωτικό περιεχόμενο, όπως ακριβώς ο όρος «δημόσιος υπάλληλος».

Λοιπόν, Ο ΜΕΣΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΥΛΟΣ, πάει και τελείωσε. Το τί εστί «Μέσος Νεοέλληνας», προφανώς το αντιλαμβανόμαστε όλοι οι υπόλοιποι, πλην –εύλογα- του ιδίου του Μέσου Νεοέλληνα. Το λεγόμενο Ολυμπιακό φρόνημα εμφανίζει εξαιρετική διείσδυση, σε όλους τους φλοιούς της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, ενώ έχει ήδη προ δεκαετιών καταρριφθεί ο μύθος, ότι ο Ολυμπιακός είναι τάχα η ομάδα των λαϊκών τάξεων. Σε κάθε περίπτωση, άνω του ημίσεως του ελληνικού πληθυσμού δηλώνει/αισθάνεται Ολυμπιακός, γεγονός άλλωστε για το οποίο μονίμως κορδώνεται η ίδια αυτή πλειοψηφία. Στατιστικά, οι έξι στους δέκα Έλληνες είναι Ολυμπιακοί, αλλά οι πραγματικές πιθανότητες να έπεφτες πάνω σε Ολυμπιακό, εάν -ως υπόθεση εργασίας- ερευνούσες ένα αξιόλογο δείγμα Νεοελληναράδων, θα ήταν δραματικά μεγαλύτερες, αφού ο Νεοελληναράς συνήθως προσελκύεται από τον Θρύλο, όπως ακριβώς η χεζόμυγα από μια φρέσκια υπερμεγέθη κουράδα δυσκοίλιου Αλβανού, στην πυλωτή της υπό ανέγερσιν οικοδομής όπου αυτός σοβατίζει.

Οι γαύροι είναι άνθρωποι με κοινό εν πολλοίς κοινωνικό και ψυχολογικό προφίλ. Δεν έχει καμμία απολύτως σχέση το μορφωτικό ή οικονομικό επίπεδο και μην μπερδεύεσαι. Μπορεί να είναι από εφοπλιστές μέχρι εργάτες και από προφέσσορες/πρυτάνεις μέχρι αποτυχόντες του δημοτικού. Μπορεί να είναι ο,τιδήποτε. Κατά βάσιν βέβαια, ως γνωστόν, είναι επιστήμονες, τουλάχιστον οι της θύρας 7.

Οι γαύροι παραμυθιάζονται πανεύκολα ή τουλάχιστον πολύ πιο εύκολα από τον μέσο οπαδό οποιασδήποτε άλλης ελληνικής ομάδας, με εξαίρεση τους Παοκτζήδες (οι οποίοι, άλλωστε, δεν είναι παρά οι Ολυμπιακοί του Βορρά, tale quale). Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι γαύροι είναι οι μόνοι ικανοί να κάτσουν με τις ώρες μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες τους, παρακολουθώντας με ευλάβεια δύο βαρειά νοητικά καθυστερημένους τύπους, που κάνουν τον Κάτμαν να δείχνει μπροστά τους ιδιοφυής, με εγκέφαλο προφανώς διαλυμένο από μακροχρόνιες σνίφες βενζινόκολλας, να ανταλλάσσουν μεταξύ τους ακατάληπτα μουγκρητά και να βάζουν βίντεο με τα γκολ του "Θρύλε Θεέ μου-Ολυμπιακέ μου". Καμμιά άλλη ομάδα δεν διαθέτει εκπομπή τόσο ευρείας απήχησης, διότι -πολύ απλά- κανείς οπαδός άλλης ομάδας δεν θα ανεχόταν ένα τόσο τραγικό θέαμα.

Και επειδή οι γαύροι παραμυθιάζονται εύκολα, χειραγωγούνται ακόμη πιο εύκολα, μέσω της άνω εκπομπής, καθώς και της πατσαβούρας που ακούει στο όνομα «Πρωταθλητής» (πες μου ποιος είναι ο εκδότης σου, να σου πώ ποιός είσαι). Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, με πόση ευκολία περνάει η εκάστοτε γραμμή της διοίκησης προς τα κάτω και πόσο αδιαμαρτύρητα σκύβουν όλοι τους το κεφάλι όταν μιλάει ο Πρόεδρος.

Οι γαύροι, στην πλειοψηφία τους, είναι κακομαθημένα σκατόπαιδα. Ανώριμα, που δεν ανέχονται την ήττα και όταν αυτή έρχεται αντιδρούν ως αυτό που είναι : Σκατόπαιδα. Και βέβαια, είναι και συλλέκτες. Αυτό είναι ίσως το πλέον θεμελιώδες χαρακτηριστικό τους. Αναπνέουν για τη στιγμή που θα προσθέσουν έναν ακόμη τίτλο στο ένδοξο παλμαρέ τους. Δεν τους ενδιαφέρει ούτε το μέσον ούτε η διαδικασία παρά μόνον η ιστορική καταγραφή/πίστωση του κατάστιχου των διακρίσεων με μια ακόμη τέτοια. Δεν διστάζουν άλλωστε να το ομολογήσουν με κυνισμό, ότι το μόνο που μετράει είναι το «τί θα γράψει η ιστορία».

Το παραμύθι με τους «λεβέντες-παιδιά του Πειραιά» έχει τελειώσει εδώ και τριάντα χρόνια. Το ασπρόμαυρο νοσταλγικό σκηνικό, με φόντο το παλιό Καραϊσκάκη, με Μουράτηδες, Ρωσσίδηδες, Μπέμπηδες, Σιδέρηδες και με μουσική υπόκρουση τη φωνή της Μελίνας, αφορά μια άλλη ομάδα, τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Άλλο Ολυμπιακός Πειραιώς, άλλο Θρύλος. Ο Θρύλος είναι μεταγενέστερη κατασκευή, ένα αυθαίρετο αρχιτεκτονικό εξάμβλωμα που ξεκίνησε να το χτίζει ο Νταϊφάς στις αρχές του ’80.
Μια φορά, το ’83 νομίζω, έπαιζε τελευταία αγωνιστική ο Θρύλος στο Καραϊσκάκη με τη Δόξα Δράμας. Αδιάφορο παιχνίδι, αφού το πρωτάθλημα το είχε ήδη εξασφαλίσει ο Θρύλος, από πριν. Ήταν όμως βλέπεις ο Αναστόπουλος διεκδικητής του Χρυσού Παπουτσιού και ήθελε ένα γκολ για να το πάρει. Ξεκινάει το ματς, ψόφιος ο μουστάκιας. Είδε και απόειδε ο διαιτητής, σφυράει πέναλτυ, να το βάλει ο κοντός να τελειώνουμε. Μη ρωτήσεις τώρα τί είδους πέναλτυ. Ολυμπιακίσιο, αυτό αρκεί. Παίρνει φόρα ο Αναστό, σουτάρει, πάρτο κάτω το περιστέρι. Νεκρό. Δεύτερο ημίχρονο. Ακόμη πιό ψόφιος ο κοντός. Ξαναείδε και απόειδε ο διαιτητής, ξανασφυράει πέναλτυ. Και πάλι μη ρωτήσεις τί είδους πέναλτυ. Ξαναπαίρνει φόρα ο Αναστό, ξανασουτάρει, αλλά την μπαλιά την τρώει στ αρχίδια ένας φουκαράς που πούλαγε «μαντολάτο-πασατέμπο-έλα παιδιά!», από πίσω, στην 7. Πέφτει κάτω ο μεροκαματιάτης και βαστάει τα’ αχαμνά του, μουγκανίζοντας σαν το μοσχάρι. Πέσανε κάτω μαντολάτα, πασατέμποι, μια τραγωδία. Περνάει η ώρα, γκολ δεν μπαίνει. Ξανα-ματα-είδε και απόειδε ο διαιτητής, ξανα-ματα-σφυράει πέναλτυ. Α, μπράβο, δεν ρώτησες τί είδους πέναλτυ, μαθαίνεις σιγά-σιγά. Να γελάνε τα τσιμέντα, τέτοιο πέναλτυ. Ξανα-ματα-παίρνει φόρα ο Αναστό, ξανα-ματα-σουτάρει, γκόλ. Το πήρε το χρυσό παπούτσι ο Αναστό. Όσο για τον φουκαρά τον μαντολάτο, ήρθε φορείο και τον πήρε και όπως τον απομάκρυναν ήταν από πίσω ο Τσουκαλάς -πιτσιρικάς τότε- να χοροπηδάει σαν τη μαϊμου και να του ουρλιάζει χαιρέκακα του τραυματία «άντε γειά ρε, άντε γεια!». Όπως στα λέω. Έπειτ’ απ’ αυτό, άλλο παιδί δεν έκανε ο κακομοίρης ο πασατέμπος και ίσως καλύτερα, διότι είχε ήδη πέντε.

