Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ερωτικαί επιστολαί



Είμαι δεμένος στο σώμα σου σαν άγριο σκυλί σε πάσσαλο και αλυχτάω, όχι γιατί θέλω να λευτερωθώ και να το σκάσω, αλλά επειδή δεν σε φέρνουνε σε μένα μια ώρα αρχύτερα να κόψω με τα δόντια μου τις σάρκες σου, αυτές που ντύνεσαι για να είσαι «όπως πρέπει» μπρος στους τρίτους. Το πάθος μου για σένα συγκρίνεται μονάχα με ένα μάτσο απρέπειες μη εξημερωμένου ζώου. Θέλω να σε απολαύσω αργά. Θα μένω λοιπόν κάμποσο νηστικός. Θα αφήνω την πείνα μου να ξαναμεγαλώνει σαν κλαδεμένο κλαρί, για να σε ευχαριστηθώ πάλι από την αρχή. Δεν θα σε λυπάμαι που θα κείτεσαι κι εσύ αιχμαλωτισμένη. Θα σε ποδοπατάω. Κανείς δεν λυπάται κάτι το θεϊκό. Κανείς δεν δείχνει ευσπλαχνία για το αναίτια υπέροχο. Θα τα υποστείς όλα μέχρι να γιατρευτεί η λύσσα του έρωτά μου.

Θα σε σκεπάσω με έρωτα την επόμενη φορά που θα ιδωθούμε. Τα χάδια θα έχουν έκταση. Θα σε μπουκώσω με όλες τις χαρές της σάρκας μέχρι να λιγοθυμήσεις, να πέσεις να πεθάνεις. Θέλω μαζί μου να τα χάσεις ολότελα και να ομολογήσεις κρυφά στον εαυτό σου ότι ποτέ δεν είχες τολμήσει να ονειρευτείς τέτοιο παραλήρημα…

Όταν γεράσεις, θέλω να νοσταλγείς αυτές τις λίγες ώρες, θέλω να ανατριχιάζεις ολόκληρη από την παλιά χαρά όταν στον νου σου θα τη φέρνεις.

Δεν θα με κουράσουν ποτέ οι συναντήσεις μας. Μπορεί ο άνθρωπος να χορτάσει το νερό; Μπορεί το χορτάρι να βαρεθεί τον ήλιο; Μπορεί η κορφή του ψηλού βουνού να θελήσει να τινάξει από πάνω της το παγωμένο χιόνι; Εσύ αγάπη μου, είσαι απ’ τις ανάγκες η πιο ζωτική. Δεν έχεις τίποτα απ’ τις άλλες – όλες μαζί – να ζηλέψεις.

