Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Γκαμήλα


Φυσικά, δεν λέγεται Γκαμήλα, αλλά Καμήλα.
"Γκαμήλα" την αποκαλούν οι ίδιοι εκείνοι που προφέρουν τον κροκόδειλο "κορκόδειλο" (και το θεωρούν και σωστό).
Είναι βέβαια πιό εύηχο το "Γκαμήλα", είν' η αλήθεια. Χορταστικό, γεμίζει το στόμα σαν αμυγδαλωτό σπετσιώτικο. "-Ίσα μωρή Γκαμήλα !". -Ωραίο, έτσι ? -Ιπποτικό.
Υπάρχουν δύο υπο-ράτσες Γκαμήλας, η Βακτριανή και η Δρομάς. "-Πώς τις ξεχωρίζω?", ρωτάει πάλι ο βλαξ. Με απλή αριθμητική. Η Βακτριανή, δηλαδή η Ασιατική, έχει δύο καμπούρες (ύβους τις λένε), ενώ η Δρομάς, η Αραβική, μία καμπούρα. Γνωστός ο διάλογος ανάμεσα σε δύο Γκαμήλες που μάλωναν. Η Βακτριανή κατηγορούσε τη Δρομάδα, οπότε η τελευταία της λέει :"-Μην ασχολείσαι μωρή με μένα και κοίτα καλύτερα την καμπούρα σου". Και η Βακτριανή της απαντά : "-Σε ποιά από τις δύο αναφέρεσαι?". Εντάξει, το ξέρω ότι δεν είναι καν αστείο.
Συχνά, το όνομα της Καμήλας δημιουργεί παρανοήσεις. Πολλοί, ας πούμε, πιστεύουν ότι η Καμίλλα Πάρκερ Μπόουλς Μαουνμπάττεν Ουϊνδσωρ και Δούκισσα της Κορνουάλλης (μη χέσω!), φέρει το όνομα ζώου. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, αν και με τη μούρη που 'χει (η Μπόουλς, εννοώ), κάλλιστα θα μπορούσε να φέρει. Όπως και ο Κάρολος, το ίδιο.
Επίσης, πολλοί συγχέουν την Καμήλα με την Κάμηλο. Έτσι, χρησιμοποιούν την αγιογραφίτικη φράση "διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο", φέρνοντας στο μυαλό τους δύο εικόνες : Έναν τύπο να ΄χει ανοίξει τα σαγόνια του σα Μεγάλος Λευκός, πασκίζοντας να σφηνώσει μια καμήλα στον οισοφάγο του. Κι ένα κουνούπι, φυλακισμένο στη Motor Oil του Καβουρογιάννη , έτοιμο προς κατεργασία, για την απομάκρυνση προσμείξεων θείου, ούτως ώστε να μετατραπεί σε καύσιμο στροβιλοαντιδραστήρα.
Η Καμήλα είναι πολύ ανθεκτικό ζώο. Οικονομική σαν παπάκι πενηντάρι, από τα παλιά τα γιαπωνέζικα, όχι αυτά τα ψεύτικα που φτιάχνουν πλέον οι απατεώνες οι παλιοκινέζοι. Τη βγάζει στεγνή για πολύ καιρό, η καημένη. Ένας Θεός ξέρει βέβαια, πόσο θα διψάει το ζωντανό. Να φανταστείς ότι οσμίζεται το νερό από χιλιόμετρα μακρυά και οδηγεί προς τα εκεί τα καραβάνια. Τέτοια δίψα έχει το δόλιο. Οι Badawi εμπιστεύονται το ένστικτο του ζώου, εντοπίζουν το πηγάδι και ξεδιψούν, πίνοντας όλο το νερό. Εάν κανείς φιλόζωος Βεδουϊνος τύχει να διαμαρτυρηθεί προς τους συντρόφους του, ν' αφήσουν δηλαδή λιγάκι νερό και για τις καμήλες, οι υπόλοιποι τον αποπαίρνουν : "-Κάνε δουλειά σου ρε μάστορα, δεν