Την οικοδομή του Νταϊφά, την παρέλαβαν ημιτελή οι Κοσκωτάς και Σαλιαρέλης και τελικά την παρέδωσαν, στα μπετά ακόμη και με σοβαρά δομικά προβλήματα, στον εθνικό εργολάβο Ρόκκο –χωρίς τ’ αδέλφια του-, ο οποίος τη σήκωσε σε ουρανοξύστη, ισοπεδώνοντας κάθε παράγκα της περιοχής, πλήν βέβαια της δικής του. Ο αντίλογος, ότι δηλαδή το ξεπάτωμα του αθλήματος το είχαν ξεκινήσει πρώτοι οι Βαρδινογιανναίοι, δεν ενδιαφέρει εδώ χάμω. Διότι δεν μιλάμε για το ποιος έκανε πρώτος ή τα μεγαλύτερα εγκλήματα, μιλάμε για την αντίδραση της κοινής γνώμης στα εγκλήματα αυτά. Και η αντίδραση του «Λαού του Θρύλου» είναι όχι απλώς ενθαρρυντική, όχι απλώς προτρεπτική, αλλά απαιτητική/επιτακτική : -Πρόεδρε κάνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να έρθει ο τίτλος στο λιμάνι. Έτσι γαλουχήθηκε μια γενιά ολόκληρη πιτσιρικάδων, που μετά έγιναν κι αυτοί πατεράδες και πέρασαν το ίδιο μήνυμα στα παιδιά τους, ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. «-Μπαμπά, με κοροϊδεύουν στο σχολείο ότι ο Θρύλος πήρε πέτσινο πρωτάθλημα». «-Δεν πειράζει παιδί μου, από τη ζήλεια τους τα λένε, εσύ να τους πεις ότι σημασία έχει τί θα γράψει η ιστορία».

Τί θα γράψει η ιστορία. ‘Εχουν την ψευδαίσθηση ότι η αληθινή ιστορία γράφεται σε μια αράδα, εγχάρακτη σε κάποια μπρούτζινη πλακέτα, πχ. «ΟΣΦΠ –Νταμπλούχος 2008-2009». Κούνια που σας κούναγε. Η ιστορία, χαϊβάνια, καταγράφει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, έως και τις πλέον ασήμαντες λεπτομέρειες. Ανθρωπάκια-διαιτητάκια, πιό μικρά σε μέγεθος από τους Λιλιπούτειους του Γκιούλιβερ, πέρασαν στην ιστορία ακριβώς εξαιτίας σας. Κατέστησαν «αλήστου μνήμης», χάρη σε σας, ειδάλλως κανείς δεν θα τους θυμόταν σήμερα. Η ιστορία έχει μνήμη ελέφαντα. Το εάν εσείς έχετε επιλεκτική, είναι άλλο ζήτημα.

Τί θα γράψει η ιστορία. Αυτό μετράει μόνο. Η λογική αυτή εξαπλώθηκε στη νεοελληνική κοινωνία σαν γάγγραινα. Η κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό της κότα ; Εννοώ, ήταν η νοοτροπία των Ολυμπιακών που διαχύθηκε σταδιακά προς πάσα κατεύθυνση ή απλώς ο μέσος γαύρος κατέστη –λόγω ιδιοσυγκρασίας- ο ιδανικός υποδοχέας και ξενιστής μια ήδη υποβόσκουσας άρρωστης αντίληψης ; Όπως και να έχει το πράγμα, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ακρωτηριάσει το μολυσμένο μέλος, πριν να είναι πολύ αργά. Στο τέλος, όλοι πιά νοιάζονταν μόνο για το τι θα γράψει η ιστορία. Μετάλλια θέλαμε ; Φέρναμε κάμποσους Αλβανούς, τους ντοπάραμε σαν άλογα και να ΄σου τα μετάλλια. Η ελληνική ομάδα άρσης βαρών από τις καλύτερες στον κόσμο. Το έγραψε η ιστορία. Ναι, καλά, για δες τι γράφει ΤΩΡΑ η ιστορία, γι’ αυτήν την βρώμικη ιστορία. Ο Κεντέρης, ο "μεγάλος λευκός". Το έγραψε η ιστορία. Μόνο που δεν ήξερε να οδηγεί σκουτεράκι και έπεσε το παιδί και χτύπησε το γόνα του και το κλαίει η νόνα του. Εμ, η άλλη η συνεπιβάτις, που ξουριζόταν κόντρα με γαλλική φαλτσέτα και κατουρούσε όρθια ; Άλλος "μεγάλος λευκός" αυτή. Ειρηνικός ωκεανός καταντήσαμε, από τους πολλούς μεγάλους λευκούς. Αυτοί πήρανε στρατιωτικά γαλόνια, βενζινάδικα, άδειες ΟΠΑΠ, φράγκα, ό,τι θες. -Εμείς τι πήραμε στο τέλος-τέλος ; -Θες να σου πώ ή να σου δείξω ; Να τους πιάσουμε όλους αυτούς, έναν-έναν, ώστε να δούμε τί θα γράψει τελικά ΓΙΑ ΜΑΣ η ιστορία ;

Και στο τέλος, γίναμε όλοι Ολυμπιακάρες. Αναίσθητοι, ανάλγητοι, μόνο να κλέψουμε τη νίκη θέλουμε, αυτό μόνο. Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω, κι όλοι οι άλλοι να ‘πα να γαμηθούνε, που ΄λεγε και «το Γουρούνι», για όσους έχουν υπ’ όψη τους. Σωστά το είχε θέσει το Γουρούνι. Σε μια πρόταση ενσωμάτωσε ολόκληρη τη φιλοσοφία του Νεοελληναρά. Ο Ολυμπιακός και η πάρτη μας κι όλοι οι άλλοι να ‘πα να γαμηθούνε. Να το σηκώσουμε ρε, να το βάλουμε στη βιτρίνα, αυτό μόνο. Διότι, πάνω απ’ όλα, μετράει η βιτρίνα.

Κάθε νέος παίκτης που περνάει από του Ρέντη, υποβάλλεται –είναι βέβαιο- σε εντατικό φροντιστήριο. «-Τη βλέπεις τη γραμμή της περιοχής ; Μόλις την περάσεις, βουτάς χάμω, σφαδάζοντας σα να σε χτύπησε κεραυνός» (μόνο στον Ίβιτς είχαν ξεχάσει να του το πούν και έτσι αυτός, αυτοσχεδιάζοντας, βούταγε και ΠΡΙΝ περάσει τη γραμμή, αλλά δεν πειράζει, το ίδιο ήταν, ούτως ή άλλως το τσιμπούσε το πεναλτάκι κι αυτό μετράει). Παρατηρούσα προχτές αυτόν τον Τζόρτζεβιτς. Ο σπορτκάστερ να τον αποκαλεί διαρκώς «ο Μεγάλος Αρχηγός» κι «ο Μεγάλος Αρχηγός». Ναι, ο μεγάλος αρχηγός Τζερόνυμο, της φυλής των Απάτσι Τσιρικάουα. Βρε, άει παράτα μας, σαχλαμάρα. Τον παρατηρώ που λες, την ώρα που βγαίνει η δεύτερη κίτρινη στον Γκαλέττι. Ο καψερός ο Γκαλέττι, δεν είχε πάρει μυρωδιά ότι είχε φάει ήδη κάρτα, φαινόταν στο βλέμμα του. Το άλλο το λαμόγιο όμως, ο Τζερόνυμο, είχε πέσει πάνω στον διαιτητή και διαμαρτυρόταν, λες και δεν ήξερε για την πρώτη κάρτα. Μα ήταν τόσο ξεκάθαρο στα μάτια του ότι κοροϊδεύει, που εάν ήμουν εγώ στη θέση του Κάκκου, θα τον απέβαλα επιτόπου κι αυτόν. Είχε το πονηρό μισοκακόμοιρο βλέμμα του Γιούγκου πορτοφολά, που μόλις τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω, με το πορτοφόλι πάνω του και τώρα κάνει τον ανήξερο. Μα τί λαμόγιο ! Τέτοιους τύπους γουστάρει ο γαύρος. Να κοροϊδεύουν εν ψυχρώ. Να βουτάνε στα ψέμματα, να διαμαρτύρονται, να κάνουν κάθε λογής καραγκιοζιλίκια για να επηρεάσουν το κοράκι. Επίσης, γουστάρουν αλητόπαιδα τύπου Καστίγιο ή ψευτοπαληκαράδες τζάμπα μάγκες, τύπου Ανατολάκη. Αυτοί είναι τ’ αγαπημένα τους παιδιά, συν οι πορτοφολάδες γιούγκοι. Κάτι ξενέρωτους, τύπου Darbyshire, στην πραγματικότητα δεν τους κάνουν κέφι, όσο χρήσιμοι κι αποτελεσματικοί και αν είναι. Επειδή ξέρουν ότι ο Εγγλέζος, από τη φύση του, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει κάτω στην περιοχή και να σέρνεται σαν τον παραπληγικό της Καπερναούμ, εάν δεν τον έχουν σπρώξει στ’ αλήθεια. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι «δικός μας». Άρα δεν μας κάνει. Και για αυτό θα φύγει νύχτα.