Θα πέσω οριζόντια με τα χέρια παραδομένα, ανήμπορα, θα ανοίξω το στόμα διάπλατα, θα κρατήσω τα βλέφαρα ορθάνοιχτα, θα εκθέσω την καρδιά μου άφοβα, να μου δοθείς με όποιο τρόπο σταθεί δυνατό. Σαν ήλιος, σα φως, σαν αέρας, σα νερό, σα ζωή, σα θάνατος, σαν αγάπη. Είμαι αχόρταγος άνθρωπος και θα σε πείσω γι’ αυτό. Είμαι πειναλέος άνθρωπος και πείσε με γι’ αυτό. Λουίζ, σε χρειάζομαι. Επισκέψου με «πανταχόθεν…».
Αυτός ήταν λογοτέχνης? Τέτοια επιστολή ούτε ο Ζαχόπουλους δεν θα έγραφε!
«Είμαι δεμένος στο σώμα σου σαν άγριο σκυλί σε πάσσαλο και αλυχτάω, όχι γιατί θέλω να λευτερωθώ και να το σκάσω, αλλά επειδή δεν σε φέρνουνε σε μένα μια ώρα αρχύτερα να κόψω με τα δόντια μου τις σάρκες σου».
Καλά ρε μεγάλε! Αφού δεν στη φέρανε πως δέθηκες πάνω της?
«Το πάθος μου για σένα συγκρίνεται μονάχα με ένα μάτσο απρέπειες μη εξημερωμένου ζώου».
Γιατί ρε φλόμπα? Ο χιμπατζής του σπιτιού πηδάει με ευπρέπεια και της ζούγκλας απρεπώς?
«Θέλω να σε απολαύσω αργά.»
Σάμπως θα μπορούσες και γρήγορα?
«Θα τα υποστείς όλα μέχρι να γιατρευτεί η λύσσα του έρωτά μου».
Ναι, θα ήσουν ο πρώτος που θα γιατρευόταν από λύσσα!
«Θα σε σκεπάσω με έρωτα την επόμενη φορά που θα ιδωθούμε»
Πρόσεχε να είναι μάλλινος, μην κρυώσει!
«Θέλω μαζί μου να τα χάσεις ολότελα και να ομολογήσεις κρυφά στον εαυτό σου ότι ποτέ δεν είχες τολμήσει να ονειρευτείς τέτοιο παραλήρημα…»
Που να το τολμήσει! Πρώτη φορά της έτυχε τόσο παλαβός!
«Θα πέσω οριζόντια με τα χέρια παραδομένα, ανήμπορα, θα ανοίξω το στόμα διάπλατα, θα κρατήσω τα βλέφαρα ορθάνοιχτα, θα εκθέσω την καρδιά μου άφοβα, να μου δοθείς με όποιο τρόπο σταθεί δυνατό».
Δοκίμασες να πέσεις κάθετα? Θα ήσουν και εντάξει με τον νόμο της βαρύτητας.
«Λουίζ, σε χρειάζομαι. Επισκέψου με πανταχόθεν…».
Άμα είναι για «πανταχόθεν», δεν φώναζες και κάνα μαύρο?

Γουσταύος Φλωμπέρ. Τελικά ο έρως μωραίνει! Κι όχι μόνον ο έρως. Ενίοτε και η χασούρα!

148 σχόλια:

  1. Δεν θα με κουράσουν ποτέ οι συναντήσεις μας.

    Kαλα, μη βαζεις και στοιχημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να έτρωγε πολλές χυλόπιτες μ' αυτά που έγραφε ο τύπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εξηγειται αλλιως, μεσ την υπερβολη.
    Αλλοι καιροι, βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμα έστελνες σήμερα κάτι τέτοιο σε γκόμενα, δεν το γλύτωνες το ρεζιλίκι με τίποτα! Θα το κυκλοφορούσε στα μπαράκια ν' ανάψει το κέφι! Και μετά, Πλούταρχος! Ο νεώτερος, βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το αποδομησες ομως το κειμενο !
    Αν λαβουμε υποψη μας οτι ηταν ενας λογοτεχνης και δεν εζησε στους σημερινους καιρους της ευκολιας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα το κάνω sms και θα το στείλω σε όσες δεν θέλω να ξαναδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα σε περασουν για σαλεμενο, οποτε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανθρώπινος ο Φλωμπέρ ,μπορούμε να συγχωρήσουμε τα πάντα στον άλλον εκτός του να μη μας θέλει.
    Οσο για την διάδοση ανάλογης επιστολής σε μπαράκια ,φαίνεται ότι δε κάνετε βόλτες σε "κακόφημους" ιστοχώρους ,εκει να δεις διαπόμπευση του άπιστου ή ερωτευμένου ,για αυτό κάντε τα κουμάντα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε nantia42, είναι δύσκολο να με πιστέψουν. Απλώς θα συνειδητοποιήσουν το ευνόητο = χυλόπιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και δεν το λες κατευθειαν ?
    Εκτος κι αν ειναι πολλες και με το sms , ξεμπερδευεις πιο ευκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαζική αποστολή, φίλε. Όπως όταν λέμε "χρόνια πολλά Μαρία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώς τον apostel! Κάνουμε, πώς δεν κάνουμε? Βόλτες! Απο κει πήρα και την ιδέα της προειδοποίησης κατά την είσοδο στο μπόγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπλογκ, στραβούλιακα! Άκου, μπόγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάτι άσχετο ,ο ρουφιάνος στη βάση της σελίδας είναι διακοσμητικός ή κάτι κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσυ προειδοποιεις , ο swear ομως, μπερδευτηκε!
    Σου λεει: πού μπαινω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επισης ασχετο : αλλων τα nick φαινονται πορτοκαλι, αλλων γκρι .why?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πήγα να βάλω μετρητή επισκεψιμότητας, δεν τα κατάφερα και ξώμεινε! Ο ρουφιάνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νάντια, να ρωτήσεις την Εύη. Αυτή μου δίνει συμβουλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αμα δεν ηταν και η ευη και ο mc και ο μπλουζ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με απλή παρατήρηση ,βλέπω ότι nick γκρί χρώματος είναι το δικό μου και του Usound ,δυο τινά πιθανολογώ 1.διακρίνει ο ρουφ τους Παναθηναικούς ή 2. όλοι βλέπουν το ίδιο για οικοδεσπότη και τον εαυτό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ετσι ειναι ! κι εγω βλεπω τη ναντια και τον usound!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η Νάντια είναι γκρι μετά την απόρριψη του συνέταιρου. Εμείς οι δύο για τον πρώτο λόγο. Κι ο mc προσπαθεί να μιμηθεί το χρώμα της φάτσας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. πότε με απερριψε?