έχουν ανάγκη αυτές !". Αυτή η στέρηση του ύδατος έχει περάσει πλέον γονιδιακά στο dna της καμήλας, ούτως ώστε να υπολογίζεται ότι οι καμήλες των επομένων πέντε-έξι γενεών δεν θα χρειάζονται πιά καθόλου νερό. Όπως ακριβώς τα γιαπωνέζικα C-50, που δεν χρειάζονταν καθόλου λάδι. Με την ευκαιρία, θέλω να (ξανα) ευχαριστήσω τους Ιάπωνες, για τα γαμιστερά εν σειρά τερακύλινδρα που απλόχερα χάρισαν στην ανθρωπότητα.
Εκτός από την εκμετάλλευση που υφίσταται από φελάχους, βεδουϊνους και λοιπούς κάφρους, η φουκαριάρα η Καμήλα έχει προσφέρει -ερήμην της- το όνομά της σε πλήθος εμπορικών -και όχι μόνο- προϊόντων. Πρώτα και καλύτερα τα τσιγάρα, που παλιά τα λέγαμε "τούρκικα". Τ' άφιλτρα ήταν ωραία, μόνο αν είχες βάλει κάτι στο στόμα σου. Θυμάμαι, πήγαινα αξημέρωτα να δώσω μάθημα στο Πανεπιστήμιο (ναι ρε, έχω πάει και Πανεπιστήμιο, δε μου φαίνεται ?) και κάπνιζα κάμποσα τέτοια, νηστικός και με σκατά-καφέ του κυλικείου. Υποκατάστατο νεσκαφέ, από σκόνη mdf ή κόντρα-πλακέ θαλάσσης, μια αηδία σκέτη. Τότε δεν είχε φρέντους και φρεντουτσίνους. Πέτρινα Xρόνια. Τώρα ζούμε τα Πέτσινα Xρόνια. Kαι γουστάρω φρέντους.
Ήτανε και το συγκρότημα οι Camel, προχωρημένοι μουσικά τύποι, αν και όχι του γούστου μου. Κάτι τέτοιοι, κάτι Έμερσον-Λέϊκ-Πάλμερ, κάτι μυστήριοι, μου κάθονταν στο στομάχι. Θα μου πεις, εδώ ο άλλος, ολόκληρος μαντράχαλος, χορεύει την "Καμήλα" των Mazoo & the Zoo, παρέα με τον τετράχρονο γιό του και κανείς δεν του λέει τίποτε.
Εκτός από τα τσιγάρα, Camel λένε και τα βερνίκια των παπουτσιών. Προσοχή λίγο σ' αυτό το σημείο, διότι εδώ και κάτι χρόνια το προϊόν που κυκλοφορεί ως βερνίκι Camel (στο κίτρινο πλακέ τενεκεδάκι), δεν έχει καμμία σχέση με το παλιό καλό βερνίκι Camel. Μόνο η συσκευασία είναι ίδια. Δεν βάφει σαν Camel, δεν απλώνει σαν Camel και -κυρίως- δεν μυρίζει σαν Camel. Το έκαναν οι κερατάδες οικολογικού τύπου, δίχως πετρελαιοειδή μέσα και το χάλασαν. Δηλαδή, έτσι και ήμουνα λούστρος, ίσα που θα είχα αλλάξει επάγγελμα εξαιτίας αυτών των απαράδεκτων τύπων της Camel. Εντάξει, αυτά τώρα είναι για μερακλήδες, σαν τον φίλο μου τον Freeagle. O οποίος ξέρει ότι το παπούτσι πριν το βάψουμε το βρέχουμε λιγάκι. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, που οι λούστροι έφτυναν τα πατούμενα πριν ξεκινήσουν τη δουλειά. Γιατί τα έφτυναν οι λούστροι τα παπούτσια ? Έλα μου ντε. Κουίζ. Άντε να σας δω ρε ψιμάρια, τί διάβολο ξέρετε, εκτός από bottom-fishing, που ανάθεμα κι αν ξέρετε κι από δαύτο.