Να μη νομίζει κανείς ότι τα παραπάνω τα γράφω από πικρία, επειδή πήρε ο Ολυμπιακός το Κύπελλο, προχτές. Όχι ρε. Μαγκιά του και με γειά του. Να το βάλει κι αυτό στη βιτρίνα ή όπου αλλού κρίνει σκόπιμο. Στο κάτω-κάτω, σιγά το θηρίο που σκότωσε, για να το πάρει αυτό το κυπελλάκι. Είδες όμως ένα πράγμα ; Και στα ίσα να κερδίζει ο Θρύλος, κανείς πλέον δεν του το αναγνωρίζει, κανείς δεν τον χειροκροτεί. Και αυτή είναι τελικά η μεγαλύτερη τιμωρία.

127 σχόλια:

  1. NA ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ!!!

    Απο τον ενθουσιασμο μου βαζω αυτουσιο(μαλλον με μικρες αλλαγες) σχολιο μου-που εγραψα προχθες σε δυσκολες ωρες-στου Ενωσιτη Οπλαρχηγου Ζαρα:

    "θα γραψω ασχετο σχολιο, με αφορμη τον "τελικο κυπελλου".Παρακατω θα εξηγησω τα εισαγωγικα.Σπευδω απλα να διευκρινισω 2 πραγματα
    1.Δεν εχω συναισθηματικη-λογω αποτελεσματος-. φορτιση
    2.Μιλαω εντελως σοβαρα

    Ξεκιναω με copy-paste φρασης του Swear.Ειπε και συμφωνω απολυτα:
    "είναι ισχυρότερος ο ακατονόμαστος, κακά τα ψέμματα. Επίσης, είναι πανάξυπνα λομπαρισμένος, όχι τώρα, εδώ και μια δωδεκαετία τουλάχιστον. Αυτή η ομάδα δεν έχει σχέση με αθλητισμό. Συλλέκτες είναι οι άνθρωποι, ζούν για να μαζεύουν κούπες-φετίχ στις βιτρίνες τους. Και όπως ξέρεις, ένας συλλέκτης κάνει τα ΠΑΝΤΑ για να αποκτήσει το αντικείμενο του πόθου του. Η φιλοσοφία αυτή διαχέεται από την κορυφή (διοίκηση), μέχρι και τα νύχια (το τελευταίο ρεμάλι τσουκαλόπαιδο). Είναι γαλουχημένοι οι άνθρωποι να λειτουργούν κατ' αυτόν τον τρόπο. Αρκεί να παρατηρήσεις τον τρόπο οπαδικής διαπαιδαγώγησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πιτσιρικάδων-εκκολαπτόμενων γάβρων από τους πατεράδες τους. Θα βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για το τί εστί "Θρύλος", ως κοινωνικό φαινόμενο της μεταπολεμικής Ελλάδας.
    Θα καταφύγω στο κλισέ "σε τελικό κυπέλλου προγνωστικά δεν χωρούν". Αν και το ξεφλούδισμα του ΠΑΟΚ, σαν αυγό, στους προημιτελικούς, μας δίνει μια καλή εικόνα του πώς θα πάει το σημερινό έργο."

    Αφου ξανατονισω πως μιλαω 100% σοβαρα θα πω καταρχην πως πιστευω ακραδαντα πως χαρακτηριστικο στοιχειο του εκχυδαισμου της ελληνικης κοινωνιας-πλην των γνωστων-ειναι και η μεταλλαξη ενος μεγαλου τμηματος του ελληνικου φιλαθλου κοινου σε καφρους ολκης.Εξηγουμαι.Μια μεγαλη ομαδα,λαοφιλης κλπ κλπ περναει σε μια φαση (περιπου 10 χρονια) μια αγωνιστικη κριση.Ολα οκ συνηθισμενα πραγματα...Εμφανιζεται αξαφνα οικονομικος παραγων,και για τους γνωστους λογους αγοραζει την ομαδα,της οποιας ειναι και οπαδος και καλα κανει.Και εδω συνηθισμενα πραγματα,ουδεν το μεμπτο.
    Ηδη ομως εχει ξεκινησει η αρρωστια.Εχει φυτευτει το δηλητηριο.Σε οιαδηποτε σοβαρη χωρα ο συγκεκριμενος ανθρωπος θα ηταν φυλακη.Ναι φυλακη!Καταρχην διοτι φυλακη πηγαινουν οι πρακτορες ξενων χωρων.Μιλαμε για καραμπινατο εθνοπροδοτη,με τη βουλα!Στη συνεχεια προβαινει σε οργιο εξαγορας πολιτικων,διοικητων οργανισμων,ΜΜΕ και για να επιστρεψουμε στο ποδοσφαιρο αθλητικων παραγοντων και διαιτητων.Βαζει βεβαια και τον Λουβαρη υπευθυνο.Και αντι να προαυλιζονται και οι δυο στον Κορυδαλλο,διαφαντευουν τη μοιρα της 3ης μεγαλυτερης ελληνικης ομαδας.
    -Τι λες,με ποια στοιχεια τα λες αυτα;πεταγεται καποιος.
    -.......(φυσικα δεν του απανταω και συνεχιζω)
    Η δηλωση του εν λογω προεδρου το 1997(καλοκαιρι σε εκπομπη του Καραγιαννιδη) οτι προσελαβε τον Θ.Μητροπουλο για να "προστατευει την ομαδα" θα εκανε καθε οπαδο με τσιπα να κοκκινιζει απο ντροπη.Εχει ηδη αρχισει ο ηθικος κατηφορος μεγαλης μεριδας των ελληνων ποδοσφαιροφιλων.
    Λιγα χρονια μετα σκανε οι κασετες:Ο προστατης συνομιλει με διαιτητοπατερα και ακουγεται η φραση κολαφος: "μονο το Αιγαλεω και ο ΟΣΦΠ να κερδιζουν".Οι φιλαθλοι της εν λογω ομαδος βαζουν το κεφαλι στην αμμο,δεν ακουν τιποτα, αντι να παρουν με τις πετρες τους νταβατζηδες που πλουτιζουν εκμεταλλευομενοι το υγιες παθος τους.Η μεταλλαξη εχει ολοκληρωθει.Ενας στρατος απο μογγολους,βαζιβουζουκους ξεδιαντροπους ψευτες και συμπλεγματικους ασχετους(ολοι πρωην φιλαθλοι/οπαδοι οπως ολοι οι αλλοι) γεμιζουν τα γραφεια,τους χωρους δουλειας,τις παρεες,τις σχεσεις.
    -Μα ειναι ολοι ετσι;θα μπει η ερωτηση
    -Οχι.Αλλα τι σημασια εχει;Καταρχην ειναι οι περισσοτεροι.Και πραγματικα ειναι και απο κοινωνιολογικη και ψυχολογικη σκοπια αξιομνημονευτο πως σοβαροι ανθρωποι,φιλοι και γνωστοι,μετατρεπονται-τα τελευται δεκα χρονια-σε τυφλωμενους βαρβαρους και σε φιλαθλους μαου-μαου.Μολις ληγει δε η κουβεντα περι τα ποδοσφαιρικα, φευγει το αντιαισθητικο προσωπειο και ξαναγινονται φυσιολογικοι ανθρωποι.
    Τρανο παραδειγμα ο Τσουκαλας.Θα μου πεις "καλα μιλας σοβαρα;Απο εκει θα κρινουμε;"
    Απολυτως σοβαρα!Και απο εκει θα βγαλουμε χρησιμα συμπερασματα.Ο εν λογω δεν ειναι ενας απλος τηλεοπτικος καραγκιοζης.Ειναι και αυτο.Αλλα οχι μονο.Καμμια αλλη ομαδα δεν θα μπορουσε να εχει τετοιο καννιβαλο για επικεφαλης των οργανωμενων οπαδων της.Καμια!Και το γεγονος πως τον αποδεχονται ως γκουρου(αλλοτε σιωπηλα,διοτι ντρεπονται,αλλοτε φανερα) ειναι σε επιπεδο ψυχολογικης σημειολογιας τρομερα ενδεικτικο.Και οσοι εχουν στοιχειωδη γνωση των αθλητικων εκπομπων και παραεκπομπων ξερουν τι λεω.
    Καμια αλλη ομαδα δεν θα ειχε για σημαια παικτη οπως ο Τζορτζεβιτς.Ποδοσφαιρικη αξια;Αδιαμφησβητητη.Απο εκει και περα μιλαμε για αλητεια ολκης.Τον παρακολουθω χρονια.Ο ορισμος της πουστικης συμπεριφορας μεσα στο γηπεδο.Οχι απλα υπουλος.Γαλουχημενος απο τοτε που αρχισε η μεταλλαξη σε κλοπες και απατεωνιες,σε πληρωμενους διαιτητες και ψευτικους τιτλους κατεληξε να αποτελει τον ορισμο της υπουλης συμπεριφορας μεσα στο γηπεδο.
    Παμε παρακατω.Ισχυριζομαι οτι σε καμμια αλλη ελληνικη ομαδα δεν θα μπορουσε να λαβει χωρα το αισχος διορισμου του πολυεκατομμυριουχου τερματοφυλακα ως κηπουρου στο Δημο.Και δεν θα συνεβαινε διοτι το αισθημα τσιπας και περηφανιας που ειναι εμφυτο στους οπαδους δεν θα το επετρεπε.Θα τον επαιρναν με τις λεμονοκουπες.Στην ομαδα ομως με τους μεταλλαγμενους φιλαθλους ολα μελι-γαλα.Και αυτη η κοινωνικη αλητεια στο ντουκου.Τα παραδειγματα δεν εχουν τελος(Θοδωριδης κλπ).
    Το περσινο αισχος θα μεινει στην ιστορια ως μνημειο ξετσιπωσιας.Πρωταθλημα στα χαρτια.Και ενταξει,εμπλεξε το αθλημα στα γραναζια του νομου και των τυπων.Τι να κανουμε συμβαινουν και αυτα.Αλλου ειναι το θεμα.Οι μεταλλαγμενοι οπαδοι ξεδιαντροπα,χωρις να ντρεπονται,πανηγυριζουν και χαιρονται.Τι κι αν διασυρθηκε η ομαδα;Τι κι αν για δεκαετιες θα μεινει ξεφτιλισμενη μετα το 4-0;Σημασια εχει η "κουπα".(Τι ηλιθια,κλασσικη ΟΣΦΠιτικη λεξη).Τι κι αν τα 2/3 των πρωταθληματων μετα το 1997 ειναι κλεμμενα;Τι κι αν βιαζεται το ποδοσφαιρο καθε σαιζον;Τι κι αν εξευτελιζεται το τελευταιο λαικο μαζικο κινημα της εποχης μας;Τι κι αν η ομαδα σκορπαει το μισος σε καθε ελληνικο γηπεδο αμα τη εμφανισει της;Σημασια για τους γκανκστερ της Διοικησης εχει ο ψευτοτιτλος.Για να πανηγυρισουν οι καφροι,πρωην φιλαθλοι και οπαδοι,που μεταλλασσονται σε αποκρουστικους πρωτογονους καθε φορα που ανοιγει ποδοσφαιρικη συζητηση.