    στο περιμενε με εχει !

    λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ολα τα νικς γκρι ειναι,που ειδατε το περδικαλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. … καλησπέρες …
    γκρι γίνονται τα νικς όταν τα κλικάρεις για να δεις το προφίλ του χρήστη …. …προφανώς η Λουκρητία ως περίεργη τα κλίκαρε όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι σοϊ παλιογατα θα ημουν αν δεν ειχα περιεργεια,αετε?Curiosity killed the cat!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Θυμάμαι ένα Φλώμπερ, που είχα πιτσιρικάς και τσάκιζα μ΄αυτό τα κοτσύφια. Άσσος στο σημάδι από τότε. Μια φορά είχα ρίξει και σ'ένα σκύλο, που τον πέρασα για αλεπού. Έφαγε τα σκάγια στον κώλο το σκυλί και τσίριζε "κάϊ-κάϊ". Κατά τα λοιπά, μια χαρά τη σκαπούλαρε. Ήταν αδύναμο το Φλώμπερ. Κάτι φυσιγγάκια μια σταλιά, τί να σου κάνουν ?
    Δεν ήξερα όμως ότι ο εργοστασιάρχης του οίκου όπλων "Φλώμπερ" ήταν τόσο δυνατός στην πέννα. Μπράβο του. Και γω που νόμιζα ότι οι έμποροι όπλων είναι αναίσθητοι και ανάλγητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. A, ναι, η επιστολογραφία εγνώρισε άνθισιν ΤόΤΕ. Και τώρα άλλως τε με τα μνμ και τα sms. Άλλου είδους βεβαιως.

    Παρετήρησα κατά τα γεγονότα πυ προηγήθησαν της αποχωρήσεω΄ς σας και αμέσως μετά μια έντονοτατη προσπάθεια να σας την "ειπούν". Κάτι υποννοούμενα, κάτι πόσο θα μα λείψει ο Διαμαντής, λατι κουλες αφιερώσεις ασμάτων, κάτι "στο καλό και να μας γράφετε". Σχεδόν ανεκουφίσθησαν τινές.

    Θα ήθελα επί τη ευκαιρία να τονίσω ότι ακριβώς έτσι σκεπτεται ο κεκαυμμένος και "προοδευτικάριος" του ολοκληρωτισμού. Περιμένει να ειδεί τον άλλον εν αδυναμία δια να εκτοξεύσει την χολήν του. Μοι έχει συμβεί και εμοί, ασφαλώς. Αλλά το ζήτμα είναι να ήμεθα και ολίγον ιππόται. Όχι ότι πιλανουν αυτά εις τους προοδευτικαρίους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. που τα ειδατε αυτα θρασσ; δεν τα πηρα γραμμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Παίξανε, μπλουζ, παίξανε κάτι τέτοια κόλπα.Μόνο που ο Θρασ τα φόρτωσε στην προοδευτουριά για να τα κουκουλώσει λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μη δειτε ανθρωπο ερωτευμενο να εξωτερικευει τα αισθηματα του προς το αντικειμενο του ανεκπληρωτου ποθου του,αμεσως να πεσετε να τον κανετε κομματακια.Βρε,τι ζηλιαρηδες τυποι εισαστε εσεις!Ο ανθρωπος καιγοταν απο ποθο,η σκορδοπιστη δεν καθοταν και την πληρωνε το λευκο χαρτι.Ευτυχως που ετυχαν ετσι τα πραγματα κι εχουμε αυτο το λογοτεχνικο αριστουργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς την ιδιοκτησία:

    -παρακαλω θερμως οπως καλωσορισθει ο φιλτατος metallica απο τα δικα σας επισημα χειλη.Προκειται περι λαμπρου φερελπιδος νεου,με θαρρος γνωμης(ειδος προς εξαφανιση δηλαδη)
    -μας ταξατε zaratustra;Πουντονα;;;Δεν ξερω τι θα κανετε,βρειτε τροπο και φερτε τον zara.Δεν παιζουνε με τετοια θεματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Διαβάζεις και Ζαχόπουλο, Λουκρητία?
    Δεν πιστεύω να έχεις και αντίγραφο του επίμαχου DVD ?

    (αν δεν έχεις, σου πουλάω ένα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πάνσοφε Swear, που συ μόνος ξέρεις την αξία της πλάνης και του φλώμπερ ... θυμάμαι μικρός πηγαίναμε με μια φλορέτα στο βουνό για να κυνηγήσουμε ... όλοι μας είχαμε αεροβόλα ... ένας είχε φλώμπερ ... με πόσο δέος κοιτάγαμε αυτό το όπλο ... στα παιδικά μας μας μάτια φάνταζε σαν 50αρι ... περιμένανε πως και πως να πυροβολήσει ...

    ... το τελευταίοι ανέκδοτο σχόλιο στον μέγα υπερσιβηρικό το έγραψα εγώ... το έγραφα στο word και μόλις πήγα να το αναρτήσω το μπλογκ δεν υπήρχε πια ... χάθηκε στον χωροχρόνο ... ένα σχόλιο χαμένο μεταξύ του πραγματικού, του εφικτού και του φανταστικού ... ένα σχόλιο που 'χει χάσει το σκοπό της ύπαρξης του ...

    ... σίγουρα μετά από πολλά χρόνια το σχόλιο αυτό θα αποτελέσει αφορμή για διπλωματικές εργασίες, πανεπιστημιακές μελέτες, ντοκιμαντέρ και reality shows του μέλλοντος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Συμφωνω για zara .
    Να γειρει και το πραγμα προς τα αριστερα, αλλιως ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ελενη, αστο κοριτσι μου, θα βρουμε κανενα πιο ενδιαφερον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. βρε nantia ,αφου εχουμε συμφωνησει στο ολα τα λουλουδια να ανθιζουν.Ζara, θελουμε ΚΑΙ για να γειρει(αφου το λες εσυ),ΑΛΛΑ κυριως για θαρρος γνωμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κατι εχεις κατα νου,Ναντια?Για λεγε,ενδιαφερον ακουγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μαζευτήκαμε βλέπω σιγά σιγά, εμφανίστηκε και κείνος ο Νταιμπούτσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. οχι , λουκρητια , τιποτα,δε μ αρεσει ο Ζαχοπουλος, αυτο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ... δεν κόβω τίποτα ... ούτε ένα πόντο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλωσορίζουμε τον φίλο Kirk Hammett στην ομήγυρη. Enter Sandman.
    Το φλόμπερ Αετέ ήταν τότε μεγάλη ιστορία. Θυμάμαι ακόμη τον ήχο του κλείστρου, κλακ-κλουκ, όπως καπάκωνε το φυσίγγι. Kαι πώς μύριζε το μπαρούτι μέσα στην κάνη ! (που δεν είχε καθαριστεί ποτέ, χαχαχαχαχα). Και τα γράσσα στη θαλάμη, όσα είχαν απομείνει τέλος πάντων. Ωραίο πράμα. Μετά πέρασαν τα χρόνια και το φλομπεράκι έγινε Beretta 682.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σιγα μην σου αρεσε,τοσο βιτσιοζα δεν θα σε φανταζομουν ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Έμαθε κι ο Πρωτεσίλαος να πομπάρει! Μόνο που έχει μείνει στα πρόσωπα! Ο ιδεολόγος. Καλώς τον μετάλικα! Καλώς τον ζάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ειναι γνωστο οτι ειμαι σεμνη και εχω καλο γουστο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ευχαριστω!Φερτε και Zara τωρα και φυγαμε για τελικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αετέ, το σχόλιό σου ήταν όλα τα λεφτά! Αλλά εκείνη τη στιγμή καλώς ετροποποιήθη. Γιατί δε θέλαμε να το συνεχίσουμε. Και περικόπηκε το σχόλιο ενός φίλου. Στα δύσκολα ,οι φίλοι την πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ρεεεεε, τελευταίο σχόλιο στο Υπερσιβηρικό λέει ο άνθρωπος, όχι στον Αλή Μπάμπα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εγω παλι νομιζα οτι το δικο μου ηταν το τελευταιο στον Υπερσιβηρικο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλά κρασιά ,συνέταιρε! Με χάνεις τελευταία. Κορίτσια( ο λόγος το λέει) αν παίρνατε τέτοιο ραβασάκι πώς θα χαρακτηρίζατε τον καμάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κανω που και που κατι κλικ διπλα και με ξεκουφαινει η ησυχια.Βρε,τι ερημιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Δυνάμεις του Σκότους πολέμησαν τον "Υπερσιβηρικό". Δέχτηκα απειλητικά μηνύματα. Το ένα έλεγε :

    "-Μαλάκα, κατέβασε το τραινάκι σου, μη σε δέσουμε στις ράγες -Πρωτεσίλαος"

    Και το άλλο :

    "-Καραγκιόζη, τί νομίζεις ότι κάνεις ? Γύρνα στον Μπάμπα αμέσως-Xάλβυ"

    Ε, είδα και τη Λουκρητία που είχε κατεβάσει μια μούρη μέχρι το πάτωμα και έτσι το έληξα. Κρίμα, γιατί είχα κλείσει καλές διαφημίσεις και θα κονομούσα χοντρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αγορι ( ο λόγος το λέει), αν το επαιρνα τωρα , θα ειχα σοβαρες αμφιβολιες για το ψυχολογικο του status.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Δεν μου'πες για τις διαφημίσεις! Αλλάζει το πράμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γι αυτό σε πάω ,ρε Νάντια! Ενώ η Ελενίτσα χύθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Σκέπτομαι να στείλω ένα ραβασάκι στην Nantia42. Όχι ως Νταϊμπούτσου, φυσικά. Κάτι τέτοιο θα τα κατέστρεφε όλα.
    -Τί να γράψω ρε συνέταιρε, εσύ που είσαι ειδικός στα ρομαντικά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Στείλτο ως Daibutsu μπορεί να την εξιτάρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γεροδημος και usound, τιγκα στο ρομαντισμο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δε νομίζω. Not her style, not my style.
    Tελικά, δεν είσαι και ΤΟΣΟ ειδικός στα ρομαντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αυτα ειναι τα ρομαντικα,στα οποια εισαι και ειδικος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Τώρα το κατάλαβες? Στα πισινά ,όμως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ ειδικος σ αυτα, φαινεται απο μιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ζήτησα κι εγώ από το μαουνιέρη να μου γράψει ποίημα.
    Άσε, θα το γράψω μόνος μου, σε μορφή "άρθρου-φωτιά". Όλες ψοφάνε για τα άρθρα μου-φωτιά. Γιατί όχι κι η Nantia ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Να ζητησεις οδηγιες απ'τον Σπαρτη,κοντευει να μας πυρπολησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Να σου πω τη μαύρη μου αλήθεια? Κι εγώ ψοφάω, αλλά φοβάμαι να το πω δημόσια μην με παρεξηγήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ορίστε, πριν καν γράψω !
    Φαντάσου και να γράψω τί θα γίνει.
    Βλέπε και ζούλευε, μαουνιέρη, λοστρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Και λιγα του λες,χωσε κι αλλα!Ενα τετοιο ρομαντικο κειμενο και το ξεφτιλισε,και τον θεωρουσαμε και Μπαρκουλη των μπλογκς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αλλος εχει το ονομα και αλλος τη χαρη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Έχω τον τρόπο μου ο άνθρωπος. Ένα τακτ, μια έμφυτη ευγένεια που καθηλώνει. Ίσως μερικές φορές να είμαι λίγο ωμός, το παραδέχομαι, αλλά και πάλι, η ψυχική καλλιέργεια δεν κρύβεται. Ένας πραγματικός gentleman. Κι έχω και άφθονο ΟΛΘ, έτσι ? Μόνο τα μερίσματα να βάλεις, αποκτώ χαρακτήρα κελεπουριού. Αμ αυτήν την ΕΛΛ, τη ξεχνάς ? Ανεβαίνει κι ο χρυσός, ποιός ξέρει που θα φτάσει. 70 ευρώ, 80, 280 ? Κάτσε και να δείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Εκεινα τα πισινα,παντως,αφου το ρωτας δηλαδη,αποδεικνυουν ποσο το κατεχεις το αντικειμενο.Σ'αυτα εισαι ειδικος,ο,τι και να λεμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μου το χαλασες τωρα!
    Τα λεφτα τα εχω στο φτυσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Μα δεν μιλάω καν για λεφτά ! Για ΧΑΡΤΙΑ μιλάω. Τα λεφτά κι εγώ στο φτύσιμο τα έχω. Γι αυτό και τα ρημάδια τα 'κανα χαρτιά, αντί να τα κάψω (που επί της ουσίας είναι το ίδιο πράγμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΕΛΛ - 20 Ευρά.
    ΟΛΘ κάτω από τα 5 σε αυτές τις τιμές τον έπαιζα πριν κάποια χρόνια, γιατί να μην τις ξαναδεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Στην παντα,παλιοσειρες...Ρομαντισμος=dont leave me now,ασμα Supertramp(ο youtubας το εχει βαλει να επενδυει σκηνες απο το Rocky.Aλλα δεν πειραζει...Ο Βalboa υπηρξε παιδικο ειδωλο καθε σοβαρου ανθρωπου

    Dont leave me now

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Λεφτα σε μετοχες,Ναντια.Τρεχα γυρευε.Ηταν λεφτα,τωρα εγιναν....σκατα!Ειδικα στη Νυμφη του Θερμαϊκου ξερεις ποσοι αγωγοι ακαθαρτων καταληγουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ορίστε αυτό είναι θέμα! μόνο ο usound ξέρει να ξεχωρίζει τα θέματα που μας αρέσουν! ευαισθησία - ρομαντισμός - να γίνονται χαλί στα πόδια μας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Να κι άλλος ένας ξύπνιος, που θα αγοράσει ΕΛΛ στα 20 ευρά. Για ρώτα και την Ελενίτσα, να σου πεί τί ΚΑΖΟ έπαθε, την τελευταία φορά που το επεχείρησε.
    Δεν της άρεσε στα 32, την έφτυνε. Δέκα μέρες μετά είχε φτάσει 50. Ψιμάρια, δεν θα μάθετε ποτέ σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Καλά ρε πούστη μου! Γιατί με πάνε τόσο οι γκόμενες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Τωρα αν ελεγα οτι ολη του η πρεμουρα,Ευη,ηταν κατι αλλο,περα απο ρομαντισμους κι ευαισθησιες,φανταζομαι θα συμφωνουσες κι εσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Για δες τη φωτο σου και πες μας με το χερι στην καρδια:στη θεση μας δεν θα σε πηγαινες?Χαχαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Καλά, εσύ Γέρο πάρε ΜΑΡΦΒ. Βρε, άντε και τον βρήκες τον ΟΛΘ στα 5 ευρώ, πόσα κομμάτια λες θα βρείς να πάρεις ? 100, 200, 300 ? Ίσαμε κει. Αφού τα έχω μαζώξει ΟΛΑ και ΔΕΝ πουλάω, ποιός θα σου πουλήσει βρε αχαϊρευτε ? Το Κράτος ? ΟΛΘ τέρμα, δεν πουλάμε, κλείσαμε.

    Με νευριάσατε, φεύγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Στα 20,παντως,θα παρω την προικα της εγγονης μου,μεγα βουδα.Ολα μεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Δεν ειναι παληογρια Κυριε!Ειναι-κατα πως θρυλειται-μια κομψη ωριμη κυρια...Πιπινολαγνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ολα τα περίμενα! Αλλά και συνέταιρο Νταή πούτσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Θα το αλλαξει ο swear , το αλλο τρομαζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Η να ειναι νταης η να μην ειναι καθολου το δευτερο συνθετικο.
    θΡΥΛΕΙΤΑΙ?Ποθεν εκπορευεται ο...θρυλος,Πρωτ?Να του στειλω ανθη,δηλαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Άντε, καληνύχτα! Αμέρικαν μπαρ τον κάνατε τον Αλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ε, τότε φρόντισε να κάνεις από τώρα κανένα ασφαλιστικό συμβολαιάκι πχ στην Alico, για να μη μείνει εντελώς άπροικη η εγγονή σου.

    ΑΠΑΙΤΩ να με αποκαλείτε όλοι εφεξής ΘΕΣΜΙΚΟ.
    Μέγας Νταϊμπούτσου, ο Θεσμικός.
    Έτσι θα με λέτε, ειδάλλως δεν γράφω λέξη.
    Ξέρετε ποιός είμαι γω ρε ? Για τραβάτε στο μετοχολόγιο του ΟΛΘ, πρώτη σελίδα πέμπτη γραμμή, κάτω από MS. Γράφει Νταϊμπούτσου ή δεν γράφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Κοιτα,εμεις οι ανθρωποι των υπηρεσιων εχουμε τις πληροφοριες μας.Παντως εσυ αγορασε ενα κακτο να υπαρχει και οταν σου δωσω σημα και διευθυνση του τον στελνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ο υπαινιγμος σου,usound,ηταν αδικος.Οι σαρανταρες ισον με δυο εικοσαρες ελεγε η αειμνηστος Ριταρα.Στον ταφο απ'αυτην την ηλικια?Μονο απο τροχαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ε,οχι και κακτο.Κατι φυτα ΜΙΓοφαγους τα ξερεις?Ενα τετοιο θ'αγορασω,να μου βρισκεται.Κατι μου λεει οτι ο θρυλος ειναι δημιουργημα σου,να εχω το καταλληλο φυτο ευκαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Φεύγω, ίσως και για πάντα.
    Αρκετούς προπηλακισμούς δέχτηκα από ασήμαντους φαντασιόπληκτους μικροεπενδυτές, που ονειρεύονται απίθανες αποτιμήσεις.

    Αυτλό ήταν. Τέλος. Αντίο σε όλους

    Ή μάλλον αντίο ΜΟΝΟ στη Nantia42. Toυς υπόλοιπους, μήτε να σας βλέπω δε θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Δημιουργημα μου δεν ειναι.Αλλα μην πας να με ψαρεψεις.Δεν αποκαλυπτουμε πηγες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Έλα ΘΕΣΜΙΚΕ κάτσε, δεν σε ξαναπειράζουμε.
    Ανέβασε και κανένα θέμα σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Παντως το φυτο θα φανει χρησιμο....Σωστα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Σωστοτατα!Με ψαρεψε η ατιμη!
    Της Ελενης και του Γερου...

    Ριτα

    Goodnight everybody!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Το ξενυχτούμε βλέπω. Αχ βρε Αδαμάντιε, αχ και τα περί των λιμένων τα έχουμε ξαναειπεί. Καλο να είσαι θεσμικός, αλλά καλλίτερον να αναμένεις ολίγον να τελειώνουν οι έτεροι θεσμικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Καλώς το μαυρόφιδο και τον κληρούχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Κύριε Usound, καλημέρα.
    Τι βλέπετε για σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Μαύρη μαυρίλα στα βουνά, μαύρη και στα λαγκάδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. ... μαύρη σαν καλιακούδα ... καλημέρα ... τι καλημέρα δηλαδή, από συνήθεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Τοποθετούμαι βραχυπροθέσμως εις Χαλυβδόφυλλα και μακροπροθέσμως εις ΝΕΛ. Διά τας υπολοίπους προβλέπω άβυσσον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Tωρα τι να ψηφισω : γιατι εψαχνα τον swear ή γιατι μ αρεσουν οι Αραβες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Είναι απλό. Εάν έψαχνες τον swear ψήφισε "γιατί έψαχνα τον swear". Εάν σου αρέσουν απλώς οι Άραβες, ψήφισε το. Εάν πάλι συμβαίνουν και τα δύο, ψήφισε το 5ο, δηλαδή "επειδή μ' έχει μπανάρει ο mc".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. δεν ψηφιζω ! το παιζω αναποφασιστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Δεν παίζω.
    Δεν έχει και το:
    "Γιατί γουστάριζα τον doc!"
    Αυτό θέλω να ψηφίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Εγω,παντως,ομολογω:Ειδα φως και μπηκα!
    Και το αρθρο το βρηκα ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. E καλά τώρα Λούκρι, τα ψήφισα όλα ως ενδιαφέροντα. Τι συναρπαστικό και κολοκύθια.
    Δεν παίζει τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Εισαι κι εσυ σκληρος αντρας,Γεροδημο!Δεν παραδεχεσαι τις αδυναμιες σου,στις γυναικες,ετσι?Καλα,θα σε στρωσει η κορη σου εσενα.Ετοιμασου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Τις αδυναμίες μου στις γυναίκες;
    Μα το έχω δηλώσει αυτό Λούκρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Είμαι και έτοιμος για παν ενδεχόμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Καλησπέρα σε όλους
    Ελπίζω να είστε καλά.
    Τελευταία είμαι στα δύσκολα και δεν μπορώ να γράφω, σας διαβάζω όμως συχνά.
    Θα επανέλθω με τις καλύτερες μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Γεια σου συνάδελφε Γεροδήμο
    Κάπως παρατημένο το έχουν τα αφεντικά το μαγαζί ή είναι η ιδέα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Η ιδέα σου είναι φίλε Μάμπα, με νύχια και με δόντια το προσέχουν!

    Αλλά στο ψήφισμα δεν μου βάλαν το:
    "Γιατί γουστάριζα τον doc!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Βασικά για το θέμα "Φεβρουάριος" έψαχνα και σας βρήκα στο Google.

    Ταίριαζε στα κριτήρια:
    "Ερωτικαί επιστολαί" AND "Ο νταβάς, τα παπούτσια και το καπέλο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. (έχω και πιο "κρύα" αλλά τα κρατάω για το Capital)

    ΑπάντησηΔιαγραφή