118 σχόλια:

  1. Swearengen: Η μεγάλη επιστροφή. Μετά τα πρώτα exit polls, βεβαίως, βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ήμουνα σίγουρος !!!
    για δέστε κ'αυτό, πως σας φαίνεται; (αν φανεί )
    http://www.acapela.tv/good-old-times-bc70ffb6d5ea.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπηρχε κ το camel club στη βουλιαγμενης. ωραιο μερος για γκομενες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Camel, τι μου θύμισες τώρα! Από 17-35 ίδια μάρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά τι έγινε προελαύνουν οι Άραβες;
    Μήπως είναι της MIG;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τι επιθεση στην Παρκερ-Μποουλς και τον Charles;Τα παιδια τα ειχαν μπλεγμενα απο νεαροτατης ηλικιας.Τι κι αν ολος ο κοσμος εκστασιαζοταν με την μακαριτισα την Νταιανα;Ο Καρολος(που ειναι λεβεντια καμαρωτη)γουσταρε Καμιλα.Τσολιαδες στο γουστο του θα γινουμε;

    Φραξια milfoμανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, έχει πλάκα (το τσούρνεψα απ'τα lifoπαιδα) ,αλλά ρε παιδιά είμαι πολύ στεναχωρημένος .
    3 μπαλάκια οι γαύροι ,και ρε φούστη ,
    το έχασα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει..οχι που δεν θα εγραφες......bloggινη,οπως καφεινη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και το πέναλτυ, πέτσινο! Γεννημένοι χασούρηδες! Κάτι σαν τον Μαρίνη, ένα πράμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Μαρίνης ,παιδί και αυτό ,έχουμε γνωριστεί ...σας δουλεύει όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από κοντά ή κρατούσες κάποια απόσταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έλα μωρέ, γράψαμε ένα κειμενάκι, έτσι για να γιορτάσουμε το τρίμπαλο του γαύρου.
    Παλιά, όταν θέλαμε να πούμε ότι κάτι είναι της πλάκας, λέγαμε "είναι μάρκα ΣεντΕτιέν". Το θυμάστε ? Δηλαδή, τρέχα γύρευε. Και για όποιον παρακολουθεί ξένα πρωταθλήματα, αυτή η ομάδα είναι πραγματικά της πλάκας. Θα μου πεις, "-γιατί, ο γαύρος τί είναι, της προκοπής ?". Άντε γαυράκια, και εις ανώτερα, του χρόνου με την Μπαστιά, να σας τσακίσει στο κωλογήπεδό σας, αλλά ΚΑΙ στην Κορσική, όπου πέφτει γερό ματσούκι σε κάτι ψόφιους σαν και του λόγου σας. Εκεί δεν έχει Ψυχομάνηδες και Ψυχοβγάλτηδες, για να σας σώσουν. Χασούρια, ε χασούρια. Γελωτοποιοί, τζουτζέδες, κλόουνς, σαλτιμπάγκοι, σουλατσαδόροι, περιπατητές, άψυχοι, δειλοί, λαγοί, άχρηστοι, ακαμάτηδες.
    Αααααχ ! Τους τα είπα και ξέδωσα !
    Μην πατήσει εδώ μέσα το πόδι του γαύρος. Θα τον κάνω ban.
    Γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χα , χα ,χα τώρα το είδα ,μα καλά αυτό το "Γιατί μ' αρέσουν οι Άραβες!" έχει την πρωτιά ;κάτσε να ρίψω το κουκί μου, ούτε στην δεύτερη κατανομή δεν πρόκειται να πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να στεριώσετε!

    -καμήλα λέγανε και την πριγκίπισσα που πήγε απο τροχαίο επειδή τά 'φτιαξε με τον Αιγύπτιο τον άραβα μεγιστάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι περίμενες, ήρθε εκείνος ο Χάροντας ο ανατρεπτικός με τους Άραβες και μας άλλαξε το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Λουκρητία, γνωστή πιά σε πολλούς και ως "Λούκρη", μου έστειλε πμ με την ορθή -κατά την άποψή της-απάντηση στο κουίζ που έθεσα.
    "Οι λούστροι", μου γράφει, "έφτυναν τα παπούτσια για να μην τα ματιάσουν".

    Όχι, Λούκρη. Λυπάμαι. Οι λούστροι ΔΕΝ έφτυναν τα παπούτσια για να μην τα ματιάσουν.
    Και με τέτοιες απαντήσεις, δεν κινδυνεύεις ούτε εσύ από μάτιασμα, να μη σε βασκάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να διακινδυνεύσω μιά απάντηση? Μήπως γιατί με το φτύσιμο φεύγουν κάτι λεκέδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όχι Άλμπατρε, Νταϊάνα την έλεγαν εκείνη. Της Ουαλίας. Άλλη η Νταϊάνα, άλλη η Καμίλλα (ναι και αμφότερες καμήλες).

    Ελπίζω μόνο να μην πιστεύεις ότι Βασιλιάς της Αγγλίας είναι ακόμη ο Ερρίκος ο 8ος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παίδες, συγγνώμη για την αναστάτωση αλλά ο συνέταιρος κάνει ρυθμίσεις στο μπλογκ. Αν ακούσετε καμιά έκρηξη, δεν έχω καμία ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -Γιατί παρακαλώ το όνομά μου βρίσκεται ΔΕΥΤΕΡΟ στη μαρκίζα, ΚΑΤΩ από το δικό σου ?

    Αυτό ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε τη σταγόνα. Έως εδώ. Αρκετά. Φεύγω για πάντα από τα blogs.