    Προσωπικα εχω λυσει το προβλημα.Αρνουμαι οιαδηποτε συζητηση περι ποδοσφαιρου με οιονδηποτε οπαδο του ΟΣΦΠ.Το εφαρμοζω ακομη και σε στενους-αδελφικους φιλους.Δεν τους αναγνωριζω το δικαιωμα να εχουν γνωμη.Αυτοι εθεσαν τον εαυτο τους σε αυτη τη θεση,αποδεχομενοι την απολυτη προστυχια των τελευταιων ετων.Επισης δεν αναγνωριζω κανενα τιτλο στην ομαδα αυτη.Οταν πχ παιζουμε ταβλι και ο αντιπαλος συλλαμβανεται να κλεβει συνεχιζουμε το παιγνιδι;Οχι βεβαια.Τον αρχιζουμε στα μπινελικια και ξεκιναμε απο την αρχη.Και παντως δεν αναγνωριζουμε τη νικη.Κατ αντιστοιχια το αυτο εφαρμοζω και με τους οπαδους της εν λογω ομαδας.Ελαχιστους τιτλους εχουν παρει τα τελευταια χρονια.Τους κλεμμενους να τους επικαλουνται οταν μιλανε με τα κοροιδα που τους ανεχονται,οχι με μενα.Παραδειγμα το σημερινο ματς.Ελα δω κυριε,καταεκλεψες τον ΠΑΟΚ και περασες με κλοπη.Και λογω της μεταλλαξης εχεις το θρασσος και πανηγυριζεις.Δικαιωμα σου.Και μενα δικαιωμα μου να μην αναγνωριζω τους κλεφτες.Ουτε καν στο γηπεδο δεν επρεπε να βρισκονται σημερα.
    Η τελικη λυση θα δινοταν βεβαια απο το λαο,αλλα ειναι κοτες και αυτοι.Θελω να πω,εφοσον απο τα πανω δεν βρισκεται λυση,πρεπει να δοθει λυση απο τα κατω.Και η μονη λυση ειναι η ομαδα-απατη να παιζει προ κενων γηπεδων.Αποχη ολων των φιλαθλων,ολων των ομαδων οταν ερχεται η ομαδα της καφριλας και της κλεψιας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντοτε μου την έδινε στα νεύρα αυτός ο Τζόρτζεβιτς να βάζει τα μούφα πέναλτι και ύστερα να τα πανηγυρίζει σαν τρελός, λες και έκανε ανάποδο ψαλιδάκι αλά Γιούργκεν Κλίνσμαν.

    nastybishop

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Ώστε κλέβουνε μέχρι και στο ταβλι τα λαμόγια ?
    Καλά που μου το είπες. Έτσι εξηγείται που χάνω από τον κουνιάδο μου, συνεχώς (γαύρος είναι, φυσικά).
    Εμ, έπρεπε να το περιμένω. Ρε τον άτιμο, μ' έχει κατακλέψει, όπως φαίνεται. Κάτσε να δεις την επόμενη φορά, που θα του κλείσω το τάβλι απότομα, να του μαγκώσω τα δάχτυλα, να μαυρίσουν τα νύχια του, να με θυμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, αυτός ο παλιοκαράφλας ο Τζόρτζεβιτς με εκνευρίζει αφάνταστα. Άσε που μοιάζει εξαιρετικά με τον άλλον τον καραφλοδαίμονα, τον Μαντούβαλο !
    Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι η κηπουραντζα; Αυτος που ντυθηκε τροχονομος ανημερα 25η Μαρτιου για να τα τρωει ορθιος απο τους Τουρκαλαδες,στο 4-0.

    Να θυμησω δε, οτι το 2004 οταν η Ελλαδα σηκωσε το Ευρωπαικο σε ολη την αποστολη συμμετειχε ενας ή δυο παικτες του ψευτοπρωταθλητη(η κηπουραντζα επαιζε στον ΠΑΟ εκεινη τη σαιζον).Εμ βεβαια, Μητροπουλος και διαιτητολαμογια-δηλαδη οι σημαιες του ΟΣΦΠ- ηταν εκτος αποστολης.
    Και η χωρα σηκωσε το τροπαιο χωρις παικτη της επι σειρα ετων "πρωταθλητριας" ομαδας της να παιζει.Αυτο τα λεει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H επικρατούσα άποψη ότι η μισή Ελλάδα (σε 60% το ανεβάζεις εσύ) είναι Ολυμπιακός είναι μύθος. Απλώς οι Ολυμπιακοί είναι περισσότερο πορωμένοι και κάνουν μπούγιο.
    Σχετική έρευνα έχει γίνει πρόσφατα από τη GPO , όπου Ολυμπιακοί δήλωσαν το 30,9% των ερωτηθέντων , Παναθηναικοί το 26,7% και ΑΕΚ το 13%.
    http://www.e-soccer.gr/index.php/eidiseis/ellada/superleague/4859-2008-10-18-09-01-13
    ενώ σε παλιότερη έρευνα της FOCUS (σε μεγαλύτερο δείγμα) τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 36% , 30% και 13% αντίστοιχα.
    http://markakis.yooblog.gr/2008/03/14/259/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι μωρέ, ο Νικοπολίδης είναι εντάξει τύπος και τον έχω δει να αποκρούει τρομερά σε δύναμη σουτ, σε γκολποστ από αλουμινένια κουφώματα Αλουμίλ. Άσε που κλαδεύει τέλεια τις γαρδένιες και τα ρόδα τα μυρωμένα. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Κάτω τα χέρια πό τις αξίες.
    Αυτός ο Λέττο, τί είναι ρε, ανηψούδι του λίγδη του Τζιοβάνι ? Αμ, αυτός ο Τοροσίδης, τί σου λέει ? Ωρέ, τί κρέας είναι τούτο ?

    Ο μόνος που συμπαθώ (όντως) είν' αυτό το παιδάκι ο Παπαδόπουλος. Είδε κόκκινη κάρτα ο άνθρωπος, έφυγε αξιοπρεπώς. Πού να ήταν κάνας Τζόρτζεβιτς, να δεις τί κατραγκιοζιλίκια θα έκανε. Υποθέτω ότι θα τα άκουσε για τα καλά ο Παπαδόπουλος στ' αποδυτήρια, όχει επειδή αποβλήθηκε, αλλά επειδή δεν έκανε θεατρινισμούς αφού αποβλήθηκε.
    "-Σαν δεν ντρέπεσαι ρε αλήτη, αυτά σου μαθαίνουμε εμείς ? Να φεύγεις από το γήπεδο σαν κόττα ? Ουρτ ρε !"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Apostel, άσε την GPO. Μέτρα τους γνωστούς σου, ρώτα τους γνωστούς σου να μετρήσουν τους δικούς τους γνωστούς και θα βγάλεις άκρη. Και εν πάση περιπτώσει, σημασία έχει το δείγμα να αποτελείται από ανθρώπους που έχουν σχέση με το άθλημα, βλέπουν, πάνε γήπεδο κλπ. Τώρα, από το τηλέφωνο, δεν είμαι πολύ σίγουρος για την αξιοπιστία του δείγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απίθανη καταγραφή της πραγματικότητας!!

    IL GRADE TORINO
    4-5-1949 4-5-2009

    L.Merroni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. swear διαφωνώ για Λέτο. Είναι παικταράς. Με ωραίο δρασκελισμό, τρίπλα σε ανοιχτό και κλειστό χώρο, σουτ δυνατό. Από τους λίγους μπουκαδόρους (που θα λεγε και ο Αλέφαντος) του ελληνικού πρωταθλήματος.

    Τοροσίδης εντάξει δεν είναι και εντελώς χάλια, απλά πρέπει να φτιάξει λίγο τη σέντρα (μπας και την γλιτώσουν τα κακόμοιρα τα περιστέρια).

    Επίσης πολύ υπερτιμημένος είναι αυτός ο Ντιόγκος. Σιγά τα ωα ρε παιδιά. Που σκοράρει κάθε Λαμπρή και αν.

    nastybishop

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λουκρη μου,το βιντεο ειναι καλο,χαβαλετζιδικο και κινειται στο πλαισιο της πλακας μεταξυ φιλων και γνωστων.
    Το αρθρο ΟΜΩΣ-πιστεψε με δεν υπερβαλλω-αναδεικνυει μια ακομη πτυχη της καφροποιησης της χωρας και των πολιτων της.Την καφριλα που συναντας στις συναλλαγες σου με το κρατος και τις υπηρεσιες του,την ξεφτιλα που νοιωθεις οταν ανοιγεις την ΤV, την απογοητευση που νοιωθεις οταν βλεπεις τον ξελιγωμενο νεοπλουτισμο και τις εκδηλωσεις του,τα ιδια αυτα στοιχεια περιγραφει το αρθρο. Ή καλυτερα περιγραφει την κοινη ριζα των προβληματων αυτων(στα οποια περιλαμβανεται και η γυφτοποιηση του ωραιου αυτου αθληματος),που ειναι η πληρης αλλοτριωση του συλλογικου αλλα και ατομικου χαρακτηρα των Ελληνων.
    Πιστεψε με Λουκρη μου δεν ειναι μια κοκορομαχια ανδρων που χαζευουν μια μπαλα.Ηταν και ειναι και αυτο.Το αρθρο ομως σε αλλα αναφερεται.Το αρθρο κερναει σκατα(ναι,να μην μας φοβιζουν οι λεξεις,αλλα η κακασχημη πραγματικοτητα)μια ολοκληρη νοοτροπια νεοελληνων,την πλεον αποκρουστικη νοοτροπια που καλλιεργηθηκε με κοπο και χρονο μεσα στον συλλογο της κλεψιας και της απατης.
    Θα σου πω και μια υπερβολη:γνωστος μου περιγραφει την κινηση οδηγων να πανε ,σε φαναρι που στριβει, πρωτοι-πρωτοι ξεπερνωντας απο τα πλαγια την σειρα που εχει δημιουργηθει πριν προσεγγισουν αυτοι το φαναρι, ως "κινηση Ολυμπιακου".Το κανει και ο ιδιος ενιοτε λεγοντας:"α,μεγαλη ουρα,βιαζομαι,θα κανω κινηση ολυμπιακου".Ειναι συνωνυμο δηλαδη της απολυτης καφριλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λούκραινα, όχι ρε συ, δεν είναι ΟΛΑ τα λεφτά, έχεις και ρέστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το αρθρο ειναι θεϊκο,Πρωτ!Ειναι κοινωνιολογικη μελετη πρωτης γραμμης.Εξηγει με μοναδικα γλαφυρο τροπο το πως ενας ολοκληρος λαος εχει γινει καφρος παρτακιας,σιχαμερος ωχαδερφιστης,που δεν νοιαζεται παρα μονο για την-οπως τον διδαξαν ισως να την αντιλαμβανεται-ατομικη του ευτυχια,που δεν ειναι αλλη απο την νικη της ομαδας του,την καλοπεραση του εις βαρος ολων των αλλων αν χρειαστει,την επικρατηση του υπερτροφικου ΕΓΩ του σε ο,τι ανουσιο κι αναξιο λογου.Η μεθοδος για την επιτευξη του "υψηλου"αυτου σκοπου ειναι συγχωρητεα,οσο κι αν ειναι βρωμικη,αφου το αποτελεσμα ειναι αυτο που μετραει.Η αναφορα μου στο βιντεο ουδολως στοχευε σε υποβαθμιση της αξιας του αρθρου,απλως ενθουσιαστηκα απο το ξεβρακωμα της "ομαδαρας"εκει που ΔΕΝ την επαιρνε να μετελθει μεσων πουστικων για να προκριθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλα εκανες και ενθουσιαστηκες, Λουκρη μου.Οντως εκει δεν εχει Γκαγκατση.Για αυτο γινονται Ρομπαξ,Τζων Ρομπαξ(ο εχθρος του Σκρουτζ Μακ Ντακ)και μασουλανε το καπελο τους. Περσι να δεις μετα την 4αρα που εφαγαν,απο μια ομαδα που εχει το 1/3 του προυπολογισμου της ομαδας των σκοπιανων(ετσι τους λεω εγω,οσο οι σκοπιανοι ειναι μεγαλεξανδροι αλλο τοσο ειναι και ο ΟΣΦΠ πρωταθλητης),που κρυβονταν σαν ασπαλακες επι μερες.Ειχε αδειασει η Αθηνα.Σα 15Αυγουστος ηταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. -Τί είπε ρε σύ τώρα η Λούκραινα ?
    Με έστειλε, λέμε, ο Ζουράρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Λουκρη swear μου ειναι μεγαλη θεα.Τα ξερω εγω αυτα,εχω κανει κυνηγος ταλεντων.Τα φωναζω μηνες,δικαιωνωμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δικαιωνομαι,θα το δει και ο usound και θα λαλησει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα φωνάζεις, ε ?
    Πρόσεξε να μην πάθουν τα λαιμά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το αλλο το θεϊκο,που ειτε κερδισει η ομαδα τους,ειτε χασει,καινε τον Πειραια για να ξεδωσουν το ξεχναμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακου Λουκρη μου,το πιο χαρακτηριστικο ειναι ο διαλογος μεταξυ ανδρων που γνωριζονται πρωτη φορα.Παραδειγμα:
    -Γιαννη,να σου γνωρισω το φιλο μου τον Τασο
    -Τασος:χαιρω πολυ κλπ κλπ

    -Γιαννης:τι ομαδα εισαι Τασο;
    -Τασος:χ (οπου χ:οχι ΟΣΦΠ)
    -Γιαννης:αντε ρε συ!Σε ειχα στα σιγουρα για ΟΣΦΠ.Εισαι κλασσικη ολυμπιακοφατσα....

    Περιττο να σου περιγραψω τον Τασο, Λουκρη μου,καταλαβαινεις εσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κατι σαν αυτο που περιγραφει ο Σαββοπουλος φανταζομαι,Πρωτ:
    ολυμπιακοφατσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kατι σαν τον Μιρτσο(παλαιο τερματοφυλακα του ΟΣΦΠ).Ο Μιρτσος Λουκρη μου ειναι η τυπικη ολυμπακοφατσα.Θα ψαξω να τον βρω για παρτη σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στον παλιό Ολυμπιακό, ανήκει η Μελίνα, δικαιωματικά, όπως σ' εμάς ανήκει ο Στελάρας ο Καυγατζίδης.

    Στον νέο Ολυμπιακό, τον "Θρύλος ΑΕ" ανήκει η άλλη Μερκούρη, η Ειρήνη. Αυτό το μπάζο. ΝΑ ποιός είναι ο Ολυμπιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Με το μαλακο,Πρωτ,κι ειμαι λιγοψυχη!Δεν αντεχω τις εντονες συγκινησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κοψε φατσα και κρινε Λουκρη...Aυτα τα ψυχικα χαρακτηριστικα εχουν και σιγα-σιγα γινονται και εξωτερικα χαρακτηριστικα.Μη σε ξεγελαει που μερικοι ειναι κανονικοι.Ολοι ετσι θα γινουν.Και ολοι ετσι ειναι εσωτερικα οταν μιλανε για τον "θρυλο":

    ΕΤΣΙ=Tυπικος ΟΣΦΠ ουρακοταγκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σαν αυτον κυκλοφορουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ,Πρωτ.Ζουν αναμεσα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι, ο Μύρτσος είναι ΕΝΑΣ τύπος Ολυμπιακόφατσας. Ο άλλος τύπος είναι το στυλ Ανατολάκη-Τοροσίδη κλπ, δηλαδή ο ΒΛΑΚΑΣ πεζοναύτης.
    Και το τρίτο στυλ φίλε, είναι ο τύπου Καστίγιο, κοντοπίθαρος μαυριδερός ελληναράς λεχρίτης τεμπελχανάς τζάμπα μάγκας ανεπρόκοπος ακαμάτης, που θα ΄λεγε και το ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΜΟΥ, ο ΣΠΑΡΤΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε τί γίνεται εδώ; Μου θύμισε κάτι μεταπολιτευτικές φοιτητικές συνελεύσεις. Λόγος αψύς, ευθύς και δουλεμένος. Ενθουσιασμός στο ακροατήριο. Τα λαμόγια στριμωγμένα στη γωνία. Οι καθηγητάδες γλείφτες και καταδότες της χούντας ,τρομοκρατημένοι, λουφάζουν.Όλοι βλέπουν την βρωμιά, την αδικία, την αναξιοπρέπεια, την κατίσχυση των ρουφιάνων και των αρουραίων. Η μεγάλη ανατροπή επίκειται. Και ξάφνου πέφτει η μεγάλη ιδέα. "Για καλέστε αυτούς τους αντάρτες πρωταγωνιστές, κύριοι συνάδελφοι" λέει ένας μεγάλος καθηγηταράς. Πέφτουν καμιά κατοσταριά 10 άρια και πάει ο ενθουσιασμός φούντο. Οι αρχιφοιτηταράδες έπεσαν σαν γαζωμένα κοτόπουλα. Κι ο λαός, ο φοιτητικός λαός, ακολούθησε το παράδειγμά τους. Γιατί, εδώ και 30 χρόνια, αν δεν είσαι "Ολυμπιακός", δεν βολεύεσαι.
    Κολλάει, δεν κολλάει με το θέμα, αυτό μου βγήκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δικιο εχεις.Και αν προσεξες ο Αβρααμ Παπαδοπουλος ειναι φτυστος ο Ανατολακης.Σαν τα γκρεμλιν πολλαπλασιαζονται αυτα τα πιθηκια.Μεσα σε ειδικες αιθουσες,που λεγονται Αιθουσες Τελεσης Πειραματων Κλωνοποιησης Σκατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γιατί, ο Λέττο δεν σου θυμίζει τον λεχρίτη τον Τζιοβάνι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και ποιός μπορεί να μου πει ποιό είναι το ανάλογο του Ολυμπιακού σε πολιτικό κόμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τωρα γιατι θελεις να κακοκαρδισουμε τη φιλη μας τη Ν. usound?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ζῆκος Χεσμένοι διαιτητές 2 Ψάχνω νά βρῶ τό βιντεάκι τότε που πριν μερικά χρόνια τους το είχε σφίξει ο Καραγκιοζόπουλος στο 89...Πάντως εγώ επιμένω, όταν φύγει ο Κόκκαλης ο γάβρος θα υποβιβαστεί, θυμάστε πριν μερικά χρόνια που στα μισά του πρωταθλήματος βρισκότανε στους 4 με 5 τελευταίους;

    Κρίμα στον Γκαλέτι που είναι παιχταράς...
    Παρεμπιπτόντως, προχθές εγώ τον Ντάρμπισάιρ, τον είδα να κάνει τις βουτίτσες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δικιο ο Ζαρα.Βουτια αηδιαστικη και διαμαρτυροταν κιολας το θρασιμι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όχι, διαμαρτυρόταν για κόρνερ, το είδα πολύ προσεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ζάρα, στο άρθρο-φωτιά "Viva Μητσάρα" θα βρεις το βίντεο που ψάχνεις
    http://alibaba.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=15184&blid=207

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και το έβαλα ψηλά.
    Υποθέτω ότι ΑΥΤΟ το γκολ τους πονάει περισσότερο από τα επτά της Γιούβε.

    (και μουσική υπόκρουση Γκάλαχερ-άσχετο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Mπορει.Παντως βουτια εκανε.Και 2 νομιζω.Και αν το εδινε και γινοταν κολαση μετα θα φταιγαν οι "αλητες" στις εξεδρες που θα γινοταν το ΟΑΚΑ Τεξας.
    Μην ξεχνιομαστε.Διαγωνισμος τυπικης Ολυμπιακοφατσας:προτεινω Μακη Γιακουματο...

    http://www.sport24.gr/html/ent/682/ent.214682.asp?iInd=6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ε ρε τι θυμηθηκα,με αφορμη το βιντεο του Τακη.Το 1989 οταν εβαλε το γκολ ο Τακαρος προπονητης του Συλλογου Πιθηκανθρωπων ηταν ο Γουναρης.Ερωταται λοιπον πριν το ματς τι προβλεπει.Λεει "νικη ΟΣΦΠ". (μεχρι εδω ολα καλα).

    Του ζητανε μετα να αιτιολογησει την απαντηση του.Και αντι να πει πχ "ειμαστε πιο καλη ομαδα,πιο δουλεμενη" ή κατι απο τα συνηθισμενα των προπονητων, πεταει το αμιμητο :"Θα νικησουμε, γιατι ειμαστε πιο αντρικη ομαδα" (!!!)

    Τυπικος μογγολο-ΟΣΦΠιτης, τζαμπα-μαγκας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πρωτ,εισαι ανελεητος.Εφιαλτες θα εχουμε αποψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τρομερή περίπτωση εκείνο το γκολ, είχαμε κλειστεί πίσω όλο το παιχνίδι και τσααακκκκ στο τέλος

    Θυμήστε μου ρε παιδιά με ποιόν κάνει το 1-2 ο Καραγκιοζόπουλος;

    Πρωτ, νομίζω με την παρακάτω φωτό κερδίζω στον διαγωνισμό που προκήρυξες

    Ὀλυμπιακόφατσα καί όχι μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ζαρα,δεν τον λυπασαι τον Πρωτ?Αναγουλες ειχε ως τωρα,εσυ θα τον στειλεις στο νοσοκομειο με ακατασχετους εμετους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Το πιό αστείο απ' όλα, για να καταλάβουν ΟΛΟΙ επιτέλους ΠΟΣΟ βλάκες μπορεί να είναι αυτοί τοι τύποι.

    Παίζουν στο Καραϊσκάκη, τελευταία αγωνιστική, όντες εκτός στόχων (Μάϊος 1996, δηλαδή πριν ξεκινήσει το τραίνο της μεγάλης Παράγκας), με τον Απόλλωνα.

    Μαντέψτε ποιός παίζει ακόμη στον Απόλλωνα. Ναι,ναι,ναι,ναι, ο Ντέμης παίζει ακόμη στον Απόλλωνα, μόνο που είναι το τελευταίο του παιχνίδι, πριν την ΒΕΒΑΙΗ -όπως την θεωρούσαν όλοι- οριστική μετακίνησή του στον Ολυμπιακό.

    Και τους καρφώνει ένα. 0-1
    Και τους καρφώνει δύο. 0-2
    Και τους καρφώνει τρία. 0-3

    Τους γάμησε τα ράμματα. Και αυτοί -οι ΗΛΙΘΙΟΙ- δώστου και να τον αποθεώνουν τον Ντέμη, διότι τον θεωρούσαν ήδη δικό τους παιδί. Μα και τους γαμοκόπησε μα και τον χειροκρότησαν.

    Τελειώνει η σεζόν, φωνάζει ο Ρόκκο τον Ντέμη, του λέει "έτσι κι έτσι", του απαντά ο Ντέμης "ρε σάλτα και γαμήσου μαλάκα πίθηκα, εγω είμαι ΑΕΚτζής".

    Κι έρχεται στην ΑΕΚ.
    Και το γαμήσι συνεχίζεται, αλλά με τη φανέλα της ΑΕΚ πλέον. Αυτά όμως μια άλλη φορά, τώρα υπάρχουν ακόμη παιδιά ξύπνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Η αλήθεια είναι Λούκρη, ότι προβληματίστηκα πριν βάλω την συγκεκριμένη φωτο. Πάντως δεν παθαίνει τίποτα ο Πρωτ, αρκεί να βλέπει το βιντεάκι που έχει βάλει ο swear για να παίρνει πάνω του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κοιτα θα σου μιλησω ειλικρινα,Ζαρα.Εισαι πολυ δυνατος.Ο "παικτης" σου ειναι μεγαλη κλαση στο Πρωταθλημα Ολυμπιακοφατσας.Η αληθεια να λεγεται...

    Απο την αλλη και εγω που κατεβαζω Μακη δεν ειμαι αμελητεος.Μιλαμε για Τιτανα.Και ριχνει στον δικο σου σε τροπο ομιλιας.Κλασσικη φατσα ο Μακης που λες και ηρθε στον κοσμο με μια αποστολη: να φωναζει: "θρυλος ρε!θρυλος!".

    Τι να πω.Ειναι Γιγαντομαχια.Ας κρινουν αλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η βεβαιότητα για τον Ντέμη πόθεν προέκυπτε; ΄
    Από τις έγκυρες φυλλάδες;

    Αλήθεια αυτός ο Καραταῒδης πως τα είχε πάει με τον Ντέμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ζάρα, ύποπτος μου φαίνεσαι! Βράχνιασε το λαρύγγι σου σήμερα! Αλλά στο ερώτημά μου, την έκανες γαργάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. H βεβαιότητα Ζάρα, προέκυπτε
    α) εξαιτίας αυτού του βρυκόλακα του Αλαμάνου, που είχε υποσχεθεί τον Ντέμη τον Κόκκαλη, έναντι αστρονομικού ποσού, για την εποχή. Ο βρυκόλακας εξεβίαζε τον κοντό, ότι εάν δεν υπέγραφε στον ΟΣΦΠ, θα τον κράταγε στον Απόλλωνα.
    β) Εξαιτίας του ιδίου του Ντέμη, που δεν έκανε καμμιά δήλωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει την οδό που του υποδείκνυε/επέβαλε ο Αλαμάνος. Γάτα ο κοντός.
    και γ) ασφαλώς και εξαιτίας του τύπου.

    Όταν ο Ντέμης άδειασε τον Κόκκαλη, τότε απέκτησε αυτός το πάνω χέρι. Του λέει του Αλαμάνου, "λοιπόν πρόεδρα, τώρα αλλάξανε το κόζα. Ή μένω εδώ χάμω και δεν παίρνεις φράγκο ή πάω ΑΕΚ και μόνο ΑΕΚ". Ο Κόκκαλης είχε πλέον χολωθεί και δεν ήθελε μήτε ν' ακούει για Ντέμη και έτσι ο Αλαμάνος αναγκάστηκε να δώσει τον κοντό στην ΑΕΚ, για να μη μείνει τελικά με το πουλί στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ως Πρωτεσιλαος οφειλω νομιζω να ακουμπησω πρωτος το χωμα τΗς ακτης της Τροιας, απαντωντας στο usoundio ερωτημα, χωρις φοβο και παθος:ΟΣΦΠ και ΠΑΣΟΚ οταν συνυπαρχουν στο ιδιο προσωπο ειναι μοναδικος συνδυασμος.Αμεσως τηλεφωνω να ερθει συνεργριο του Νational Geographic...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γενναίος ο Πρωτεσίλαος! Άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ακου τι λέει την έκανα γαργάρα. Σιγά το κρίσιμο ερώτημα ρε usound
    Κοίταξε τα ολυμπιακά χαρακτηριστικά όπως και τα φασιστικά αγκαλιάζουν όλες τις πολιτικές παρατάξεις.
    Για κάποιους λόγους όμως ο γάβρος -κυρίως επί Σημίτη - έχει ταυτισθεί με το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω πως τα χαρακτηριστικά του κουτοπόνηρου μικροαστού "σοσιαληστή" συγγενεύουν πολύ με του γάβρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Nα ξαναθυμισουμε: στο φακελλο διεκδικησης των Αγωνων του 2004 ( δηλαδη το φακελλο που κατεθεσε η χωρα για να παρει τους αγωνες) προβλεποταν αναπλαση του Γηπεδου της Ν.Φιλαδελφειας και διεξαγωγη εκει αγωνων.Καραισκακη πουθενα....

    Λιγα χρονια μετα-και ενω εχουμε παρει την Ολυμπιαδα-μια "αορατος χειρ" (που θα λεγε και ο Ανδριανο-) επεμβαινει.Και τσουπ!Οξω η Φιλαδελφεια,μεσα το να χτισουμε απο την αρχη γηπεδο για τα πιθηκια.Επενεβη το παρακρατος και καθαρισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τόξερα πως είσαι δικός μας! Απομένει αυτό το λαμόγιο ο συνέταιρος! Για τη Λούκραινα , δεν έχω αμφιβολία, αν και οφείλει να καταθέσει άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Μεσα σε ενα 20λεπτο καταλαβα τι εστι Ολυμπιακος .
    Ωραιο κειμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν έχω καταλάβει την ερώτηση, συνέταιρε.
    -Ομοιότητες ναι, αλλά σε ποιό επίπεδο ? Στο επίπεδο ηγεσίας/κομματικού μηχανισμού ή στο επίπεδο της λαϊκής βάσης ?

    Έχει διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μπραβο Ναντια απο timing σκιζεις.Εδω κολλαει το "που πας ρε Καραμητρο;".Μη μου ζητησεις εξηγησεις, τι εννοω και τα ρεστα.Θα σου εξηγησει ο usound,που κανει μια δημοσκοπηση για λογαριασμο του Κομματος.Τι ποιου κομματος;Ενα ειναι το Κομμα.Εγω παω να βρω τραγουδι να σου αφιερωσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Στις 10.23 κατεθεσα την αποψη μου usound,αλλα ισως πρεπει να γινω πιο ξεκαθαρη.Ο Νιονιος ελεγε"του Κουτσογιωργα οι δασυτριχοι πολιτες""της Αυριανης οι τρωγλοδυτες".Πιο ξεκαθαρο ΔΕΝ γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. χαχαχα! Πρωτεσιλαε !

    Oπαδοί του πολιτικού μας συστήματος το οποίο έχει παραμείνει στην μεταοθωμανική περίοδο, υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Έχει διαφορά. Όπως γράφω και παραπάνω, εμένα δεν με απασχολεί τί κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Εγώ κοιτάω την αντίδραση των οπαδών του, οι οποίοι μοιάζουν με άβουλα πρόβατα.
    Απ' αυτής της άποψης, ΟΛΩΝ των κομμάτων οι ΟΠΑΔΟΙ μοιάζουν με τους Ολυμπιακούς. Κομματόσκυλα, στην συντριπτική πλειοψηφία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Και κάποιοι/ες της Οθωμανικής (περιόδου κι ουχί εμμήνου ρύσεως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Βρε βλασφημο πλασμα,δεν ξερω τι κανετε εσεις εκει.Εμεις παντως "μεταοθωμανους" (εισαι και γλωσσοπλαστρια) δεν εχουμε.Αντε,μην φωναξω τον Μπαμπη Αγγουρακη (δευτερο στην ευρωλιστα) και σε παραδωσω για διαφωτιση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Δεν κολλάει. Κατ' αυτή την άποψη κι οι Αεκτζήδες οπαδοί είναι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Νομίζω, δεύτερος ο Τούσσας και τρίτος ο Αγγουράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μην το ψάχνεις, Πρωτ! Της το είπε ο Ανδρουλάκης! Και μη μου πείτε πως δεν σας κέρδισα σε Ολυμπιακόφατσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Δικός σας usound; Μα εσύ είσαι βάζελος, ενώ και στα πολιτικά - ιδεολογικά κάτι σε εκσυγχρονισμό μου κάνεις χαχαχαχα.....

    Θά έλεγα πως ο λαϊκισμός του ΠΑΣΟΚ ( κυρίως επί Σημίτη, έχω εξηγήσει και άλλη φορά γιατί θεωρώ τον Σημίτη τον μέγιστο λαϊκιστή σε σχέση με τον Ανδρέα και τους άλλους ) μοιάζει με την καφρίλα των γάβρων.Η διαφορά των 3 ηγετικών μορφών αυτών των ρευμάτων, είναι ότι ο μεν Ανδρέας περισσότερο σύρθηκε από τον λαό, ενώ οι Κόκκαλης, Σημίτης έσυραν τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καμμία σχέση. Οι Αεκτζήδες οπαδοί ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ βρίσκονται εάν όχι ΑΠΕΝΑΝΤΙ, τουλάχιστον μακρυά από την εκάστοτε διοίκηση, τηρώντας κριτική έως επικριτική στάση. Χρόνια τώρα αυτή η δουλειά, όχι μόνο επί Ντέμη. Δεν παίρνει γραμμή ο Αεκτζής, είναι αδύνατον. Ούτε οι βάζελοι παίρνουν γραμμή, εδώ που τα λέμε.

    Καλά, για γαύρους δεν μιλάω. Δεν χρειάζεται καν να δοθεί γραμμή. Την ξέρουν από μόνοι τους, διαβάζοντας Πρωταθλητή.
    Μόνο άμα τους πετάξουν τα μάτια όξω, καμμιά Σοσό ας πούμε, τότε μόνο φωνάζουν για λίγο, απειλούν και με κάνα κορνέ και την άλλη μέρα όλα μέλι-γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. μπα!
    Δεν ειναι δυστυχως δικη μου η λεξη .
    Απο τον κ. Τατούλη την ακουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. υπάρχουν όμως κάτι και γαμώ τα παιδιά όπως ο Μπογιόπουλος που είναι ολυμπιακοί ρε γαμώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Συνέταιρε, άσε τα φιδίσια κι έλα στο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. zara, ολυμπιακος ο Μπογιοπουλος ?
    πωπω! χαλας τη σουπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Εάν μετά και την κατωτέρω φωτογραφία δεν έχω κερδίσει τον διαγωνισμό, τότε τί να πώ ?

    http://www.sport24.gr/ast/cov/14/14a_2006_4_10_16_25_26_b.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Είπαμε να βάλεις φωτό γαύρου! Όχι του διδύμου του Πασόκου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Βρε παιδια,παρελαση εκφυλοφατσας εχουμε αποψε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ποιά παρατήρηση; Υποκλοπή των αρχείων της Χαριλάου Τρικούπη είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ο Μπογιόπουλος είναι γαμώ τα παιδιά

    για ποιά σούπα μιλάς Νάντια;
    Ὀπως έλεγε και ο Άσιμος," αν ο κόσμος είναι μια εύγεστη σούπα, το μεζεδάκι είμαι εγώ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Έλα μωρέ Ζάρα! Θα μπέρδεψε τον Μπογιόπουλο με τον Τσοχατζόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ζara, και βεβαια ειναι!
    τη σουπα.... την παραδοχη οτι ολοι οι Ολυμπιακοι ειναι μαλακες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ωωωωωωωχ!Που τον θυμηθηκες τον Ακη το Χαζοπουλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ουχαχα! Ακούστε τί μπορεί να κατεβάσει η κούτρα ενός ανθρώπου! Φαντάζεστε πόλεμο με Υπουργό Αμύνης τον Τσοχατζόπουλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Θενκς, λέει η άλλη! Σάμπως ξέρει τί λέει ο Νίτσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Πάρτε κι αυτήν εδώ. Το εξώφυλλο του μπεστ σέλλερ που γράφω, με τίτλο "Ο Μπαμπουϊνος άγγιξε τη γή"

    http://www.geocities.com/olympiacosthrilos/75years/60-1993.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Χρηματισε Πρωθυπουργος,το ξεχνας?Τοτε που ο"τιωραειναιΑκη?" δεν μπορουσε πια ν'ασκησει τα καθηκοντα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Πολυ γουσταρω την αφιερωση,Πρωτ.Thanks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Και γαμώ ρε Πρωτ, είχα χρόνια να τ΄ακούσω, το ευχαριστήθηκα. Ο Dio άψογος ο άτιμος, ούτε νότα δε χάνει, ακόμη και στα live. Φοβερός φωνητικός όγκος, γεμίζει τη σκηνή. Και ο Κάμπελ, καλός ήταν, αν και όχι πολύ του γούστου μου. Φλύαρος. Το σκυλί στα τύμπανα είναι ο Καρμάϊν Απις, που τον βούτηκε φεύγοντας από τους Sabbath.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ρε παιδιά, αυτός ο Σημίτης, Ολυμπιακός δεν ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Λοιπον swear την συγκεκριμενη συναυλια την ειχαμε σπιτι σε κασετα VHS και επαιζε σε βιντεο παντοφλα.Εγω ημουν ενα τονο πιο light(Reo Speedw. κλπ).Παντως ανεκαθεν τον παραδεχομουν.Μεγαλη φωνη και φοβερα τραγουδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Στον Πειραια πολιτευοταν,τι ηθελες να ειναι usound?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Που το πας ρε usound, δε σε πιάνω γαμώτο...σαν κάτι να θες να πεις, χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ναι, ο Σημιτακος ΟΣΦΠ.
    Υπηρχε και συνθημα στη σκεπαστη:"να παρετε του χρονου το Σημιτη/να παρετε και τον Καραμανλη/να βαλετε και κιτρινες φανελες/μηπως και δειτε προκοπη".
    Βλεπεις η καρπαζιες αρχιζαν με το που εμπαινε το λεωφορειο των ερπετων στη Δεκελειας και μετα αρχιζε η τσοντα.(για Ν.Φιλαδελφεια λεμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. τι να θελει , zara ! εχει πασοκοαλεργια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Κοίτα να δεις, Ζάρα! Με τη ρέντα που έχει ο αλή μπάμπα, τα πήραμε απ' τον Αγγέλου και μικραίνουμε τη διαφορά απ' τους Ολυμπιακούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. κοίταξε Νάντια, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε μετά την Μητσοτακοαλλεργία αυτή την αλλεργία την έχω και εγώ, και πιο συγκεκριμένα την Σημιτοαλλεργία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Kαλα χαζα ειστε;Τοτε ολοι συμφωνουμε με ολους.Τι το παλευουμε τοσην ωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Εισαι ανθεκτικος οργανισμος,Ζαρα.Την εβγαλες καθαρη μεχρι την εποχη του Σημιτη?Κουτσογιωργας,Κατσιφαρας,Κουλουρης κλπ αστερες περασαν απο πανω σου χωρις συνεπειες?Αυτο ειναι κωλοφαρδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Μικραίνουμε; Ποιοί μικραίνουμε;; χεχεχε
    Να ληφθεί ακόμα υπ' όψιν ότι ο μπιμπικάνθρωπος είναι στο περιθώριο - προς το παρόν τουλάχιστον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Βρε αυτό λες ? Δεν κοιτάς που ρίξαμε ολόκληρο το σύστημα ? Δεν δουλεύει η σελίδα, κατέρρευσε.
    Μες τη βδομάδα, μάλλον το επόμενο Σ/Κ θα σηκώσω πάλι ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ άρθρο, για να τους κουρντίσω τους μπλογκεράδες. Πού πάτε ρε πιτσιρικάδες να τα βάλετε με τα ΘΗΡΙΑ και τέτοια, σεμνά. Τούρκους θα τους κάνω. Και μερικοί μαλάκες τσιμπάνε κιόλας. Χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Ωρες ωρες ξυπανει ενα παιδακι μεσα μου...Να κανω ενα copy-paste σημερινων μας διαλογων-η και του αρθρου- στο blog του κ.Ανδριανοπουλου.Και μετα θα κααααθομαι και θα βλεπω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Στο μεσοδιάστημα θα σηκώσω την Πετρούλα. Εκεί να δεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Καποιοι λυσσανε που βλεπουν την ταχυτατη ανοδο στα δημοφιλη.Και δεν μπορουν και να κρυφτουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ναι, σήκωσε πάλι την Πετρούλα εσύ. Μόνο βάλε καμμιά φωτό του Ναπολέοντος Ζέρβα, για ξεκάρφωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Το μετάνιωσα! Αύριο έχει Λούτσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Πρωτ,σαν να τα τιναξε το μπλογκ του Αντρικου.Σημερα εγραψε νεες παπαρες χωρις να τις σηκωσει στο μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Αυτός που έχει θορυβηθεί είναι ο Κλικαδόρος του Μεσονυκτίου, ο οποίος πλέον βαράει μεροκάματο και τη μέρα, μπας και τον ζυγώσουμε. Για τόσο βλάκα μιλάμε. Κρατάει απόσταση ασφαλείας 6000 επισκέψεων (!!!) ο μαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Αυτο λες εσυ?Που γραφει στον εαυτο του σχολια με κατι τρελλα νικς που το βαζεις?Στρατηγος Λη κι αλλα παρομοια.Χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Μα Λούκρη οι άλλοι ήταν εύκολοι για μένα, απλά ο Σημίτης με δυσκόλεψε πολύ, μεγάλη λέρα...

    Λοιπόν να σας καληνυχτίσω.

    Το σίγουρο θετικό της σημερινής στιχομυθίας, είναι ότι η Νάντια, όπως δήλωσε, αντελήφθη τι σημαίνει "ολυμπιακός". Είναι κέρδος για σένα Νάντια, να ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω σου και να βαδίζεις με βήμα σταθερό. Εύγε. Μία ακόμη που είδε το φως της. Δεν είναι λίγο.


    Για τον Α.Α. μην ανησυχείτε. Θα τα βρει δύσκολα τις προσεχείς μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ρε τι φταιει ο Κλικαδορος,ποιον ενοχλει;Βεβαια θα μου πεις κανεις δεν ενοχλει κανεναν.Σωστο,το ασπαζομαι.Αισθητικο ζητημα βαζω.Οχι με τον Κλικαδορο.Με τους Κλακαδορους της πλακας και του απολυτου τιποτα(οπως Αβραμοπουλος, ο κ.Τιποτα.Οχι μονο στο καπιταλ και αλλαχου).Και φυσικα 5* blogofiloi!:)))(Μπλιαααχ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ναι, ο Στρατηγός Λη. Και σε λίγο θα δεις και τον Μπος Χογκ, τον Ρόσκο Κολτρεϊν, τον Λιουκ, τον Μπο και εκείνη την ΥΠΕΡΓΚΟΜΕΝΑΡΑ την Μπάρμπαρα Μπαχ, την αδελφή τους. Να δω και τη Μπάρμπαρα Μπαχ να μελετάει ΛΑΝΕΤ, να τρελαθώ.

    ΤHe Dukes of Hazzard
    http://www.youtube.com/watch?v=zRX4mlFi06A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Συγγνώμη την Κάθρην Μπαχ, η Μπάρμπαρα ήταν το ξυλάγγουρο του James Bond. Ένα μυαλό, χειμώνα-καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Ασχετο,αλλα επικαιρο:Ριξτε μια ματια αυριο στο περιλαλητο "ημουνα σημερα" να παθετε.Αριθμος απαντησεων ασυλληπτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Παντως για να εξηγουμαστε...Αν νομιζετε(Ζαρα και Swear) πως νικησατε στο διαγωνισμο Ολυμπιακοφατσας γελιεστε....Με Μακη Γιακουματο παω καρφι για πρωτη θεση.Και επειδη δεν θα το παραδεχθειτε, κατεβαζω προταση:εδω,εδω στο γηπεδο αυτο ψηφοφορια.Ο,τι πουν οι πολλοι.Με ερωτημα "ποιος ειναι πιο Ολυμπιακοφατσα;".Εγω ατρομητος, κατεβαζω Μακη Γιακουματο.Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Καλο το κείμενο.

    Σαν να διαβάζω κείμενα του "Ζουν Ανάμεσα Μας" συμπικνωμένα σε ένα.

    Πρέπει να είσαι φαν της άπαικτης αυτής της στήλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Πάλι καλά που βλέπουμε και κάτι τέτοια κείμενα και συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει ελπίδα...ακόμα...
    Εύγε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Ο γαύρος σας έχει κάνει να παραμιλάτε...Ετσι είναι όμως, ότι δεν μπορούμε να του μοιάσουμε , το απαξιώνουμε.Οπως με την γκόμενα που μας έφτυσε, όταν μας ρωτούν οι φίλοι μας τι έγινε, έμεις απαντάμε ...έλα μωρέ το μπάζο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή