Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Αρνάκι Γάλακτος


Ξεκινάμε από σήμερα τη δημοσίευση σειράς φοβερών ντοκυμαντέρ, για την Προδοσία, τη Δωσιλογία, τους Κουϊσλινγκς και τους λοιπούς πατριώτες που διακρίθηκαν για τα ανδραγαθήματά τους, επί Κατοχής.
Επειδή βαριέμαι να γράφω, η σειρά αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2017. Εν πάση περιπτώσει, από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Ξεκινάμε λοιπόν με ένα στιγμιότυπο από τη ζωή του μισθοφόρου Ζέρβα, γνωστού και με το nickname "Γούτας". Ο εν λόγω χοντρός, εκτός από το καλό φαϊ, είχε ιδιαίτερη προτίμηση στη σύναψη φιλικών σχέσεων με πράκτορες του εχθρού, όπως πχ τον ναζισταρά Χανς Γιάκομπ Μπίκελ.
Σε μια δόση, ο χοντρός έχει τσακώσει τον ρουφιάνο-ιταλιάνο υπολοχαγό Εντουάρντο Φερλάτσο, διαβόητο κατάσκοπο. Μαθαίνουν οι Εγγλέζοι ότι ο Χοντρο-Ναπολέων βαστάει τον Φερλάτσο και μέσω του Έντυ (όχι της μασκώτ των Iron Maiden, του Μάγιερς ενοοώ), διατάσσουν το παιδοβούβαλο να ανακρίνει και εν συνεχεία να τουφεκίσει τον ρουφιανάκο.
Αντί όμως ο Ζέρβας να εκτελέσει την εντολή, πιάνει και γράφει το εξής μήνυμα (αριθ. εξερχομένου 1381/20/2/43)) στον συνεργάτη του ΕΔΕΣ Γ. Κοσουβάτη :
Προς τον πατριώτην Κοσουβάτην Γρηγ.
1) Σε παρακαλώ να περιποιηθείς όσον μπορείς τον αγαπητόν μου Υπολοχαγό και εκλεκτό φίλο Φερλάτσο Εδουάρδο
2) Στείλε στα χωριά να βρης κανένα αρνί ή κατσίκι γάλακτος, ψήσε το και στείλε λίγο και κατά μένα. Πηγαίνω προς Μεγαλόχαρην.
Μεσόπυργος, 20/2/43 ώρα 15.
Ο Αρχηγός Ν. Ζέρβας.
Του ψήνουνε το αρνί του μουστερή του ιταλιάνου και όχι μόνο αυτό, αλλά αφού τον καρδάμωσαν κιόλας, τον φόρτωσαν σ' ένα καϊκι, να γυρίσει σπίτι του, να συνεχίσει το φαγοπότι με μακαρονάδες, αν μη τι άλλο. Πάει ο Φερλάτσο, αντίο μπέλλα Γκρέτσια !
Στους Εγγλέζους είπανε πως τάχα το έσκασε, κάτι που αποκλείεται, αφού ο Ιταλός ήταν αδύνατον να σχεδιάσει και εκτελέσει μόνος του απόδραση, αποχαυνωμένος από τη χώνεψη ενός ολόκληρου αρνιού (καλά, όχι ολόκληρου, έφαγε κάτι κοψίδια κι ο σαπιοκοιλιάς, ο αρχηγός).
Και σα να μην έφταναν αυτά, το ίδιο σκηνικό επανελήφθη αργότερα με δυο Γερμαναράδες, αιχμαλώτους κι αυτούς. Τους τάϊσαν , τους πότισαν, τους έδειξαν τ' αρχαία, ίσως να τους χάρισαν και κάνα σουβενίρ και μετά τους έστειλαν κι αυτούς στην πατρίδα, αφού αποχωρίστηκαν μέσα σε συγκινητικό κλίμα.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, όνειρο κάθε εχθρού επί ελληνικού εδάφους ήταν να πέσει στα χέρια του ΕΔΕΣ. Ήξερε ότι θα φάει, θα πιεί, θα πεί κι ένα τραγούδι κι έπειτα απολυτήριο και σπίτι. Για να μην σου πω ότι πήγαιναν και παραδινόσαντε μόνοι τους : "-Παραδίδομαι ! -Τί έχει το μενού σήμερα?"


Έξαλλος μετά απ' όλ' αυτά ο Έντυ, στέλνει στον Ζέρβα το κάτωθι χεστήριον :

Σκιαδάδες, 4-8-43,
Την άνοιξιν σας προειδοποίησα για τον Ιταλό αξιωματικό Φερλάτσο. Ηρνηθήκατε να τον τυφεκίσητε, αν και σας είπα ότι το Στρ. Μέσης Ανατολής το επεθύμει. Εδραπεύτεσε
(σσ -εμένα μου λες ?) με σημαντικές πληροφορίες. Σας συνεβούλευσα να προσέξετε πολύ τους δύο Γερμανούς. Κι αυτοί εδραπέτευσαν (σσ -εμένα μου λες ?). Το θεωρώ αυτό ως μεγάλην αμέλειαν που μπορεί να βλάψη σοβαρά τον αντάρτικον αγώνα (σσ : χεστήκαμε !) και να στοιχίσει πολλές ζωές Ελλήνων (σσ : -τώρα τα παραλές!). Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιες εγκληματικές αμέλειες (σσ : -εμ, τέτοιος μπούφος που είσαι, τί να καταλάβεις?).
Ο αρχηγός της εν Ελλάδι Βρετανικής Στρατιωτικής Αποστολής (σσ :-ναι, τώρα κατουρηθήκαμε)
Έντυ


Βρε, άειντε κάνε δουλειά σου, που σε βάλαμε και τσολιά στ' απαυτά μας! Έντυ, ε Έντυ.
Έτσι είμαστε εμείς, φιλόξενος λαός. Όχι όποιον βρούμε, άειντε τον τουφεκάμε !
Για τί τους πέρασες δηλαδή τους Ιταλούς και Γερμανούς κατασκόποι ? -Για ψαρόνια ? Ανθρώποι ήσαντε. Και πολύ ευαίσθητοι μάλιστα. Και καλοφαγάδες.

16 σχόλια:

  1. back to business at last, δε θελω να γινω μαντης κακων μα βλεπω να εχουμε ντραβαλα με τα ντοκυμαντερ... οχι οτι δε μου αρεσουνε βεβαια, το αντιθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλα βρε Blues, χαλάρωσε ! Καλοκαίρι είναι, είπα να βάλουμε σήμερα ένα πιό ελαφρύ θεματάκι, πιό ποπ, που λένε.

    Εξάλλου, τί είδους ντράβαλα να έχουμε ? Λες να μας ζητήσει το λόγο κάνας εγγονός-Κουϊσλινγκ, απόγονος κουκουλοφόρου και σπόρος ταγματαλήτη ? Δεν πιστεύω να υπάρχουν πια τέτοιοι. Κι αν υπάρχουν, δεν περηφανεύονται κιόλας για τη ρίζα τους.

    -Ή μήπως ναι ?
    -Βρε λες ?

    Κάτσε να δούμε, μήπως ξετρυπώσουμε κανέναν τέτοιον περίεργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουχαχα! Βρε, δεν τον δίνανε στον Άρη να τον κάνει παϊδάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δυσκολα θεματα ειναι αυτα, νομιζω μεχρι τη γενια μας, οι επομενοι δεν κομπλαρουν πλεον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχεις δίκιο, μπλουζ! Αλλά, χρειάζονται! Έτσι για την ιστορία! Κι ας γράφουν την ιστορία οι νικητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η ματαιοτητα αυτου του κοσμου θα τα καταπιει ολα στο τελος ετσι κι αλλιως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. E ρε φωτιες,που αναβεις.Εχω μια δυσκολια τωρα, αλλα για αυριο υποσχομαι σεντονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 2ο εξάμηνο του 1943 οι Άγγλοι κινούνται σε αιφνιδιαστική επίθεση κατά του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Στοχεύουν και οργανώνουν α) την σύγκρουση με τον Ζέρβα β) την υπογραφή συμφωνίας Ζέρβα-Γερμανών για χτύπημα του ΕΛΑΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έγινε εν αγνοία των Άγγλων ( ο Κρις Γούντχάουζ αναφέρει 3 περιπτώσεις συνεργασίας Ζέρβα –Γερμανών, ο δε ιστορικός Γερμανός Χάιντς Ρίχτερ δίνει το ιστορικό αυτής της συνεργασίας. Μεταξύ άλλων γράφει «… Ο Πέρσυ Ενστ Σράμ ισχυρίζεται στο σχολιασμένο μέρος του Πολεμικού Ημερολογίου της Ανωτάτης Διοίκησης της Βέρμαχτ του 1944, ότι το 1943, σε συνδυασμό με τη δραστηριότητα του πρεσβευτή Νόϋμπάχερ , κλείστηκε με τον Ζέρβα γενική ανακωχή, που από την πλευρά του Ζέρβα τηρήθηκε σ’ όλες τις λεπτομέρειες ως τις αρχές Ιούλη 1944…»

    Απόσπασμα της απόρρητης αναφοράς του Έντυ Μάγερς προς το ΣΜΑ με ημερομηνία 12/8/1943, δημοσιευμένη στο δελτίο του Ελληνοαμερικάνικου Συνδέσμου, δηλωτική του πνεύματος της αγγλικής πολιτικής ως προς τον ΕΛΑΣ και τον ΕΔΕΣ αντίστοιχα, αποκαλυπτική όμως της εντεταλμένης δράσης του ΕΔΕΣ

    «… Θεωρώ ότι θα ήταν χρήσιμο για τους πράκτορές μας να έχουν επαφή με τους αντιπροσώπους της κυβέρνησης ( εννοεί την κυβέρνηση των Κουίσλιγκς στην περίοδο της κατοχής) δηλαδή με ανώτερους αξιωματικούς, αστυνομικούς κ.λπ. με το σκοπό να τους ενσφηνώσουν την ιδέα ότι έχουν το καθήκον και το δικαίωμα να καταγγέλουν τους αρχηγούς του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ στις αρχές της κατοχής και να βοηθούν στην σύλληψη των πρακτόρων του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ ώστε όταν έρθει η στιγμή οι οργανώσεις αυτές να μη μπορούν βλάψουν τα αγγλικά συμφέροντα. Απ΄ αυτή την άποψη η οργάνωση του ΕΔΕΣ έκανε πολλά. Κατάγγειλε στον συνταγματάρχη Ντερτιλή και τον υπουργό Ταβουλάρη πολλά ενεργά πρόσωπα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ που βρίσκονται τώρα στα χέρια των γερμανών και γενικά των αρχών κατοχής…»

    Στα μυστικά αρχεία του Φόρεϊν όφις ( Μυστικά Αρχεία Φόρεϊν Όφις – Φάκελλος Ελλάς – εκδόσεις Νέα Σύνορα σελ. 280-292)έχει δημοσιευτεί υπόμνημα από το οποίο προέρχεται το παρακάτω απόσπασμα, όπου περιέχεται όλο το σχέδιο δράσης κατά του ΕΛΑΣ με βασικό μοχλό τον ΕΔΕΣ.

    «…6. Πιστεύω ότι η πολιτική του υπουργού εξωτερικών συνίσταται εις τα ακόλουθα
    α) να καταστρέψη την δύναμιν των ηγετών του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ
    β) να ενισχύση εις όλην την Ελλάδαν τας υπό τον Ζέρβαν ομάδας του ΕΔΕΣ ή υπό τον Πλαστήραν , εφ’ όσον θα ήτο δυνατόν να μεταφερθή ούτος από την Γαλλίαν…
    …7. Ως πρώτον βήμα δια την εφαρμογήν των στόχων της παραγράφου 6 α και β, η βρεττανική πρεσβεία στην Ελλάδα θεωρεί ότι θα πρέπει ν’ αρχίσει εντατική προπαγανδιστική εκστρατεία που θα κατευθυνθή εναντίον των ηγετών του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ και υπέρ του Ζέρβα. Τούτο δε είναι αναγκαίον όχι μόνον ως αντίμετρον εις την αντιβρεττανικήν προπαγάνδαν του ΕΑΜ που δεν είναι δυνατόν να γίνη ανεκτή με σιωπήν προκειμένου να επιβιώση το φιλοβρεττανικόν αίσθημα στην Ελλάδα , αλλά θα πρέπει επίσης να οδηγήση εις την δυσφήμησιν των ηγετών του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ εις τα μάτια της πλειονότητας των οπαδών τους και ούτω να προκληθή η λιποταξία μεγάλου αριθμού μελών του ΕΛΑΣ προς τον Ζέρβαν, η ο σχηματισμός μετριοπαθών Δημοκρατικών ομάδων συμπαθούσων τον Ζέρβαν εντός των ομάδων του ΕΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eπειδη θελω να εκφρασουν τη γνωμη μου τα κειμενα των πρωταγωνιστων θα παραθεσω μερικα.Θα αρκεσθω σε σχολιασμους:
    -Χειμωνας 1943-1944:Σε πληρη εξελιξη αντανταρτικες επιχειρησεις των Γερμανων.Σχολιασμος απο Κομνηνο Πυρομαγλου,υπαρχηγου του ΕΔΕΣ(Η Εθνικη Αντιστασις,Εκδοσεις Δωδωνη):"Ουδεμια αλλη οργανωσις εδωσεν εν αναλογια τοσα θυματα δια την εθνικην αντιστασιν οσα εδωσε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ" +"Τα τμηματα του ΕΛΑΣ επολεμησαν παντου,χωρις διακοπην και με αδιαπτωτον ενθουσιασμον,χωρις να υπολογιζουν στερησεις,γυμνιαν και κακουχιας.Δυναμεθα να ειπωμεν οτι επετυχε πληρως του στρατηγικου του σκοπου"
    Χρειαζεται σχολιο;Οχι.

    -Συνεργασια Ζερβα-Γερμανων απο 1943 και μετα:
    1. "Θεωρω ως αληθεια που ειναι πια αποδεδειγμενη και αποδεκτη απο τους επαγγελματιες ιστορικους οτι ο Ναπολεων Ζερβας ειχε πραγματι ερθει σε συνεννοηση με τους Γερμανους στα Γιαννενα"
    Mark Mazower,βρετανος ιστορικος,βιβλιο Η Ελλαδα του Χιτλερ,εκδοσεις Αλεξανδρεια.

    2.C.M.Woodhouseo o βρετανος αντιΕΛΑΣιτης συνταγματαρχης:
    "Ειναι φανερο επισης απο τα Γερμανικα εγγραφα οτι εκανε μυστικη ανακωχη με τις δυναμεις Κατοχης αναμεσα στον Νοεμβριο του 1943 και τον Αυγουστο του 1944"
    Kris Woodhouse, To μηλον της εριδας

    3.Τελειωτικο,οριστικο επιχειρημα για τους ΚΑΡΑΑΣΧΕΤΟΥΣ κοκοβιους του φορουμ.Ο ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΔΕΣ Αγγλος Συνταγματαρχης Ν.Κλαιβ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Χ.Λαντς και την απολογια του στη δικη της Νυρεμβεργης.Ετσι διαλευκανε πολλα σημεια της θητειας του στον Ζερβα που ειχαν μεινει σκοτεινα(ακουστε αδιαβαστοι κοκοβιοι που λαλατε στα φορα χωρις αντιπαλο γιατι βαριομαστε τα ξεβρακωματα):

    "Οι παλαιοτερες υποψιες μου οτι υπηρχε καποιας μορφης συνεργασια επιβεβαιωνονταν τωρα εγγραφως.Ο Λαντς ειχε συγκεκριμενους λογους να θεωρει τον Ζερβα 'ανθρωπο εμπιστοσυνης' για μια συνεργασια εναντιον κομμουνιστικων ομαδων. Ο Ζερβας τους κραταει συνεχως ενημερους για τα διαφορα σχεδια του.Επιπλεον ζητα να μη γινει γνωστο το ολο ζητημα διοτι εν εναντια περιπτωσει ο συμμαχοι θα σταματησουν να του αποστελλουν βοηθεια"
    Ν.Κλαιβ Η εμπειρια μου στην Ελλαδα 1943-1948,Ελληνικη Ευρωεκδοτικη

    -Ενορκη καταθεση του φον Λεντε,του επιτελειου του γερμανου στρ.Λαντς στις 27-9-1947 στο Στρατοδικειο της Νυρεμβεργης:
    "Μετα απο επανειλημμενες προσπαθειες πετυχα να παρω επαφη με τους εθνικιστες ανταρτες και στις αρχες Οκτωβριου 1943 να ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΖΕΡΒΑ. Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΡΓΑ ΤΟ 1943 ΜΙΑ ΣΙΩΠΗΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ.Μια και ο Λαντς ηταν ειλικρινα υπερ της συνεργασιας ανταποκριθηκε σε καθε τετοια παρακληση και υποστηριξε τους εθνικιστες σ αυτον τον αγωνα.Υπενθυμιζω εδω ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟ ΜΑΗ ΤΟΥ 1944 ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ"
    Μ.Sekendorf, H Ελλαδα κατω απο τον αγκυλωτο σταυρο,Συγχρονη Εποχη.

    Δεν περιγραφω αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπώ! Γιάφκα το κάνανε το μπλογκ! Δεν είναι να γυρίσει κάποιος την πλάτη του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαι για ΣΚ να δουμε τον λογο του Αρη στη Λαμια.

    Στις αρχες Oκτωβριου 1944 μετα τις τελευταιες σκληρες μαχες η Ρουμελη ειναι ελευθερη.Περιγραφει ο Νικηφορος(υπιλαρχος Δ.Δημητριου):
    "Ο κοσμος εχει ξεχυθει εξω απο την πολη να προυπαντησει τον Αρχηγο.Ζητωκραυγαζουν πεφτουν πανω στην εφιππη ομαδα και τρομαζουν τα αλογα.Προπορευεται ο Αρης αναμεσα στον πατερ-Ανυπομονο και τον Περικλη...Μπαινει στην Λαμια.Οι κατοικοι τον ραινουν διαρκως με λουλουδια , γυναικες εχουν στρωσει τον δρομο με τα χαλια του σπιτιου τους,κοριτσια και μικρα παιδια του περνανε στεφανια στο λαιμο. Ο αρχηγος για να σπασει τον κομπο που τον πνιγει πειραζει τον Περικλη διπλα του για τα στεφανια:
    -Μ εφαγες Περικλη, εχεις περισσοτερα.
    ...Αρχισαν τοτε να αλαλαζουν ξεφρενα ολα τα πληθη γυρω μας και γινοταν ενα αγριο μεγαλειο.Εβαλα ολη τη δυναμη μου και κραυγασα κι εγω 'προσοχη". Ο Αρης και η συνοδεια του πλησιαζαν,δονιοταν ο τοπος απο τις στεντορειες ζητωκραυγες ,φωναξα ξανα με ολη μου τη δυναμη:
    -Συναγωνιστες!Προς τον Καπετανιο του Ελληνικου Λαικου Απελευθερωτικου Στρατου!Παρουσιαστεεε,Ααρμ!
    Οι σαλπγγγες σαλπιζαν και ο Αρης εμπαινε σβελτος στην πλατεια.Διπλα του καταχλωμος απο τη συγκινηση ο απλος Τακης Φιτσιος.Τα πληθη ωρυονταν με εξαλλο ενθουσιασμο.
    Πηγα τρεχοντας μπροστα στον Καπετανιο
    -Λαμβανω την τιμη Συναγωνιστη Καπετανιε να αναφερω:Δευτερο Συνταγμα του ΕΛΑΣ!Παροντες δυναμη ενος ταγματος.Εισηλθαμε στην πολη καταδιωκοντας τον εχθρο.Οι αντρες σας ευχονται καλως ηρθατε στην ελευθερη πατριδα σας!Στις διαταγες σας!
    Ο Αρης ειχε σταθει προσοχη κι αυτος και χαιρετουσε.Γεμισαν τα ματια του δακρυα.Διπλα του ο Φιτσιος εκλαιγε για τα καλα.Με αγκαλιασε κατοπιν δυνατα και με φιλησε.
    Ο Αρχηγος κατεθεσε στεφανι στον ανδριαντα του παιδικου του ηρωα Αθανασιου Διακου.Θα μιλουσε την επομενη,ημερα Κυριακη.
    Ξημερωσε Κυριακη.Η πολη ντυμενη στ ασπρογαλαζα απ τις χιλιαδες σημαιες.Οι καμπανες της Μητροπολης χτυπουσαν χαρμοσυνα και ο λαος συγκεντρωνονταν να παρακολουθησει τη δοξολογια.Ο Αρης βγαινει απο τη Μητροπολη και περπατησε ως το ξενοδοχειο Βουλαγαρη,απο οπου ειχε προγραμματισθει να μιλησει."

    Στην ομιλια του
    -κανει ανδρομη στην προαιωνια ιστορια του ελληνικου εθνους(και ριχνει μια ροχαλα στον Φαλμεραγιερ)
    -αναφερεται στο 1821,τον Παπαφλεσσα κλπ(τα ριχνει αδικα-πιθανως λογω μη ενασχολησης με το θεμα- στον Καποδιστρια)
    -αναφερεται στο Επος του 1940
    -κανει ανσκοπηση της πορειας του ΕΑΜ
    -ΔΗΛΩΝΕΙ ΡΗΤΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟ 1936.
    -Ξεσκεπαζει τα αισχη του Δοσιλογισμου,που κηλιδωσαν την ιστορια του ελληνικου λαου
    -ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΤΕΡΕΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

    ΟΛΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ,εκδοθεις το 1944,ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΕΔΩ:
    http://captainjimmy.informe.com/i-a-a-a-a-dt32.html

    O Aρης κανει πολεμο

    Ο ανταρτης ιερεας πατερ-Ανυπομονος κλαιει μιλωντας για τον Αρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζάμπα γράφεις ,Πρωτ! Ο Αλή τα έχει πει όλα!
    http://alibaba.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=11592&blid=207

    ΑπάντησηΔιαγραφή