    Αντίο φίλοι.
    Εσένα δε σε χαιρετάω καν. Ή μάλλον, κανέναν δεν χαιρετώ. Αν τυχόν δείτε την Nantia42, να της πείτε το μαύρο μαντάτο, ότι έφυγα για πάντα. Πείτε της ότι πήγα στην Μελβούρνη. Κι αν με ξαναδείτε, γράφτε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. swear
    -βλέπω είσαι ενήμερος σ'αυτά. παρακολουθείς ανελλιπώς τις κοσμικές στήλες!
    ωρέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Έχω ένα ακόμη εισιτήριο. Να, ορίστε. Λες και το 'ξερα ότι θα τρέξεις να με αποχαιρετήσεις στο αεροδρόμιο. Πάρε τη μεγάλη απόφαση κι ακολούθησέ με. Ή τώρα ή ποτέ. Στην αρχή θα είναι δύσκολα, αλλά θα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε. Πες το "ναι". Βιάσου όμως. Το αεροπλάνο σφυρίζει. Λύνουν τους κάβους. Δεν έχουμε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαζι σου και στη Σιβηρια!( που λεει ο λογος )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βουουουου....Βουουουουου.....
    Άντε Nantia, αποφάσισε τί θα κάνεις. Σφυρίζει τ΄αεροπλάνο. Πρέπει να φύγω. Πάγωσε η τσιμινιέρα. Κι απ' έξω από την πύλη, εργάτες μαζεμένοι συζητάνε (του ΟΛΠ θα είναι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ναντια42
    -να φέρω το ψαροκάϊκο κατά κρήτη μεριά.
    θα 'βρώ καμιά κουτσουμούρα να ψαρέψω καμιά σκορπίνα καμιά μουρμούρα,καμιά καβουρίνα ή τζάμπα τα καύσιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. παω να φυγω.ηρθα εδω να διαβασω κανα αντρουα μπινελικι και επεσα πανω σε σοροπιασμενους γεροντοερωτες.διαγραφεστε οριστικα και οι δυο αραπηδες απο το gentlemens club..κανα φονταν θελετε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εχτός από τη Nantia μου, κανείς δε με θυμάται
    σε τούτο το τρομαχτικό ταξίδι του χαμού
    Αύριο σαν τότε, και χωρίς χρυσάφι στο μανίκι
    μάταια θα ψάχνεις το στρατί που πάει για το Depot....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ναντια,αντιστασου στο γλοιωδες υποκαταστατο καμακιου που επιχειρει ο αραπης.(αυτος οταν ειχε ξανακανει καμακι τελευταια φορα,η ΕΤΕ ειχε 50 ευρω...).στασου στο υψος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ε οχι και γεροντοερωτες ! Μετα τα 60 ειναι η τριτη ηλικια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ως εδώ ήταν! Τάπαιξε απ' τη δημοφιλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σ' ένα μαγαζί του Nossi Be
    πήρες το μαχαίρι δύο σελλίνια
    Μέρα μεσημέρι απά στη λίνια
    Ξάστραψε σα Χάρου αναλαμπή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εχουμε τζαζεψει τελειως μου φαινεται...Προβλεπω τετραστιχο απο τον usound, τον γνωστο μαυρο θερμαστη απο το Τζιμπουτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλά! Το βίντεο του αποστέλ το είδατε? Πάνω δεξιά! ουχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτο τωρα , ο Καβαδιας , ειναι σε αντιπερισπασμο των ερωτικων επιστολών του Φλωμπερ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ναι! Ο Αποστελ ειναι ο σημερινος σταρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Usound αλλήθωρε τρελλέ, που λύνεις μάγια
    κατάφερε το σταυρωτό του Νότου αστέρι
    σωρός να πέσει, να σκορπίσει στα σπιράγια
    και πες του κάτω από ένα δέντρο να με φέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καλα,ο αποστελ ειναι η μυστηριωδης μορφη(κατι σαν μαυρο φαντασμα) των μπλογκοτοπων..δεν μου λε ρε παλουκαρι αποστελ,δικο σου μπλογκι,γιατι δεν κανεις??ολο απο εδω και απο εκει εισαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Στο επόμενο επεισόδιο guest star ο Χάρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ο Αποστελ, λογω tv ! O χαρος , παντα !
    Παραμονευει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φεύγω για πάντα.

    Μα είναι κάτι πιό βαθύ που με λερώνει.
    -Swear που πας ? Nantia θα πάω στα καράβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. στο μεταξυ,αν εξαιρεσεις τις 4 γυναικες που μπορει να ψηφισαν ...μου αρεσουν οι αραβες(γουστα ειναι αυτα και εμενα μου αρεσει ο πατσας)ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΚΡΥΦΟΛΟΥΓΚΡΕΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ...μου αρεσουν οι αραβες ουχαχαχαχα και μετα λετε για τον Σακη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Εγω το παιζω σε δυο ταμπλω και ψηφισα swear αλλά και Αραβες εκλαμβανοντας το οτι εννοει τον εαυτο του ο usound, μαυριδερος μου φαινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "Καμάκι", λέει ο αχρείος. Χα ! Ο Swear είναι ο Ισμαήλ του "Πέκουοντ". Δεινός φαλαινοθήρας, δε λέω, αλλά κάθε συνειρμός με καμάκι θα ήταν ένα τραγικό λάθος και μια αφελής υπεραπλούστευση. Εξάλλου, η Nantia ούτε καν πλησιάζει τις διαστάσεις του Μόμπυ Ντίκ (ελπίζω).
    Ο ελεεινός Άχαμπ Usound είναι o πορωμένος με την ιδέα να καμακώσει τη φάλαινα και όχι εγώ. Εξ ου και η παλαιότερη εμμονή του με τη Νικολέτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αντε τωρα να αποδειξεις οτι δεν εισαι φαλαινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Διαμαρτύρομαι! Βία και νοθεία! Μαγειρεύει τα αποτελέσματα! Κηρύττω ανένδοτον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τόση ώρα που τα μαγείρευες εσύ, καλά ήταν ? Με 13 νικς με ψήφισα, πώς γίνεται να έχω μόνο 12 ψήφους ?
    Και πες στις λούγκρες να σταματήσουν να ψηφίζουν αραπάδες, διότι δεν θα τους κάτσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλα,ασε. τα ειδαμε τα χαιρια σας στο καμακωμα αραπακλες,ενα κορμι εφερα και εγω, την απολογιαπουειμαιδιμετρη και μου την χουγιαξατε..
    αντε,χαιρετω,παω στο μπλογκι μου που μου το εκαναν σημερα αρκουδοσπηλια οι αρκουδες να ψεκασω να φυγει η αρκουδιλα..α και να μην ξεχασω να αλλοιωσω τα μηνυματα του χαι φαιβ..
    θα γραφουν.... 1 ΕΤΕ+1 ΟΤΕ=100 ευρω,ΟΥΧΑΧΑΧΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΑΝΕΝΔΟΤΟ?? εδω που τα λεμε,του γερο παπανδρεου στην μυτη του φερνεις καπως...(καλα,δεν πιανομαι σημερα ο πουστης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μαζεύτηκε όλη η Lifo εδώ μέσα και ψηφίζει Άραβες. Εκλογές είναι αυτές ή gay-parade ?
    OΞΩ λούγκρες ! Τραβάτε στη Lifo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους! Εσείς κορίτσια καθήστε εκεί που είστε! Επιστρέφω αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ρε μανία με τη μύτη μου! Μύτη σουβλάκι, πουλί καμάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Α, η καλή μου Απολογία ! Eίμαι σίγουρος για το ΠΟΙΟΝ θα ψήφιζε. Έχει σταθερές προτιμήσεις αυτή. Swear, στάνταρ. Εντάξει, έχει και τον Steve, αλλά και πάλι, ο Swear είναι Swear, πλατωνικά έστω, όσο και να χτυπιέστε κάτω ελληναράδες και λούγκρες της Lifo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Προειδοποιώ ότι εάν δεν λάβω ποσοστό 75% -τουλάχιστον- σ' αυτή τη δημοσκόπηση, ΦΕΥΓΩ.
    Αυτή η Λουκρη, είμαι βέβαιος ότι την έχει κάνει τη λαδιά της και κρύβεται σήμερα. Ψήφισε Άραβες, στα μουλωχτά κι έπειτα εξαφανίστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τον δόλιο τον Καββαδία. Τον σύγχυσα απόψε τον Μαρκόνη, εκεί που βρίσκεται. Όπου "μάνα", εγώ έβαζα "Nantia". Ξέρει όμως ότι τον λατρεύω και δεν θα μου θυμώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Θα έκανε συνειρμό με τη μύτη........Η Λούκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Πάντως, φαίνεται πως ο doc δεν έχει και πολύ σχέση με marketing... Ψηφοφορία οργανώνεις βρε αδερφέ, βάλε και ένα δωράκι, π.χ. μια ηλεκτρική σκούπα, μια εκδρομή για δύο στα Καλάβρυτα, ένα ραντεβού με τον swear, κάτι να μαζέψεις τον κόσμο... Ορίστε τώρα, μάζεψες μόνο τους μικρομετόχους της MIG...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Απατεώνα, Γκοτζαμάνη, τί κάνεις με τις ψήφους ΜΟΥ ? Τώρα δα είχα 12, πώς έγιναν ξαφνικά 11 ? -Και πόσες έχει "φάει" ακόμη ?

    Να ποιός είναι ο Γκοτζαμάνης. Ιδού το παρακράτος της Δεξιάς. Σε αφήνω έκθετο στη λαϊκή κατακραυγή, βαφτιστήρι της Φρίκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τέτοια πετάει η Μάνα -συγγνώμη η Nantia ήθελα να πω- και με σκλαβώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ε, όχι και βαφτιστήρι! Πρωτοξάδελφος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΠΑΟΟΟ ΟΛΕ ΠΑΟΟΟ ΟΛΕΕΟ ΟΛΕΕΟΟ ,ΠΑΟΟΟ ΟΛΕ ΠΑΟΟΟ ΟΛΕΕΟ ΟΛΕΕΟΟ ,ΣΟΥΚΕΡ .
    Παλιό αλλά μόλις είδα τα γκόλ από τον Ολυμπιακό που όλοι αγαπάμε ,από τον ευρωπαίο Ολυμπιακό.
    Στα δικά μας τώρα ,το καρατσεκάρισα ,όταν ξαναψηφίζεις δεν προσθέτει ,εκτός εάν αλλάξεις ψήφο ,σε αυτή την περίπτωση, αφαιρεί και προσθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εντάξει βρε Νάντια, άμα πέφτει λίγο ας το 'κανε "ένα ραντεβού με swear + ένα handsfree" (να είναι και τα χέρια ελεύθερα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κι αυτός ο Γεροδήμος, το πρωτοπαλίκαρό σου, ο κουμπουροφόρος σου, καλό κουμάσι και του λόγου του. Εμ, τί περιμένεις, από τον Κάμπο είναι. Οι μεγαλύτεροι λησταρχαίοι από κει ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Για τον γεροδημο το σχολιο, να μη μπερδευομαστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Α, όχι - τώρα θα τα χαλάσουμε... Οι κατσαπλιάδες ήταν καμπίσιοι, όλοι οι καθωσπρέπει και λεβέντες λήσταρχοι, κλέφτες και αρματωλοί ήταν ορεινοί τύποι των περιοχών μας (π.χ. Φώτος Γιαγκούλας). Να μην λέμε τέτοιες ανακρίβειες παρακαλώ διότι θα αλλάξω την ψήφον μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ισοπαλία! Ο Swear ξανάρχεται και είναι και ξαναμμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μα ασφαλώς, για κατσαπλιάδες της συμφοράς ομιλούσα. Κάτι σαν τους σημερινούς γκουρούδες της φάπας. Κάτι Σουρλαίοι, κάτι τέτοιοι. Αλλα μοβόροι όμως και καθόλου μπεσαλήδες. Απαπαπαπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλά κάτσε να αλλάξω την ψήφο τώρα, να την δώσω στον άραψ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Βρε Γέρο, ευτυχώς που δεν είσαι σπορτκάστερ. Τα γκολ του πρώτου ημιχρόνου θα τα μετέδιδες στο δεύτερο. Τί αντανακλαστικά είναι τούτα ? Ελέφας είσαι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Καποιος το πειραξε το μηχανημα και αλλαζοντας την ψηφοφορια, το αποτελεσμα μενει ιδιο .
    ( αφησα κι ενα σχολιο αναπαντητο.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ελέφας ο doc. Εγώ είμαι γρήγορο πιστόλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Βρε Nantia, δεν βλέπεις που έχει εξαφανιστεί ο Usound ? "Mαγειρεύει" ο Μαμαλάκης της καλπονοθείας. Με βοηθό τον Γεροδήμο, γνωστό πιά και ως Ευτύχη Μπλέτσα των blogs. Ξέρεις, αυτός ο πιτσιρικάς ο φλώρος, στην "κουζίνα της μαμάς" (ή της γιαγιάς, δε θυμάμαι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Σούφεξε πάλι Νάντια19.
    ΔΩΡΑΚΙ το ραντεβου με τον Άραψ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Πάλι το άλλαξε το αποτέλεσμα ο "δόκτωρ της νοθείας"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Βαλτος εισαι, Γεροδημο ! Γιατι δε μας το λες ?
    "Επι των δημοσιων σχεσεων,Γεροδημος "!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ναι, σιγά να μη βγεί και με τον Ημιάραψ. Άσε μας ρε Γέρο, έχει πολύ δρόμο η ψηφοφορία και εγώ δεν έχω ανοίξει ακόμη το κουτάκι με τα τρυκς μου. Κάτσε και να δεις, ποιός θα φύγει δέκα λεύγες μπροστά. Δύο άρθρα-φωτιά και θα πάρω ίσαμε 13.000 ψήφους. Μέχρι και Β΄Αθηνών κατεβαίνω. Τρέμε Γιακουμάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Αυτος ο usound, ειναι ικανος να φερει καραβιες μαιμου ψηφοφορων απο Γεωργια(αλα Σημιτακος το 2000)για να βγει το "μ'αρεσουν οι Αραβες"

    (χεχε!Για να δουμε ποιοι θα τσιμπησουν...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Μια φορά (παλιά) στο Σινά, μου ζήτησε ένας βεδουίνος μια φίλη μου για 40 καμήλες (μιλάμε για περιουσία, όχι μαλακίες...) Άσπρη άσπρη αυτή και με σκούρα καστανά μάτια, έκανε μπαμ... Είδα κι έπαθα να του εξηγήσω (ότι οι καμήλες δεν πιάνουν καλή τιμή στην Ελλάδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Κάτσε να δεις τώρα, με τη λιτότητα, τί τιμή θα πιάσουν οι καμήλες, όπως και τα γαϊδούρια.

    Λοιπόν, η μεταστροφή της ψήφου, είναι εύκολα ερμηνεύσιμη, εάν διαβάσει κανείς προσεκτικά τα ανωτέρω σχόλιά μου. Βλέπεις, το ασθενές φύλο αισθάνθηκε προδομένο από την εμφανή αδυναμία μου στην Εκλεκτή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διάψευση κάθε φρούδας ελπίδας των πολλών θαυμαστριών μου. Έτσι, μοιραία, με τη μοχθηρία που συνήθως τις χαρακτηρίζει, ψήφισαν τιμωρητικά, αποδοκιμάζοντάς με.
    Δηλώνω ότι ΔΕΝ μασάω. Βαράτε όσο θέλετε. Όσο και να χτυπιέστε κάτω ελληναράδισες, ΜΙΑ είναι η εκλεκτή. Και τον Swear καλύτερα να τον βγάλετε από το μυαλό σας. Δεν είναι για τα δόντια σας. Λάμιες.

    Καλή ξεκούραση σε όλους όσους με ψήφισαν. Οι υπόλοιποι, να μη κλείσετε μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Swear λυπάμαι που το λέω , αλλά τεχνικά (γαβ , γαβ !!) είσαι χαμένος ,δεν προχωράτε σε ψηφοφορία για τον καταλληλότερο ,εκεί δε μπορεί ,κάποια τύχη έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. 12-12. Μια ισοπαλια καταφερε , δε βαριεσαι, ετσι ειναι το σωστο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Έκανα την ισοπαλία.
    Το γκολ στο τελευταίο λεπτό.
    Οπότε πάω για ξεκούραση.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Τελικώς αυτοί οι Άραβες είναι πάρα πολλοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Βρε καλώς το παιδί το ιδικο μας!

    Κοίτα τι έχασα για να λείπω ολη την ημέρα - και ολίγη από τη νύκτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Τι να ματιασουν απ'τα ελεεινα βρωμοπαπουτσα εκεινης της ξεχασμενης εποχης,βρε επιδοξε Βασιλακη Καϊλα?Φτου σου διαολε ελεγαν κι εφτυναν,μολις ανεβαζε ο αλλος το βρωμοποδαρο του στο σκαμνακι για να του λουστραρουν τα-ο Θεος να τα εκανε!-παπουτσια και να κρυφτουν τα σκασιματα στο γουρουνοδερμα.Κι ειχαν και καμποσα σολιασματα για να γινουν πιο ανθεκτικα στην μακροχρονια,καθημερινη χρηση.Φτου σου κερατα,γαμω την ατυχια μου!αναφωνουσαν.Κι εφτυναν αβερτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Το ιδιο αναφωνω κι εγω,που δεν μπορεσα χθες να ειμαι παρουσα στο γλεντι,παιδες.Θα το τσικνησουμε αποψε,φανταζομαι.
    Αν δω φως,θα μπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Θάχει άδικο να στα χώσει τώρα? Ολο το βράδυ σε περίμενε κι έσκασες μύτη μεσημεριάτικα! Και τον είπες και Καϊλα. Ακου Καϊλας!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Τι να τον εκανα βραδυατικα,εριζουν για παρτη του τοσες!Προτιμησα τον Μορφεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Aποκαλύπτω σήμερα τις μέθοδες (κομμουνιστικό είν’ αυτό, για να δίνω στίγμα), με τις οποίες προσπαθούν να με υπερκεράσουν –δήθεν- σε δημοτικότητα : Ο γνωστός Γκοτζαμάνης προβοκάτωρ Usound χρησιμοποιεί σ’ αυτήν την κατάπτυστη προσπάθεια το παλιό του γνώριμο από τα Capitalblogs Κουφέτο, καθώς το τελευταίο διαθέτει δίκτυο ολόκληρο ηλεκτρονικών υπολογιστών, με πέντε κεντρικούς servers, σαρανταεπτά τερματικά, προηγμένα προγράμματα για τη δημιουργία κυλιόμενων ip’s και τέτοια κόλπα. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε, από τις ομολογίες του ιδίου του Κουφέτου, το οποίο στα Capitalblogs πεντεστερώνει ΠΟΛΛΑΠΛΑ τα blogs της αρεσκείας του και το δηλώνει μάλιστα : «Πάρε γλυκειά μου δύο 5* από μένα :) :) :)», «-πάρε γλυκέ μου εφτά 5* από μένα :) :) :)» και ούτω καθ’ εξής. Aφειδώς μοιράζονται τα πεντάστερα, στους "ημέτερους" φυσικά. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτός ο σατανικός μηχανισμός χρησιμοποιείται εναντίον μου, ούτως ώστε να προστίθενται ψήφοι υπέρ των Αράβων και βέβαια εις βάρος μου. Οι υπέρ μου ψήφοι αποτελούν ειλικρινή εκδήλωση υποστήριξης εκ μέρους των πολλών φίλων μου, πλην όμως, φοβάμαι ότι η μάχη είναι άνιση. Από τη μιά οι άνθρωποι κι από την άλλη οι διαβολικές συσκευές του Κουφέτου. Δε χρειάζεται βέβαια να υπενθυμίσω σε όλους τις ιδιαίτερες διαπλοκές μεταξύ Κουφέτου και του κουμπουροφόρου μπράβου Γεροδήμου. Ο τελευταίος λειτουργεί εν προκειμένω ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του ιθύνοντος Usound και του εκτελεστικού οργάνου με τα χαμόγελα και τα σαρανταεφτά τερματικά. Ας ξέρουν ότι τους ξέρουμε. Ας ξέρουν ότι γνωρίζουμε τι είδους τεχνάσματα χρησιμοποιούν. Αυτοί είναι, έτσι λειτουργούν, έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν. Τους παραδίδω στην κοινή γνώμη. Μαυρίστε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Μη μου στενοχωριεσαι ! 19-14
    Προηγεισαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Για να είμαι ειλικρινής κι εγώ τους Άραβες ψήφισα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Αφού πέρασες μπροστά τι φωνάζεις;
    20 εσύ 14 οι Άραβες!
    Αυτός ο Χάρος έχω μια υποψία ότι ψήφισε τον Άραψ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ego psifisa 9 fores to @swear giati ton epsaxna.

    Ise trasis, vlepo, aksios antipalos.

    Ti ta feris lei, nitaku?

    Vre ke 2 zevgaria nunchaku na feris to sopakiasma de to glitonis.

    Kola? Soy sinisto logo mpas, leo MPAS ke kataferis kamia fora na petixis to mpalaki ke na to kratisis gia entimio.

    Akoma den emates oti o mastoras kani ta ergalia ke oxi ta ergalia to mastora?

    Ptoxe mikre psara, den exis kamia tixi.

    Yp' opsin, den pezo rever. Moy exi apagorefti apo ti sintiki tis Genevis.

    To de koyver moy, 20 xronia tora, nai nai nai kala diavases, 20 xronia to meletane sto Langley ke sti Florida ke akoma den exoyn vri akri.

    Plaka plaka o @usound mia xara dixni.
    Ego ton perimena na ine kanas gerompismpikis sinomilikos toy Mpampinioti (sori u ala eneka afto to pragma me tin ortografia)

    Lipon, tora poy sas vrika ta mato siga siga ke ortografia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. καλα βρε καλαμπαλικη...και ποιος σου ειπε οτι η φωτο ειναι ΠΡΟΣΦΑΤΗ?? μαλλον απο τοτε που εκανε το αγροτικο του θα ειναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. ένας καθυστερημένος χαιρετισμός σε όλους , σεξιστές και μη
    ακόμα βρίσκομαι σε άδεια αναρρωτική ( με το τσουβάλι μπαίνει με το βελόνι βγαίνει το άτιμο το κρύο)
    αλλά λόγω των ημερών θἐλω να συνεισφέρω το αγαπημένο μου ποιηματάκι-τραγουδάκι, ο γλωσσικός πλούτος και οι εικόνες που μέσω αυτού αναδύονται αξίζουν της προσοχής...

    ==========

    Είναι λευκόν κατάλευκον το γάλα των προβάτων
    λευκόν το κρίνον το ανθούν εντός αγρών αβάτων
    και των ορέων η χιων λευκή και ασταποβόλος
    αλλ'όχι ως ο πάλευκος της Καρολίνας κώλος

    Ζευς, Πυραμίδες, Κήποι κρεμαστοί, ο Κολοσσός της Ρόδου
    της Κρήτης ο Λαβύρινθος ο δυσχερούς εξόδου,
    ο της Αρτέμιδος ναός, ο τάφος του Μαυσώλου
    επτά ήσαν τα θαύματα του πάλαι κόσμου όλου,
    πλην όγδοον και σύγχρονον, θεώμενον δυσκόλως
    είναι ο δυσπερίγραπτος της Καρολίνας κώλος

    Όλα μετρώνται επί της γης, μεγέθη και ποσότης
    μετράται μέχρι σπιθαμής, της γης η καμπυλότης,
    η των αστέρων διάμετρος, του ουρανού ο θόλος,
    πλην δε μετράται δυστυχώς, ο αλαβάστρινος
    της Καρολίνας κώλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Οσον αφορα για τον αν η καμηλος στο κατα ματθαιον ευαγγελιο ειναι το γνωστο ζωο της ερημου η οχι ελεξτε εδω: http://www.cyta.com.cy/pr/newsletter/Archive2005/April/Glossika/glossika.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή